Wilfred Genee begrijpt aanval Gordon op Angela de Jong niet

Wilfred Genee begrijpt er weinig van dat Gordon zo enorm heeft uitgehaald naar Angela de Jong. Als BN’er moet je echt een wat beter incasseringsvermogen hebben. Dat heeft hij gezegd op Radio Veronica.

Angela de Jong, Gordon en Wilfred Genee Beeld: NPO, RTL

Angela de Jong heeft, net als overigens Wilfred Genee zelf, felle kritiek geuit op de ‘kneitervalse’ tv-optredens van Gordon. Daar was de SBS 6-ster zó woest over dat hij in twee lange Instagram-posts volledig losging op de AD-diva. Hij had het onder meer over ‘dat ongelukkige opgeblazen gezicht’ en ‘haar hele nare krakende stem’.

‘Kritiek hoort erbij’

Volstrekt onnodige beledigingen, vindt Wilfred. “Ik snap het niet helemaal. Als je dit vak kiest, dan weet je toch dat het erbij hoort dat je soms behoorlijk onder vuur kan komen te liggen?”, zegt de presentator.

Sidekick Niels van Baarlen: “Jawel, maar het is niet leuk als het elke keer is. Het is zo makkelijk. Angela de Jong had ook kunnen zeggen: ‘Wat een fantastische grap waar Gordon aan meegewerkt heeft, wat is het goed en wat is het leuk.’ Nee, zij zegt: ‘Het is vals, je kan niet zingen.’ Het is maar net hoe je het benadert.”

Rick Romijn: “Ze pakt collega Wendy ook altijd aan.”

Wilfred, hopend op een pittige mening, daarop: “Wat vinden jullie van Angela dan?

Rick na een korte stilte: “Angela de Jong? Ik mag graag haar columns lezen.”

Dat is niet wat Wilfred wilde horen. “Jezus, nu gaan ze zitten nadenken. Dat is niet de bedoeling, hè?”

Peter van der Vorst

Wilfred Genee is niet de enige BN’er die vindt dat sterren hun incasseringsvermogen moeten trainen. Ook Peter van der Vorst, de grote tv-baas van RTL, is die mening toegedaan. “De lusten (van BN’ers, red.) zijn best groot, dan hoort er ook bij dat je af en toe wat media-aandacht krijgt. Dat geldt voor iedereen die in de publieke belangstelling staat”, zei hij onlangs op NPO Radio 1.

Al met al dus een sportieve houding van Wilfred Genee en Peter van der Vorst. Daar kan menig BN’er zonder zelfspot nog wat van leren.

Veronica Inside kunt u hier terugluisteren.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen