Kritiek op Sander Schimmelpenninck om verspreiden pietenfilmpje

Sander Schimmelpenninck krijgt kritiek te verduren omdat hij het filmpje verspreidt van de gekkies die zaterdag in een zwartepietenpak voor de deur van rapper Akwasi stonden. Dat is te volgen op Twitter.

Sander Schimmelpenninck en Janine Abbring Beeld: RTL, NPO

Akwasi heeft een behoorlijk polariserende rol gespeeld in het zwartepietendebat door op de Dam te schreeuwen dat hij een Zwarte Piet in zijn gezicht wil trappen. Na het volledig uitkauwen van die mediarel was de rust rondom Akwasi net weer wedergekeerd, totdat er zaterdag een paar GGZ-pieten bij de rapper voor de deur stonden.

Sander verspreidt pietenfilmpje

Een aantal heren verkleed als Zwarte Piet belde zaterdag aan bij de privéwoning van Akwasi in Weesp en gezien de felheid van het pietendebat is dat natuurlijk vrij intimiderend. De rapper deed niet open en gelukkig werden de heren al snel weggejaagd door de buren. Het filmpje van de baldadige actie is een hit op social media.

Sander Schimmelpenninck deelt het filmpje met zijn volgers en schrijft daarbij: “Dit is het aller- allersneuste wat ik ooit heb gezien. De afgrijselijke middelmatigheid van dit soort mannen die na hun kommetje Frosties denken dat dit een goede dagbesteding is. Je identiteit laten bepalen door de kleur van een fictief personage en vuurwerk. Wát een losers.”

Janine Abbring boos

Deze boodschap had Sander ook prima kunnen afgeven zónder het filmpje te delen, vindt een getergde Janine Abbring, de ex van Arjen Lubach. “Ik snap eigenlijk niet zo goed waarom je het filmpje verspreidt (en er zo nog meer aandacht voor genereert), in plaats van er gewoon een reactie onder te zetten?”, briest ze.

Sander houdt er niet van om zijn ongelijk toe te geven en zoekt daarom een middenweg: “Mja, misschien heb je gelijk. Al is dit nu niet zo’n schokkend filmpje, en vind ik de treurnis wel veelzeggend – en hopelijk reden voor Pro-Pietenvolk reden om zich af te vragen of ze bij deze lui willen horen.”

‘Juist negeren’

Janine begrijpt die motivatie, maar vindt dat Sander het toch anders had moeten doen. “Ik deel je ergernis hoor, maar in dit geval denk ik: ze willen aandacht, dus dan juist negeren”, aldus de televisiemaakster, die ooit haar rug brak tijdens haar deelname aan Wie is de Mol.

Sander: “Ik denk dat je wel degelijk aandacht moet besteden aan de neiging van dit soort tuig verhaal te komen halen bij mensen thuis – dat is mij ook overkomen. Negeren is een methode die in 2020 helaas niet werkt.”

Janine daarop: “Ah, oke. Daar zit wat in.”

Algoritme

Vervolgens legt Stephen uit dat het verder verspreiden van het filmpje het tegenovergestelde bereikt van wat Sander wil. “Die aandacht kan ook zonder het betreffende filmpje zelf te retweeten maar bijvoorbeeld met een screenshot. Dan help je de YouTube algoritmes ook niet”, legt hij uit.

Sander tweet daarop: “Klopt, doe ik de volgende keer.”

De tweet van Sander met daarin het filmpje:

102 Commentaren
Nieuwste
Oudste Meest gewaardeerde
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Gast
Max
november 17, 2020 17:08

Cuntkabouter Sander is het aller- allersneuste wat ik ooit heb gezien. De afgrijselijke middelmatigheid van (verwijderd) Sander Schimmelpenninck die na zijn kommetje Frosties denkt dat het verspreiden van een onschuldig filmpje een goede dagbesteding is. Sander rot eens op met je middelmatige gezeik. Veel mensen moeten je niet meer. Je bent niet alleen irritant je bent ook een viezerik.

Moderatie: Een passage uit dit bericht is verwijderd, omdat het niet voldoet aan de huisregels.

Gast
Lianne
november 17, 2020 12:27

KOZP/Akwasi zijn agressief en roepen op tot gebruik van geweld. Dat er een paar zwarte pieten bij deze Ghanese nep woordkunstenaar voor zijn deur staan vind ik verre van intimiderend, zeker in vergelijking met dat zwakbegaafde tuig van KOZP/Akwasi. Boerenlul S. Schimmelpenninck, verwijderd en engnek, die mensen stelselmatig beledigt en graag ruzie maakt omdat hij tot op het bot gefrustreerd is, moeten ze een goed geplaatste schop onder zijn ouwe kont geven zodat de stront vanuit zijn volgescheten boxer langs zijn kabouterbeentjes druipt.

Moderatie: Een passage uit dit bericht is verwijderd, omdat het niet voldoet aan de huisregels.

Gast
Blasfemist
november 17, 2020 01:39

“Je identiteit laten bepalen door de kleur van een fictief personage”, dat is precies wat Akwasi doet, en het blijkt een mooie aandachtstrekker. Hierna is de Sint zelf aan de beurt heb ik begrepen, dus de burgemeesters geven tegenstanders van een kinderfeest toestemming om tijdens het kinderfeest hysterisch te schreeuwen over “Black Lives matters”, zoals die knakker van Nida. Pervers dat we dit moeten ondergaan. Een kinderfeest…..

Gast
aammehoela
november 16, 2020 20:49

Geheel eens met Robert van 14.05. En ik ben ook niet rechts, eerder links. Maar dat gedoe met die KOZP betekent wel dat ik op het gebied van Zwarte Piet een ander standpunt deel.

Gast
Melanie
november 16, 2020 20:11

Whoo, Zwarte Pieten! :D

Gast
anoniem
november 16, 2020 17:56

Het is jammer dat zo’n leuk feest gekaapt wordt door extremisten..

Als ik nu een “traditionele Piet” zie zal het wel een radicaal zijn en het lijkt me niet verstandig daar iets van aan te nemen.. Ook geen pepernoten.. :-)

Gast
Momo
november 16, 2020 14:24

“Je identiteit laten bepalen door de kleur van een fictief personage”

Zeg, hypocriet Sandertje, waarom zeg je dat niet tegen Akwasi en KOZP die zich menen te herkennen in Zwarte Piet?

Gast
Momo
november 16, 2020 14:09

“Een aantal heren verkleed als Zwarte Piet belde zaterdag aan bij de privéwoning van Akwasi in Weesp en gezien de felheid van het pietendebat is dat natuurlijk vrij intimiderend. De rapper deed niet open en gelukkig werden de heren al snel weggejaagd door de buren.”

Gadverdamme, MC, jullie zijn echt om te kotsen. Dit was juist een heel aardige actie. Zeker minder intimiderend dan Akwasi en KOZP de afgelopen jaren hebben gedaan.

Gast
Ria
november 16, 2020 17:54
Antwoord op  Momo

👍

Gast
robert
november 16, 2020 14:05

Ik vind het absurd dat je geen Zwarte Piet meer kunt zeggen. De hele discussie daarover is gekaapt door Kick Out Zwarte Piet waar vervolgens heel politiek correct Nederland achteraan is gaan rennen. Alsof hij het bewijs heeft geleverd dat Zwarte Piet van Blackface afstamt. Gewoon onzin. Lees het HP de Tijd artikel hierover nu. Dan weet je dat ook weer. Jammer dat je dat dan weer niet terughoort in talkshows en radioprogramma’s. Die durven hun vingers niet te branden aan een onderwerp dat onterecht taboe is geworden. Nee en ik ben geen rechtse rukker en wordt dat ook niet.

Gast
Ria
november 16, 2020 17:55
Antwoord op  robert

👌

Gast
joost
november 16, 2020 13:00

Vervelend ventje Schimmelpennick heeft het socialisme, het zgn. links zijn tot zijn verdienmodel gemaakt, omdat het dan altijd no een deurtje opent voor een baantje bij de publieke omroep.
Voor de rest vult meneer zijn zakken.
Hij zal wel gefrustreerd zijn omdat uiteindelijk de NPO hem geen goede journalist vond en hem er uit kickte.
Geen aandacht eigenlijk meer voor deze nihilist.

Gast
Ria
november 16, 2020 17:55
Antwoord op  joost

😰👏

Gast
Ellert
november 16, 2020 12:12

M C is inmiddels ook helemaal policor.
Blijkbaar een bezoekje gehad en het verdienmodel besproken.

Gast
Huismaker
november 16, 2020 12:07

Iedereen die niet de mening van het mediakartel volgt, is een “Gekkie” of “Complotdenker”.
Zo ging/gaat het ook in DDR, Wit-Rusland, Cuba, Noord-Korea of Na zi Duitsland.
“Haal het niet in je hoofd om een eigen mening te hebben en niet doet wat het mediakartel voor jou heeft verzonnen”.
MEDIA=1984 (In de pas blijven !!!!!)

Gast
Ria
november 16, 2020 17:56
Antwoord op  Huismaker

👍

Gast
Nick Ensch
november 16, 2020 12:01

Hoezo ”ge kkies” dat zijn die extremisten van KOPZ wel!!!

Gast
Nick Ensch
november 16, 2020 12:00

Waarom zijn dit ”ge kkies” volgens de mediacourant? Mensen die opkomen voor hun tradities en vrijheid van meningsuiting ”ge kkies” noemand is het begin van de dictatuur die de vrije media ook om zeep zal helpen.

Gast
Duco van Deugen
november 16, 2020 10:41

Ik mis nog de term “domrechts” in zijn betoog. Vergeten of afscheid van genomen?

Gast
Altijd positief denken zelfs over S.
november 16, 2020 11:01
Antwoord op  Duco van Deugen

Als iemand domrechts zegt suggereert hij of zij dat er kennelijk ook slimrechts is.

Gast
Donald
november 16, 2020 10:16

Nee je moet je laten bedreigen door kozp tuig. Winkeliers terroriseren die zwarte pieten spul in de etalage hebben. Kinderen heel bang maken, boeken verbannen. Onze ontspoorde adelbuik snapt nog steeds niet dat het niet stopt bij zwarte piet maar dat er meer leuke dingen volgen die straks niet meer mogen. Dat heet ook wel marxisme/fascisme. Daar buigen we nooit voor.

Gast
Morten
november 16, 2020 10:34
Antwoord op  Donald

De overheid heeft niet door wat grote rijken uit het verleden wel goed inzagen: geef het volk brood en spelen en je houdt de mensen in toom.

Deze overheid is al tijden flink aan het beknibbelen op het brood en één voor één worden ook de spelen langzaam afgenomen. Dat gaat een keer fout. Het is dat men nog de nodige reserves heeft en velen door een ‘beschaafde opvoeding’ niet zomaar in verweer komen, anders was ongetwijfeld de tegenstand al veel groter geweest.

Gast
Willem
november 16, 2020 10:14

Ik vind de bedreiging van winkeliers vanwege een fictief Pietje in de etalage wel even ietsje facsistischer dan verkleed als piet aanbellen bij een kopschopper-in-spe.

Wie is hier nu de boesdoener?

Laten we de discussie zuiver houden aub.
Akwasi is NIET het slachtoffer.
Hij heeft al meer dan acht jaar bedreigende teksten geuit jegens Zwarte Piet en is al geruime tijd bezig het St. Nicolaas feest te verpesten.
Dat vind ik niet oké.

Gast
Ria
november 16, 2020 12:51
Antwoord op  Willem

Mooi gezegd Willem helemaal mee eens

Gast
Kwaaie Pier
november 16, 2020 10:09

Sander is een behoorlijke kwal aan het worden blij dat ie bij OP 1 opgerot is

Gast
Jan
november 16, 2020 10:05

Toch is het apart. In mijn jeugd was de tijd rond Sinterklaas gezellig, vol verwachting en was het letterlijk van iedereen voor iedereen. Tegenwoordig mag Zwarte Piet niet meer bestaan. Moet het Sinterklaasjournaal “een beetje schuren”, maar dan wel alleen voor blanke Christelijke Nederlanders want die mensen schrijven hooguit een boze brief naar de krant. Wordt er al vanuit KOZP opgeroepen om ook Sinterklaas te verbannen want blanke baas en dat mag niet en word je voor racist uitgemaakt als je bij een traditione intocht staat. Wat is het jammer dat er van dat onschuldige, heerlijke feest voor jong en oud eigenlijk niets meer over is.

Laatst bewerkt 10 dagen geleden door Jan
Gast
Ria
november 16, 2020 17:59
Antwoord op  Jan

Nou he was echt leuk familie feestje met gedichten enzv .ik heb een vreemd gevoel gekregen over de multi culty maatschappij. Het is genoeg zo ben er echt klaar mee

Gast
Wyatt
november 16, 2020 09:55

Gewoon shamen die pieten met naam en alles in de media.

Gast
Morten
november 16, 2020 10:13
Antwoord op  Wyatt

Ik doe de eerste:

Zielepiet: Akwasi

vul maar aan.

Gast
Donald
november 16, 2020 10:24
Antwoord op  Morten

Zeurpiet: Erik van Muiswinkel

Gast
Donald
november 16, 2020 10:27
Antwoord op  Donald

Verraderpiet: Lodewijk Asscher

Gast
Ashanti slavenhaler
november 16, 2020 12:13
Antwoord op  Morten

Zielepiet: Jerry Afriyie

Gast
Karel
november 16, 2020 12:14
Antwoord op  Morten

Zielepiet: Quinsy Gario

Gast
Damschaap
november 16, 2020 12:18
Antwoord op  Morten

Zielepiet: Michael van Zeijl van De Grauwe Eeuw

Gast
Damschaap
november 16, 2020 12:20
Antwoord op  Morten

Zielepiet: Mitchell Esajas van de Surinaamse bibliotheek

Gast
Damschaap
november 16, 2020 12:21
Antwoord op  Morten

Zielepiet: Sunny Bergman cineast

Gast
Damschaap
november 16, 2020 12:26
Antwoord op  Morten

Alle donkere medelanders, die nog steeds tranen met tuiten kunnen huilen om iets, dat overgrootouders in een ver verleden ooit is aangedaan is en van de overige Nederlanders eisen, dat die daar ook dag en nacht mee bezig zijn en hun levens daardoor laten vergallen.
Alle overgevoelige witte Nederlanders die naar jankprogramma’s kijken en de hele dag door om van alles en nog wat kunnen janken, maar niet thuis geven als er ergens in Afrika een veerboot omslaat met tientallen doden tot gevolg. Dat komt dan ergens op pagina x van zo’n kutkrant.
Samengevat: alle emotioneel labiele, licht beïnvloedbare mensen met korte lontjes.

Gast
Ontslagen Afrikaanse Pietenspeler
november 16, 2020 09:53

De grootste ‘losers’ zijn natuurlijk de anti- zwartepietactivisten die denken dat Afrikanen op Zwarte Piet lijken en zelfs denken dat Afrikanen zwart zijn. Zij verzinnen bij zichzelf een nepidentiteit. Zij doen ook aan geschiedsvervalsing. Dij denken dat slaven chique edelpakken droegen en gouden oorringen en ze weten niet dat blanken rode lippen hebben.

Gast
Karbonade
november 16, 2020 09:52

Zwa rte Piet deelt pakjes uit en Aquarium deelt klappen uit.

Gast
Jan
november 16, 2020 09:29

En bedankt Mediacourant! Nu heb ik zin in Frosties.

Gast
Mark2
november 16, 2020 09:28

Inderdaad een erg sneue actie! Losers! Dan heb ik het over de pieten! Schimmelpenninck is onhandig!

Laatst bewerkt 10 dagen geleden door Mark2
Gast
Frans.D
november 16, 2020 09:36
Antwoord op  Mark2

Dit is veel sneuer .
In Den Bosch, richt Kick Out Zwarte Piet (KOZP) haar pijlen op de lokale middenstand. Bakkerij Jan de Groot, Keurslagerij Slenders, Kantoorboekhandel Mettrop en feestwinkel Hoofs moeten van de actiegroep de in hun ogen racistische zwartepietenpoppetjes uit de etalageruit halen. De winkeliers zelf zijn angstig om te reageren. ,,Er lopen momenteel zoveel heetgebakerde mensen rond.”

Gast
Morten
november 16, 2020 10:12
Antwoord op  Frans.D

In 1940 werd het land in recordtempo veroverd. Anno 2020 zou dat record werkelijk waar nog zwaar verpulverd worden. Hoe een kleine schreeuwende minderheid een heel ruggengraatloos land wist te gijzelen en onderwerpen… ongelooflijk.

Gast
Kerstelf
november 16, 2020 10:15
Antwoord op  Frans.D

Goedzo winkels moeten ook kappen met Pietjes in de etalage. Gelukkig zien meer winkels in hoe fout het is. Als ik hier in de stad looo zie je niks meer. Kunnen we gelijk met kerstversiering beginnen het is al bijna december. Mijn Kerstboom staat al 1 december.

Gast
Linkse cultuursloper
november 16, 2020 15:28
Antwoord op  Kerstelf

Jij ziet nog niet in, hoe fout Kerstmis is. Dat komt nog wel. Elfjes waren altijd wat naïef.

Gast
Was ik maar een bloemetjesgordijn
november 16, 2020 12:30
Antwoord op  Frans.D

Zijn de Bossche bollen van Jan de Groot al racistisch, omdat chocolade bruin van kleur is?

Gast
allochtoon
november 16, 2020 09:26

Jammer dat zwarte piet steeds meer taboe wordt, mede mogelijk gemaakt door laffe Nederlanders. Vuurwerk wordt ook taboe en verboden dit jaar. Carbid schieten niet. Wordt misschien ook populair in het westen dit jaar. Misschien een nieuw Iraans feest introduceren Firoez, zwarte demoon met rode lippen. Hij zingt liedjes voor kinderen en deelt kadootjes uit. De Iraniërs zullen trots zijn dat hun feest in Nederland wordt gevierd. Durven de anti zwarte pieten mensen hier dan tegen op te treden? Ze discrimineren dan de Iraans feest. De VN heeft zwarte piet veroordeeld maar firoez niet! De omme Nederlande elite heeft dat ook geaccepteerd.

Gast
Morten
november 16, 2020 10:09
Antwoord op  allochtoon

Illegaal vuurwerk gaat het helemaal maken dit jaar. Kennelijk wil de overheid dat graag. Geen geld naar de eigen lokale middenstand die zo nog een leuke bijverdienste had voor de jaarsluiting, maar meer omzet in het illegale circuit, meer ongelukken, meer schade etc.

Carbidschieten -mooie lokale traditie- zal wel uitwaaieren over meer regio’s, waarna dat ook wel eens verboden zal worden.

Volgende stap zal het afschaffen van de christelijke feesten zijn, te beginnen met de ‘2e’ dagen die in het Nederland van nu toch wel eens ingeruild moeten worden voor Suikerfeest etc. Als het maar iets met moslims is.

Om nog maar te zwijgen over alle zaken die al afgeschaft, verboden of toch minimaal zwaar ontmoedigd worden.

Vroeger hadden we de Gouden Eeuw toen het land nog crescendo ging, de 21e eeuw is nu al de Afbraak Eeuw.

Denkend aan Holland….. hoe zou het gedicht er over 50 jaar uit komen te zien. De nostalgie moet je dan in een archief zoeken. Waarbij je meteen een aantekening in je dossier krijgt als potentieel gevaarlijke nationalist.

Gast
Ria
november 16, 2020 12:53
Antwoord op  Morten

Mooi stuk

Gast
Dichter des Ondergangs
november 16, 2020 15:31
Antwoord op  Morten

Denkend aan Holland zie ik brede stromen asielzoekers …………

Gast
Wyatt
november 16, 2020 10:10
Antwoord op  allochtoon

Vuurwerk is voor tokkies dat mag samen met Zwarte Piet weg. Is niet meer van deze tijd. Kan er echt niet wakker van liggen als het er niet meer is.

Gast
Morten
november 16, 2020 10:19
Antwoord op  Wyatt

Vuurwerk is meer dan ooit van deze tijd.

Feiten: https://nos.nl/artikel/2316884-recordomzet-vuurwerkverkoop-77-miljoen-euro.html

Alles wat je niet zint op tokkies gooien en willen verbieden is vrij zielig. Pathetic om er een mooi Anglicaans woord tegenaan te gooien.

Gast
Bart
november 16, 2020 11:07
Antwoord op  Wyatt

Onzin dat het alleen voor tokkies is. Om het zo te kunnen zeggen is de enige reden dat je er over begint.

Vuurwerk mag van mij persoonlijk wel afgeschaft worden. Al is het een Nederlandse traditie. Net als Zwarte Piet. Die laatste moet weg omdat een klein groepje zich er aan stoort. Dat moet niet de reden zijn. Als dat kleine groepje het niet bevalt dan gaan ze zelf maar lekker weg.

Gast
Momo
november 16, 2020 14:12
Antwoord op  Wyatt

“Niet meer van deze tijd”? Wat betekent dat überhaupt? Als de meerderheid erachter staat is het “van deze tijd”.

Gast
Word nooit zo'n verkleurd bloemetjesgordijn
november 16, 2020 12:33
Antwoord op  allochtoon

Ik weet niet of u werkelijk een allochtoon bent, maar ik heb zo’n idee dat allochtonen meer ruggegraat hebben dan de Nederlandse kwezels.

Gast
Iznogoedh
november 16, 2020 12:39
Antwoord op  allochtoon

Firoez is door de VN uitgeroepen tot cultureel erfgoed. Uw voorstel is het overwegen waard.

Gast
Morten
november 16, 2020 09:25

Grappig die hypocriete reacties ook eronder. Sinds een aantal jaren is namelijk onophoudelijk precies het omgekeerde gebeurd (zelfs op veel agressievere wijze) en was er voor die gekkies meteen ruim baan overal in de talkshows, ging de media helemaal woke en zelfs serieuze bedrijven massaal door de rubberen knietjes.

Nu er andersom eens een actie van -net zo goed- gekkies is (zie geen sporen van agressie, er hadden ook verzinkte pepernoten door de ramen kunnen gaan) buitelen diezelfde mensen over elkaar heen hoe verwerpelijk, sneu, kinderachtig etc dit wel niet is. Het wordt zelfs aangegeven bij de Twitter Gestapo! Hier heb je zeven gulden vijftig, jonguh…

Gast
Frans.D
november 16, 2020 09:16

Wie is verdomme dan Janine Abbring.

Gast
Corrector
november 16, 2020 09:19
Antwoord op  Frans.D

Stoere reactie! Je durft al te vloeken! Toe maar, die durft.

Gast
Frans.D
november 16, 2020 09:25
Antwoord op  Corrector

Verdomme is niet vloeken, pas als er god voorstaat dommerd

Gast
Taalkundige
november 16, 2020 09:57
Antwoord op  Frans.D

Nee. Je vervloekt jezelf. De betekenis is namelijk: God verdoem mij. Dit hebben de kerken tot de jaren zestig altijd keurig uitgelegd.

Gast
Taalkundige
november 16, 2020 09:58
Antwoord op  Taalkundige

..vervloekt dan…

Gast
Rare Kwiebus
november 16, 2020 15:41
Antwoord op  Taalkundige

Het drukt een wens uit (aanvoegende wijs). Dat God moge verdoemen.

Gast
Frans.D
november 16, 2020 10:07
Antwoord op  Taalkundige

Wat die religies zeggen interesseert mij niet. In sprookjes geloven is voor mij lang geleden.

Gast
Taalkundige
november 16, 2020 11:09
Antwoord op  Frans.D

Mij ook. Maar net als atheïsten met kennis van zaken vinden zelfs de kerken dat men zichzelf vervloekt. Als men vloekt suggereert men dus juist dat dat men in een god gelooft.

Gast
Rare Kwiebus
november 16, 2020 15:45
Antwoord op  Frans.D

Vast niet. Jij gelooft waarschijnlijk in het sprookje van het nut van een mondmasker en als je er niet in gelooft, draagt je hem toch, omdat het moet. Jij gelooft dus in het uitvoeren van nutteloze opdrachten zoals in het leger of omdat een lachende dictator, die er zelf ook niet in gelooft het toch wil.

Gast
Rare Kwiebus
november 16, 2020 15:39
Antwoord op  Taalkundige

Je kunt Taalkundige wel disliken maar het blijft toch waar, wat hij zegt.
Neem nou eens iets van een ander aan. Zo moeillijk kan het toch niet zijn?
Doe maar alsof je naar het NOS-Journaal kijkt. Oortjes en oogjes open en snaveltjes toe.

Gast
Rare Kwiebus
november 16, 2020 15:36
Antwoord op  Frans.D

presentatrice van Zomergasten ex van Lubach. Wie zijn dan Zomergasten? Dat zijn vaak heel rare gasten.

Gast
Bart
november 16, 2020 09:12

Eens met Janine en Sander over deze actie hoor, want je geeft alleen maar voer om mee te kunnen slaan. Echter waarom hoor (of hoorde) ik Janine en Sander niet bij onderstaande uitspraken van Akwasi?

De uitspraak van het het bekende filmpje:
“Als ik na November nog een Zwarte Piet zie dan trap ik hem hoogstpersoonlijk op zijn gezicht”

Een aantal van uitspraken van Akwasi op Twitter. Die hij was vergeten maar toen het aan het licht kwam snel heeft verwijderd:

“Zwarte Piet moet dood man. Serieus. #huurmoord”

“Gaat er iemand nou ooit nog een Zwarte Piet knallen of moet ik het doen?”

“Kan iemand Sinterklaas dit jaar van die boot schieten, ik leg 500 euro op z’n hoofd.”

“Ze zouden eens op de intocht van Sinterklaas moeten inrijden.”

“Ik haat Sinterklaas met zoveel passion dat als ik een kind had, ik hem/haar zou trainen om Sinterklaas te liquideren.”

Dit soort uitspraken vind ik toch wel wat bedreigender dan een paar Zwarte pieten in de straat. Toen hoorde je Sander, Janine, Jesse, Robje en de rest van bekend Nederland niet.

Gast
De Vegetarische Schlager
november 16, 2020 15:52
Antwoord op  Bart

Mee eens. Je moet ze geen voer geven om mee te slaan. Het moet wel ludiek blijven:

En Adam sleug Eva met ne sükkerbiete veur de kont, holadié, holadió. 

Gast
Frans.D
november 16, 2020 09:10

Die mensen voor deur hebben toch niet gedreigd om hem in elkaar te trappen. Dus hoe zo tuig.
Het blijft een leuke vredige actie. Wat en verschil toen met op de dam.

Gast
Corrector
november 16, 2020 09:20
Antwoord op  Frans.D

Kom, kom, eet nou eerst je kommetje Frosties leeg voordat je je met zaken bemoeit die jou niet aangaan.

Gast
Frans.D
november 16, 2020 09:29
Antwoord op  Corrector

Weer zo domme reactie inhoudsloos en totaal buiten het onderwerp om. Dit is niet best. Nog een keer, je kunt beter. Nee laat maar, dat wordt weer niets

Gast
Corrector
november 16, 2020 10:23
Antwoord op  Frans.D

“ Wie is verdomme dan Janine Abbring.”, ja de inhoudelijkheid druipt er van af!

Gast
Jantje
november 16, 2020 09:10

Deug Nederland leest mekaar de les. Heerlijk! Jaja, Sander je komt niet zo maar bij die club.

Gast
Koekwaus
november 16, 2020 09:07

Half NL heeft het filmpje gedeeld en alle media hebben erover bericht. Maar hee, laten we voor de verandering weer eens boos worden op een Sander Schimmelpenis! Hoe origineel.
Wie is deze aandachtshoer van een Janine eigenlijk? Wat is ze lelijk ook. Zum kotzen!

Gast
Corrector
november 16, 2020 09:21
Antwoord op  Koekwaus

Of je denkt na en je zegt tegen jezelf: de volgende keer hoor ik niet bij het halve land dat het filmpje bekijkt, maar bij die andere helft.

Gast
Koekwaus
november 16, 2020 09:27
Antwoord op  Corrector

Ik heb het ook niet bekeken want het interesseert mij werkelijk geen hol! Heel die racist Akwasi niet en dat gezeik met Pieten ook niet. Opzouten met dat gejank!

Laatst bewerkt 10 dagen geleden door Koekwaus
Gast
Frans.D
november 16, 2020 09:54
Antwoord op  Koekwaus

Filmpje een paar keer bekeken. Was best een leuk actie ging totaal geen dreiging van uit. Wat een verschil met die groep anti Piet kopschoppers die constant kinderfeestjes verknoeien en bedreigen.

Gast
Woordkunstenaar Sjors van Kempen
november 16, 2020 09:03

Wat tof dat MC het filmpje ook nog even deelt. Gewoon de boel nog even verder opruien, goed idee!

Gast
Ouwe Datsun 240Z
november 16, 2020 08:57

Sander heeft ook een schimmel tussen zn benen. Op de manege.

Gast
Piet Grijs
november 16, 2020 08:55

Who the Hell is Janine Abbring?

Gast
RECHTSvanhetMIDDEN
november 16, 2020 08:49

Deze man is een hypocriet..
Om te beginnen heeft elk mens tradities en/of gewoontes en als die op de een of andere manier van je wordt ‘afgepakt’ wordt je boos..

Of je nou een tokkie bent zoals Sander zegt, iemand van adel, een religieuze óf het doorsnee persoon, ieder mens houd graag haar of zijn tradities in stand..

Dat sommige mensen erg ver gaan om het intact te houden, daar kan je idd je bedenkingen bij hebben, maar dat tradities gewoon moeten blijven zoals ze zijn is voor veel mensen een zeer belangrijk punt!

Wat Sander doet is mensen die anders denken dan hemzelf belachelijk maken en dat is eigenlijk net zo triest als wat hij van die zogenaamde tokkies vind..
Het gaat om de kern, of dat nou om een Sinterklaas feest gaat, om vuurwerk, om paaseieren met Pasen en ga zo maar door!

Gast
Corrector
november 16, 2020 09:23
Antwoord op  RECHTSvanhetMIDDEN

Misschien moeten mensen leren inzien dat het enige traditionele juist verandering is. Er is nooit geen verandering geweest. Dus vecht er dan niet tegen.

Gast
hahaha
november 16, 2020 10:13
Antwoord op  Corrector

wat zeg je: nooit geen verandering?
dus wel, “nooit geen” is “altijd wel”

Gast
Corrector
november 16, 2020 12:53
Antwoord op  hahaha

Klopt. Dat is ook precies wat ik zeg: er is altijd verandering.

Gast
Uitvinder van de Letterzeef
november 16, 2020 16:16
Antwoord op  hahaha

Ik heb ooit eens ergens op vakantie in het oosten van het land in een bak buiten een schoenenwinkel “correctorschoenen” zien liggen.
Wanneer je die schoenen draagt, kunnen “taalkundigen” nooit meer een loopje met je nemen.

Gast
Momo
november 16, 2020 14:15
Antwoord op  Corrector

Zei je dat ook tegen de Duitsers toen een bepaalde meneer in de jaren 30 aan de macht kwam???

Gast
Linkse tradities bestaan niet, wel linkse hobby's
november 16, 2020 16:09
Antwoord op  Corrector

Vroeger veranderden tradities door de nakomelingen van degenen, die de tradities onderhielden.
Tegenwoordig hebben die nakomelingen daar helemaal niets meer over te vertellen en veranderen de tradities door mensen, die net een dag Nederlander zijn, de uitkering vangen en meteen terug op vakantie gaan naar het land dat ze net hadden ontvlucht en als ze weer terug in Nederland zijn, gaan ze lopen demonstreren tegen Zwarte Piet.
We hebben een nieuwe traditie. Vasthouden aan het verwelkomen van mensen, die niets met ons maar wel alles met ons geld hebben.

Gast
Wyatt
november 16, 2020 10:06
Antwoord op  RECHTSvanhetMIDDEN

Vroeger was het ook traditie om heksen te verbranden. Tradities veranderen nou eenmaam om vast te blijven houden aan een traditie die in heel de wereld uitgekotst wordt is ook nutteloos.

Gast
RECHTSvanhetMIDDEN
november 16, 2020 10:22
Antwoord op  Wyatt

Gaat mij erom wie dat bepaald?
Als er mensen gewoon Sinterklaas willen vieren mét z warte Piet, dan moet dat gewoon kunnen en moet je niet weggezet worden als tokkie of wat dan ook..
Nu worden die roetveeg Pieten door je strot gedrukt alsof als het andere slecht is, en dat is absurd!

Gast
Corrector
november 16, 2020 12:54
Antwoord op  RECHTSvanhetMIDDEN

Wie het bepaalt (met een t), zijn de mensen zoals jij en ik en iedereen om ons heen. Waar het eerst een meerderheid was die vond dat het goed was, is er nu een groeiende groep die er van af wil. En als ze de meerderheid hebben, zal het vanzelf zo zijn dat een traditie stopt.

Gast
Momo
november 16, 2020 14:22
Antwoord op  Corrector

Nee hoor, die meerderheid is nog steeds even groot. Je negeert dat die “groeiende groep” vooral uit mensen bestaat die verandering accepteren omdat ze van al dat gezeik af willen.

Gast
Ria
november 16, 2020 12:56
Antwoord op  RECHTSvanhetMIDDEN

Top

Gast
Momo
november 16, 2020 14:18
Antwoord op  Wyatt

Lol, hoe kom je erbij dat de heel de wereld die uitkotst? Daar heb je namelijk soortgelijke figuren. Niet iedereen is extreem slinks zoals jij.

Gast
Roelof
november 16, 2020 08:34

Wat is Sander Schimmelpiemel toch ook een mannetje met veel haat en woede in zich he…

Deze man maakt zich druk over van alles maar kan beter naar zichzelf kijken. En ZEKER naar de rol van Akwasi in deze kwestie.

Gast
Corrector
november 16, 2020 10:26
Antwoord op  Roelof

Dat je een mening hebt, prima. Dat je de nood voelt deze te delen, okee. Dat je dat hier doet, het staat je vrij. Ik neem aan dat je wel serieus genomen wilt worden? Dat je het gevoel hebt dat – of men het er nou mee eens is of niet – jouw mening meetelt. Waarom dan zo heel puberaal de naam verpiemelen? Als je dat doet, zeg je gelijk al: kijk hier, ik ben de schreeuwende hersenloze puber die mee wil roeptoeteren met de grote mensen!

Gast
Buurvrouw van Lubach
november 16, 2020 08:31

De ex van mijn buurman heeft gelijk.

Gast
Boris
november 16, 2020 08:18

Dit is het meest beschaafde gesprek op Twitter wat ik de laatste 3 jaar heb gelezen tussen mensen die het in eerste instantie oneens met elkaar zijn.

Laatst bewerkt 10 dagen geleden door Boris
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen