Johan Derksen: ‘Forum bestaat nu uit fascistoïde jonge jongetjes’

Johan Derksen is verbijsterd over het nieuws dat Thierry Baudet de ledenverkiezing van Forum voor Democratie heeft gewonnen en daarmee weer partijleider is. Dat heeft hij vrijdagavond gezegd in Veronica Inside.

Johan Derksen © Veronica Inside

Forum voor Democratie heeft zijn leden gevraagd of zij willen dat Thierry Baudet partijleider blijft en ruim driekwart van de leden heeft ja gestemd. Na een turbulente periode voor Forum voor Democratie, zit Thierry daarmee weer in zijn vertrouwde zadel. Een wanvertoning, vindt Johan Derksen, die aanvankelijk Forum stemde maar tegenwoordig anti-Thierry is.

Dorpsidioot

Johan kan het niet geloven. “Ik wist niet wat ik hoorde. Ik dacht dat Thierry Baudet de enige was in Nederland die de weg kwijt was en zich de afgelopen weken als een dorpsidioot heeft gedragen, maar 75 procent van zijn aanhang hoeven we ook niet meer serieus te nemen. Dat is toch belachelijk?”

Hij vindt het volstrekt onbegrijpelijk dat er nog zo veel mensen zijn die in Thierry geloven. “Ik kan geen enkele reden meer bedenken dat je stemt op iemand die zich zó misdragen heeft en zo aangetoond heeft dat hij het leiden van een partij, laat staan het leiden van een land, niet aankan. Als hij Nederland moet redden, dan zijn we reddeloos verloren.”

Fascistoïde jonge jongetjes

Thierry Baudet mag dan wel de ledenverkiezing hebben gewonnen, maar van Forum voor Democratie is weinig over: de leegloop was de afgelopen weken gigantisch. “Hij had natuurlijk best wat goede mensen om zich heen en al die goede mensen zijn weg en zijn er niet in geslaagd om hem als rotte appel eruit te werken”, zegt Johan.

Aan de mensen die niet weggerend zijn bij Forum, zit een luchtje, meent Johan. “Thierry heeft een plaat voor zijn kop, gaat gewoon door en gaat dadelijk met die fascistoïde jonge jongetjes uit de jongerenpartij door. Dat loopt uiteraard verkeerd af, dat kan niet anders. De goede mensen om hem heen zitten overal verspreid en doen niks.”

Raar groepje

Collega René van der Gijp: “Heb jij dat interview met Jaïr gezien? Die Jaïr liep daarna even naar binnen. Aan dat groepje gaan wij nog heel veel plezier beleven, ha ha. Dat weet ik zeker.”

René doelt op dit interview dat Jaïr Ferwerda had met Thierry Baudet. Tot ongenoegen van de politicus liep Jaïr mee zijn Forum-vergadering in en begon hij nog vragen te stellen ook.

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen