Bram Moszkowicz: ‘Pieten die bij Akwasi aanbelden zijn niet strafbaar’

De drie voorstanders van Zwarte Piet die zaterdagmiddag, verkleed als Zwarte Piet, aanbelden bij de woning van Akwasi en daar een zak vol nepcadeautjes achterlieten, zijn niet strafbaar. Dat zei Bram Moszkowicz ’s avonds in Shownieuws.

Bram Moszkowicz en Akwasi Beeld: SBS, RTL

De pro-Zwarte Piet-actiegroep heeft een filmpje gemaakt van de aanbel-actie en dat op Twitter geplaatst (zie onderstaand). Omwonenden in Weesp bemoeien zich ermee en manen de heren vertrekken. Politici als Jesse Klaver en Rob Jetten spraken vervolgens schande van deze inbreuk op Akwasi’s privédomein.

‘Iedereen mag aanbellen bij Akwasi’

Zijn deze heren eigenlijk strafbaar? Bram Moszkowicz denkt van niet. “Ik kan me voorstellen dat Akwasi het ook redelijk smakeloos vindt. Hij wordt beveiligd, hij heeft kinderen: allemaal redenen waarom je dit echt niet wil. Kan hij hier iets mee, juridisch gezien?”, vroeg presentatrice Dyantha Brooks gisteren aan hem.

Bram in Shownieuws: “Nee. Het is niet heel smaakvol wat men doet, net als bij de boeren bij Jetten. Als je iemand privé gaat benaderen, dat is een brug te ver denk ik, qua smaak en chicheid. Daar moeten we niet aan, maar juridisch: ik mag aanbellen, jij ook en iedereen bij meneer Akwasi.”

‘Maar dit is toch intimiderend?’

Dyantha daarop: “Maar dit kun je toch als intimiderend beschouwen?”

Dat beaamt Bram, maar: “Jij vraagt mij: ‘Kun je er juridisch iets mee?’ Mijn antwoord is: nee, het is niet strafbaar wat ze doen. Het kan intimiderend zijn, maar ik heb het filmpje gezien en ze hebben niet geroepen van: ‘Kom eens naar buiten, want dit dat en dat.’ Ze hebben een zak met nepcadeaus neergezet.”

Bram vindt het een slappe hap. “Ik dacht: geef dan echte cadeaus, dan maak je het nog een beetje ludiek. Maar dat kon er niet van af, denk ik. Dus het is intimiderend, het is niet chic, we moeten daar niet aan dat je mensen op hun privéadres gaat bezoeken, maar het is niet strafbaar.”

https://twitter.com/ActiePieten/status/1327556958115803137?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1327556958115803137%7Ctwgr%5E&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.shownieuws.nl%2Fentertainment%2Fpolitici-walgen-van-zwarte-pieten-actie-bij-huis-akwasi

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen