Britt Dekker walgt van mensen die naar Curaçao reizen

Britt Dekker, tv-ster bij AvroTros, vindt het walgelijk dat er een run is ontstaan op vakanties naar Curaçao na het ‘negatief reisadvies voor het buitenland’ dat Mark Rutte dinsdag gaf. Dat laat ze weten op Twitter.

Britt Dekker Foto: Olivier Thijssen

De Caribische eilanden gelden níet als buitenland, liet de premier nadrukkelijk weten, en daarom is men nu massaal aan het boeken geslagen voor Curaçao, waar nog code geel geldt. Echt zwaar ongepast, vindt Britt Dekker het.

‘Heel egoïstisch’

Britt vindt het immoreel als mensen nu op vakantie gaan. “Niet naar ‘t restaurant om de hoek, niet naar je sportclub in de stad maar wel met z’n alle naar Curaçao. Als je daar familie hebt begrijpelijk maar anders gewoon heel egoïstisch. Denk aan alle mensen die er dagelijks mee te maken hebben en koop voor dit jaar ‘n potje vitamine D.”

Gelukkig is niet iedereen egoïstisch, aldus Britt. “Ik ken gelukkig ook best wel veel mensen die niet meer gaan. Wij zouden met mijn YouTube-kanaal begin december gaan maar ook geannuleerd met in gedachte alle mensen in de zorg die nu zo hard werken en de horeca, parken etc die zo graag weer open willen.”

Vakantiebehoeftes uitstellen

De presentatrice is regelmatig in de media met betrekking tot het coronavirus, omdat haar moeder als zorgassistent werkt in het ziekenhuis. Ze zaten twee dagen geleden samen aan tafel in talkshow Op1.

Als er iemand recht heeft op een ontspannende vakantie, dan is het wel het zorgpersoneel, vindt Britt. “Het is jammer. Maar wat pas echt ‘jammer’ is, is als je in de zorg werkt en elke dag overuren moet maken om alles bij te houden of als je de eigenaar bent van een horecatent.”

Mensen moeten hun vakantiebehoeftes gewoon even uitstellen, vindt Britt. “Hopelijk volgend jaar weer. We redden het!”

Britt in Op1

Britt in Op1 over illegale coronafeestjes:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen