SBS 6 met nieuwe Voice-concurrent: BN’ers in escaperoom

SBS 6 lanceert op Nieuwjaarsdag een gloednieuw BN’er-format tegenover RTL 4-kanon The Voice of Holland. De show draait om sterren in een escaperoom en heet Code van Coppens – De Wraak van de Belgen.

Ruud de Wild en Olcay Gulsen Beeld: SBS

In de van oorsprong Belgische tv-hit wordt elke week een volledig nieuwe escaperoom gepresenteerd waar BN’er-duo’s ondergedompeld worden in een wereld vol wetenschappelijke experimenten en puzzels. Elke goed uitgevoerde proef of opdracht geeft een aanwijzing en brengt de duo’s een stapje dichter bij de uitweg.

Tante Patty

Achter de schermen worden de twee duo’s geleid door de Belgische hosts: de broers Staf en Mathias Coppens. Zij bedenken de proeven en helpen de duo’s op komische wijze in hun zoektocht naar buiten. Huiswetenschapper Lieven Scheire verklaart tussendoor bepaalde proeven uit de kamer.

In de eerste aflevering op Nieuwjaarsdag nemen René en Didier Froger het op tegen Ruben van der Meer en Horace Cohen. Beide duo’s komen terecht in een creepy ziekenhuis. Hun opdracht: ‘Red tante Patty uit de handen van een totaal losgeslagen chirurg’. Lukt het hen om haar op tijd buiten te krijgen? En redden ze daarmee niet alleen haar maar ook zichzelf?

Alle BN’er-du’s

Iedere week spelen vier BN’ers in twee duo’s tegen elkaar. De volgende BN’ers, in willekeurige volgorde, spelen het spel:

  • René & Didier Froger + Ruben van der Meer & Horace Cohen
  • Dennis Weening & Leo Alkemade + Klaas van der Eerden & Fien Vermeulen
  • Victor Brand & Jan Versteegh + Olcay Gulsen & Ruud de Wild
  • Kees Tol & Monique Smit + Toprak Yalciner & Anouk Maas
  • Leonie ter Braak & Tina de Bruin + Tim en Tom Coronel
  • Xander & Sem de Buisonjé + Patrick Martens en Quinty Trustfull

Code van Coppens – de Wraak van de Belgen wordt geproduceerd door Roses Are Blue. De première is dus op vrijdag 1 januari om 20.30 uur op SBS 6. Er volgen zes afleveringen.

De eerste beelden ziet u op de Shownieuws-site.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen