Martien Meiland: ‘John de Mol zou gek zijn als hij ons laat gaan’

Martien Meiland denkt dat het lot van Chateau Meiland in zijn handen ligt en niet in die van John de Mol. De Talpa-baas zou wel gek zijn om de stekker eruit te trekken. Dat heeft de SBS 6-koning vrijdagavond gezegd in RTL Boulevard.

Chateau Meiland © Wessel de Groot

Het lijkt erop dat werkelijk álles wat de Meilandjes aanraken, verandert in goud. Niet Linda de Mol, maar Martien Meiland heeft SBS 6 terug op de kaart gezet. Tijdens het afgelopen seizoen bezorgde Chateau Meiland de zender niet één, maar twee keer per week goud. SBS-baas John de Mol zal alles op alles zetten om de Meilandjes aan boord te houden.

‘Meneer De Mol’

Martien Meiland denkt dat John de Mol niet de dominante partij is tijdens hun contractonderhandelingen. “We hadden de laatste uitzending anderhalf miljoen kijkers, dus meneer De Mol zou wel gek zijn als hij zegt: ‘We gaan stoppen.’”

De beslissing om te stoppen houdt Martien graag in eigen hand. “Er zal toch een dag komen, en misschien is dat volgend jaar al, dat we zeggen: ‘Het is klaar. Chateau Meiland was een enig ding in ons leven en we gaan door.’”

Erica Meiland: “Ja, zolang we genoeg verschillende dingen doen, blijven wij het leuk vinden en als mensen ons leuk blijven vinden, gaan we gewoon door. We gaan ons nu opladen, want we moeten wel weer fit zijn. In de derde week van januari beginnen we weer.”

Uitrusten

Daarmee bevestigt Erica dus een nieuw seizoen van Chateau Meiland. Gedurende de eerste weken van januari zijn de Meilandjes nog even vrij. “Vanaf volgende week is de agenda vrijwel leeg. Dat moet ook echt, hoor, want we moeten ook gewoon eens andere dingen doen”, vertelt ze.

Martien is ook hoognodig aan rust toe: “Het zij zo en het is bijna over dit jaar, dus ik moet gewoon niet zeuren en klagen, maar als je me zo recht op de man vraagt: ‘Ben je moe?’ Ja, ik ben moe.”

“Heel veel dagen in januari zijn we ook echt vrij. Ik wil ook gewoon eens een dagje naar Zutphen hier. Gewoon lekker lopen en een winkel in enzo.”

Het Boulevard-interview met de Meilandjes kunt u bekijken op de RTL-site.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen