Edwin Evers: ‘Wilfred Genee meer presentator dan radio-dj’

Het nieuws dat Wilfred Genee vanwege zijn nieuwe ochtendshow op Radio Veronica doorstijgt naar een salaris van 1 miljoen euro houdt de gemoederen flink bezig. Wat vindt Edwin Evers van Wilfred als radiomaker?

Edwin Evers en Wilfred Genee © Radio 538 / Remko Modderkolk

Edwin Evers, die eind 2018 aftrad als radiokoning van Nederland, vindt dat Wilfred Genee leuke radio maakt, maar dat hij meer een presentator is dan een radio-dj. “Ik kijk en luister altijd wel graag naar Wilfred. Ik kijk VI natuurlijk ook en ik vind Wilfred wel echt – en dat bedoel ik niet lullig of oneerbiedig – meer een presentator dan een radio-dj”, vertelt hij in Ask Me Anything op BNR Nieuwsradio.

‘Geweldige radiomaker’

Wilfred maakt voor Radio Veronica nu vier dagen per week de ochtendshow. Op vrijdag maakt hij een uitstapje naar BNR Nieuwsradio, waar hij ’s middags het programma The Friday Move presenteert. Daar is Edwin ook wel eens te gast geweest.

Edwin: “Ik hoor wel echt een geweldige radiomaker en interviewer en ik ben ook wel bij hem bij BNR te gast geweest en hij zit er natuurlijk altijd bovenop. Als de microfoon open gaat, moet je rechtop in je stoel zitten, want je krijgt ze van links en rechts voor je kiezen, dus je moet opletten. Dat vind ik leuk aan hem. Maar…”

‘Geen radio-dj’

De ‘maar’ van Edwin Evers zit hem erin dat je volgens hem kan horen dat Wilfred geen geboren radio-dj is, omdat hij meer bezig is met presenteren dan de technische kant van het radiomaken. “Het is niet een radiomaker zoals waar ik óók heel erg van hou, in de stijl van een Jeroen van Inkel.”

“Ik denk dan: zit het muziekje iets harder. Of: praat niet door die jingle heen. Ik zit heel erg aan de technische kant. Dat gaat natuurlijk helemaal nergens over, want de mensen luisteren helemaal niet op die manier naar radio, maar je ervaart het wel.”

Het salaris van Edwin Evers bij Radio 538 lag overigens hoger dan dat Wilfred Genee nu voor zijn tv- én radiowerk krijgt. Volgens Quote ging het om een bedrag tot 3 miljoen euro per jaar, volgens Story zelfs om een bedrag van 4 miljoen euro per jaar.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen