Johan Derksen: ‘Thierry Baudet is een op hol geslagen gek’

Johan Derksen vindt het goed dat Thierry Baudet is opgestapt als partijleider van Forum voor Democratie. Het is een op hol geslagen gek. Dat heeft hij maandagavond gezegd in Veronica Inside.

Johan Derksen Beeld: Veronica

Tot ruim een jaar geleden was Johan Derksen nog overtuigd Forum-stemmer, maar in september 2019 zegde hij, samen met Harry Mens, zijn vertrouwen in de partij op. Johan kent Thierry persoonlijk, maar heeft geen enkel medelijden met de geflopte politicus. “Ik denk dat hij de enige juiste beslissing genomen heeft”, zegt de analist van Veronica Inside.

‘Het is afgelopen met Forum’

Johan Derksen ziet het niet meer goed komen met Forum voor Democratie. “Baudet heeft een bolwerk opgebouwd in korte tijd en het in korte tijd ook weer helemaal zelf afgebroken. Het is afgelopen met die partij nu. Daar heeft niemand meer vertrouwen in. Als ik ooit ergens spijt van heb gehad, dan is het wel dat ik toen in die hype op hem gestemd heb.”

Thierry heeft een beetje alles verknald, vervolgt hij. “Het is een heel aardige jongen en ik ben op uitnodiging een keer in de RAI geweest. Daar trof ik drieduizend hele nette, goed ontwikkelde mensen. Helemaal geen ordinair volk, geen Tokkies, maar keurige mensen en Baudet was toen een enthousiaste jongeman.”

Waar ging het mis?

Het is volgens Johan evident waar het mis ging. “Hij heeft een sensationele overwinning behaald met de verkiezing en vijf minuten later – ik zie hem nog van die trap af komen – is hij onzin uit gaan kramen in een speech waar niemand wat van begreep. Sindsdien heeft hij alleen maar gedaan wat je niet moet doen. Het hele bolwerk heeft hij weer afgebroken.”

Jarenlang vormde Thierry een tandem met Theo Hiddema, van wie Johan nog wel steeds een groot fan is. “Die Theo Hiddema, wat natuurlijk een correcte man is, kan hem ook niet langer verdedigen. Hij heeft het enige gedaan wat hij moest doen.”

Op hol geslagen gek

Johan gaat Thierry niet missen. “Ik ga hem helemaal niet missen. Iemand die zijn eigen bolwerk afbreekt, kunnen we kwalificeren als een gek. Dan ben je niet goed bij je hoofd. Die man had een van de meest invloedrijke politici van Nederland kunnen zijn als hij niet op hol geslagen was na dat grote succes. Dan ben je niet geschikt voor deze functie.”

Wie is er wél geschikt voor deze functie? “Ik denk dat Joost Eerdmans de ideale man is. Hij heeft meer politieke ervaring en is net zo rechts als Baudet.”

Toch denkt Johan: “Die partij gaat niet meer scoren. Iedereen is doodziek van dat gerommel. Het is een aaneenschakeling van rellen en incidenten geworden, wat best jammer was. Het was in principe een goed initiatief en fatsoenlijk rechts wilde daar in het begin wel bij horen, maar ik had al heel snel spijt dat ik op hen gestemd had.”

Koning Toto

Johan werd tijdens de uitzending van maandag overigens gekroond tot Koning Toto, omdat hij vrijdag alle voorspellingen goed had. “Afgelopen vrijdag werd zoals elke uitzending de Toto ingevuld door Johan, Wilfred en René bij Veronica Inside. Het leek een Toto zoals alle voorgaande, maar achteraf bleek het een historische voorspelling te zijn!”, aldus VI.

Geheel volgens de voorspelling van Johan won Atlético Madrid namelijk van FC Barcelona (1-0), versloeg Tottenham Manchester City (2-0) en eindigde FC Twente-PSV in een 1-1 gelijkspel. “Johan heeft alles goed in de Toto!”

U kunt Veronica Inside terugkijken via KIJK.nl.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen