Balen voor Humberto Tan: NPO 1 trekt Op1 door naar zondag

Een flinke domper voor RTL 4 en Humberto Tan. De grote concurrent NPO 1 heeft ineens óók besloten om zijn late talkshow door te trekken naar de zondagavond.

Humberto Tan © William Rutten

De dagelijkse talkshows van NPO 1 en RTL 4 hebben zich door de jaren heen – op een uitzondering na – eigenlijk altijd beperkt tot de werkdagen. In 2021 verandert dat zeer abrupt: na RTL 4 trekt óók NPO 1 zijn dagelijkse late talkshow door naar zondagavond. Daarmee is er nog maar één dag in de week zonder actuele talkshow op de late avond: de zaterdag.

Gouden greep

RTL 4 kondigde tweeënhalve week geleden groots de comeback van Humberto Tan als talkshowhost aan. Hij gaat per 2021 de zondagvariant van Beau en Jinek presenteren, getiteld Humberto. Daarmee kan de tv-kijker straks zes dagen per week terecht voor actualiteiten op de late avond van RTL 4.

AD-diva Angela de Jong reageerde enthousiast in haar AD Media Podcast.”Het is een gouden greep om op zondagavond iets actueels te gaan doen. Ik mis echt iets actueels op de zondagavond. Genee werd het niet op zondagavond, Op1 scoorde hartstikke goed met Jeroen en Fidan, dus ik snap heel goed dat RTL daar ook iets wil. Live-programma’s en talkshows: mensen zetten daar toch hun televisie voor aan.”

Op1 ook op zondag

Nu NPO 1 dezelfde stap zet, is toch een beetje de glans van RTL’s gouden greep af. Tv-directeur Frans Klein van de NPO heeft geen zin om de late zondagavond uit handen te geven en heeft besloten om Op1 ook door te trekken naar de zondag. “We gaan op de zondag een nieuw duo introduceren”, kondigde hij zondag aan op NPO Radio 1.

Het is nog niet duidelijk namens welke omroep de zondag-Op1 zal worden gemaakt, laat staan door welk duo. De laatste tijd solliciteren steeds meer NPO-sterren naar de plek van presentator bij Op1.

Beau warmt zondag op

Het is overigens nog niet bekend wanneer Humberto precies van start gaat met zijn late zondagshow. Om de kijker alvast op te warmen voor een actueel programma op het late zondagslot, zal Beau van Erven Dorens daar al vanaf januari – als Eva Jinek weer doordeweeks op tv komt – te zien zijn met het nieuwe programma RTL Exclusief.

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen