Goed nieuws voor Gordon: ‘OM wil belager langdurig de bak in’

Mooi nieuws voor Gordon: de 23-jarige jongen die verdacht wordt van de roofoverval op de SBS 6-ster eind september moet op 22 december voor de rechter verschijnen en de inzet lijkt een langdurige celstraf.

Gordon Beeld: William Rutten

Het zal op 22 december gaan om een pro-formazitting, een zitting die plaatsvindt als het onderzoek nog gaande is, zo laat de rechtbank weten aan Shownieuws. “Er is twee uur voor de zaak uitgetrokken”, laat de woordvoerder van de rechtbank weten.

Goed nieuws

Shownieuws-deskundige Bart Ettekoven vindt het ongelooflijk snel dat de zaak al over een maand van start gaat. “Het lijkt mij voor Gordon heel goed nieuws, want heel vaak hoor je dat dit soort dingen heel lang duren. Ik kan me voorstellen: hoe eerder deze mensen vastzitten, hoe eerder hij rust heeft in deze zaak.”

Oud-strafpleiter Bram Moszkowicz denkt dat Gordon tevreden kan zijn. “Wat Gordon zal plezieren denk ik, is dat deze man is gedagvaard voor de meervoudige kamer van de rechtbank en niet een enkelvoudige kamer. Enkelvoudig is de politierechter, de meervoudige kamer zijn drie rechters.”

OM zet hoog in

Wat houdt dat precies in? Bram legt uit: “Bij de politierechter kun je een maximale gevangenisstraf krijgen van één jaar, dus dit betekent dat ze hoog inzetten bij het Openbaar Ministerie.”

Bram kan geen verwachting uitspreken over de straf die gaat volgen. “Dat is niet te doen, dat kun je niet zeggen, alleen de meervoudige kamer betekent dat het OM voor een langdurige gevangenisstraf zal gaan.”

Trauma

Gordon is zeer bruut overvallen in zijn woning in Amsterdam. Hij werd naakt mishandeld en gekneveld in zijn woning. Toen de daders gevlucht waren, rende Gordon naakt de straat op, tot verbazing van de mannen van VI. Het duurde toen heel erg lang dat hij door omstanders geholpen werd, meldde Gordon.

In die twintig minuten dat Gordon naakt door de Amsterdamse museumbuurt rende, vreesde hij te worden gefotografeerd door sensatiezoekers. Dat is, gelukkig voor iedereen, niet gebeurd.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen