BN’ers smeken Boulevard niet te melden dat ze op Curaçao zijn

RTL Boulevard weet van meerdere bekende Nederlanders dat ze momenteel op vakantie zijn op Curaçao, maar houdt dat op hun verzoek geheim. Ze vrezen negatieve publiciteit.

Gerard Joling Bron: Instagram

Er heerst in bekend Nederland grote verdeeldheid over de Curaçao-kwestie: het ene kamp vindt het schandalig dat men daar in crisistijd op vakantie gaat alsof corona niet bestaat, het andere kamp geniet graag van de Caribische zon en vindt het vooral vervelend dat er vanwege het groene licht van Rutte extra veel gepeupel uit de provincie rondloopt.

Britt Dekker en Connie Witteman zijn boegbeelden van het eerste kamp: Britt walgt van mensen die naar het eiland gaan en Connie lag door haar anti-Curaçao-standpunt bijna onderaan de trap van haar appartementencomplex. Tegelijkertijd zijn Gerard Joling en Jandino Asporaat voor het oog van de Insta-camera flink aan het genieten van het tropische weer.

Imagoschade

Niet alle BN’ers zijn zoals Gerard Joling. Veel collega-sterren genieten liever in het geniep van de zon in Curaçao en willen daar niet op afgerekend worden door het gewone volk dat in Nederland netjes binnenzit, onthulde tv-kenner Rob Goossens gisteren in RTL Boulevard. Daarbij werden foto’s getoond van Irene Moors en Glennis Grace.

Rob: “Er is iets geks aan de hand, want we weten van verschillende BN’ers dat ze nu op Curaçao of Bonaire zijn of recent zijn geweest, maar daar is op sociale media niets over te vinden. We hebben ook mensen benaderd en die willen echt niet dat we zeggen dat zij daar nu zijn, dus er is nu sprake van vliegvakantieschaamte.”

BN’ers hebben reisschaamte

De BN’ers willen dolgraag aan het grijze Nederlandse weer ontsnappen, maar durven volgens Rob bijna niet het vliegtuig op te stappen. “Mensen willen wel heel graag daarheen, maar voelen zich er blijkbaar toch heel ongemakkelijk over.”

Bridget Maasland, die liever elke dag in een vrieskist zit, vindt dat gek. “Maar waarom dan? Mark Rutte heeft gezegd dat het kan. Ik vond het heel onverstandig dat hij dat zo zei, want dan krijg je dit soort gevallen, maar het mag. Waarom zou je je er dan voor schamen?”

Oneerlijk

Rob denkt dat Bridget daar een punt heeft, temeer omdat BN’ers het zich makkelijker kunnen veroorloven om zich goed aan de coronaregels te houden. “Op zich is dat natuurlijk ook zo. Bij Gerard en al die BN’ers die in dure villa’s zitten geloof ik dat ze de regels kunnen naleven als je de ruimte hebt. Daar zit wel iets oneerlijks in.”

De tv-kenner vervolgt: “Zij kunnen het zich permitteren om een grote villa af te huren, maar als jij hutjemutje bij het lauwwarme buffet in de rij moet gaan staan, wordt het wat ingewikkelder. En juist die mensen kunnen een vakantie nog wel harder gebruiken dan Gerard Joling en de andere mensen die er nu zitten.”

Bridget als tv-viroloog

Tot slot had Bridget Maasland ook nog een mening over het stijgend aantal coronabesmettingen in de Verenigde Staten. De amateurviroloog rekent op korte termijn op een nóg sterkere stijging in de VS.

Bridget: “Ik vind het niet heel vreemd, want tijdens de verkiezingen en na de overwinning ging iedereen de straat op en ik heb maar weinig maskers gezien en weinig anderhalve meters. Ik denk dat er in Amerika nog een hele golf komt.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen