Groot drama in BN’er-land: sterren durven geen Rolex meer om

Bekende Nederlanders durven massaal hun peperdure Rolexen ter waarde van tienduizenden euro’s niet meer te dragen. Sterker nog: na René van der Gijp heeft ook André Hazes jr. ze zelfs helemaal uit huis gehaald.

André Hazes jr. Beeld: William Rutten

Na de roofovervallen op onder meer René van der Gijp en Gordon leven BN’ers in angst dat ze misschien nooit meer met hun horloges ter waarde van een modaal jaarsalaris kunnen lopen. Het was gisterenavond zelfs de opening van Shownieuws, dat altijd een goed oog heeft voor welke emoties er spelen onder de showbizzmensen.

Klokkies uit huis

De aanleiding voor het openingsitem waren de uitspraken van André Hazes jr., ’s ochtends op zusterzender Radio 538. “Ik draag geen klokken meer, nee. Als het op straat gebeurt, lijkt het me verschrikkelijk, maar het lijkt me écht heel erg als het thuis gebeurt”, aldus de zanger, die ze daarom uit huis heeft geplaatst.

Shownieuws-kenner Bart Ettekoven vindt het vervelend voor de sterren, al denkt hij wel dat het vooral een Amsterdams probleem is. “Je hoort het eigenlijk alleen maar in Amsterdam. Alsof mensen in Breda of Den Bosch geen Rolex dragen. Het is echt iets Amsterdams, lijkt het haast wel.”

Op Rolexenjacht in Zuid

Patty Brard denkt dat daar een specifieke reden voor is. “Natuurlijk zitten ze in Amsterdam-Zuid wel allemaal redelijk overzichtelijk in één buurt, hè? Dus als ze met een paar scooters door Amsterdam-Zuid heen gaan, dan tref je er altijd wat. Het is net als de paparazzi in de Cornelis Schuytstraat, zeg maar.”

In Wassenaar, waar ook veel rijke mensen wonen, lopen ze volgens Patty helemaal niet zo te pochen met hun rijkdom. Daarom vinden daar geen roofovervallen plaats. “Daar gaan ze meer gewoon naar de slager, dan dat ze zo opgesmukt als de Van Dammetjes over straat lopen.”

BN’er Glennis Grace liet vorige week weten dat ze vanwege de aanhoudende roofovervallen waarschijnlijk geen Rolex meer zal kopen.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen