Hypocriete Patty Brard verdedigt in Zuid-Afrika gestrande Gordon

De opgeheven vinger is in Shownieuws alom aanwezig als (bekende) Nederlanders zich niet aan de coronaregels houden, maar als het een geliefde collega betreft heerst er ineens een andere opvatting.

Patty Brard en Gordon © Shownieuws, NPO

Om de verspreiding van de nieuwe variant van het coronavirus tegen te gaan, besloot het kabinet maandagavond per direct een vliegverbod in te stellen voor vluchten uit Zuid-Afrika. Gordon schrok zich helemaal het apelazerus: hij was net lekker vakantie aan het vieren in de Afrikaanse zon. De SBS 6-ster probeerde met man en macht om alsnog een ticket terug te bemachtigen, maar kwam niet meer aan boord bij KLM.

Zwaar jaar

Patty Brard is een goede vriendin van Gordon en reageerde maandagavond aan de desk van Shownieuws vol medelijden. Maar wat doet Gordon überhaupt in het zonnige Zuid-Afrika? De regering heeft alle niet-essentiële reizen toch streng ontraden om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan?

Dat klopt, zegt Patty, maar Gordon verdient volgens haar een uitzonderingspositie. “Hij heeft een zwaar jaar achter de rug en ik denk dat hij daarom besloten had om in december ergens naar zijn huis in Zuid-Afrika te vliegen. Wat ook de reden is, dat hij daar is… Het is geen werk, maar het was wel eventjes uitpuffen.”

Tegengas

Bart Ettekoven, hoofdredacteur van Weekend, gaf nog enigszins tegengas. “Maar dat is dus precies de reden waarom je niet op vakantie moet”, merkte hij op.

Patty: “Ja, dat snap ik, maar hij heeft wel echt een heel zwaar jaar gehad en ik snap dat als je daar een huis hebt en het staat lang leeg, dat je daar dan even naartoe moet. Het huis staat trouwens ook te koop. Daar zal een reden voor geweest zijn.”

Bart terecht: “De koning had ook een huis, hè? In Griekenland.”

Patty: “Ja, dat weet ik, maar dat stond niet te koop en ik neem aan dat daar de loodgieter wel komt gewoon.”

Eenzame kerst

Patty heeft de hele dag contact gehad met Gordon. “Ik sprak hem vanochtend nog en hij zei: ‘Ik ga geen enkel risico nemen en ga ik vanavond gewoon met een rotgang terug naar huis.’ Want de ziekenhuizen zitten daar vol.”

Dat is dus niet gelukt. “Hij heeft vanochtend laten weten dat hij vanavond op de KLM-vlucht naar huis zou komen, maar een halfuur geleden hebben we te horen gekregen dat ook de vluchten uit Zuid-Afrika naar Nederland niet meer gedaan mogen worden. Het lijkt dat hij tot 2 januari vastzit in Zuid-Afrika, wat natuurlijk heel lullig voor hem is, want dan heeft hij wel een heel eenzame kerst.”

Dubai

Gordon heeft het met Patty ook gehad over een alternatieve vliegroute, waarbij hij van Zuid-Afrika naar Dubai vliegt en via dat land terug naar Nederland komt. Hij zou op die manier alsnog voor de kerst weer op Nederlandse bodem willen landen. Daarmee ontwijkt hij het vliegverbod voor passagiers uit Zuid-Afrika.

“We hebben wel bekeken dat hij misschien met Emirates nog naar Dubai kan vliegen en dan van Dubai naar Nederland kan komen”, aldus Patty. Of Gordon vervolgens in quarantaine gaat is onduidelijk.

Hypocriet

Later in de uitzending was Patty Brard wel weer kritisch toen het over darter Michael van Gerwen ging, die momenteel in Engeland is vanwege het WK Darts. De finale is na de jaarwisseling. “Maar het is nog maar de vraag of hij daarna weer terug mág natuurlijk”, merkte de diva gezagsgetrouw op.

Zelf heeft Patty dit jaar aan de lopende band alle coronaregels gebroken achter de schermen van Shownieuws. Sterker nog: daar liep ze zelfs trots mee te koop op Instagram.

Ondertussen is Shownieuws wel streng voor andere (bekende) Nederlanders die de coronaregels breken. Zo werd vorige week in het programma zelfs gepleit voor een inreisverbod voor de in Dubai vakantievierende Lil’ Kleine.

Update 16.35 uur – Gordon heeft besloten om in Zuid-Afrika te blijven. “Omdat naar alle waarschijnlijkheid de grenzen 1 januari weer opengaan, heeft Gordon toch besloten nu niet via allerlei omwegen naar Nederland te komen maar in Kaapstad te blijven waarbij alle voorzichtigheid in acht wordt genomen tot alles weer veilig is”, vertelt zijn management. “Gordon zou eind januari terugkomen uit Zuid-Afrika en vooralsnog blijft dat nu zo.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen