Bataclan-jongens werden feestend dronken na RTL Late Night

De vier jongens die de aanslag op de Bataclan overleefden, werden in 2015 feestend dronken na de uitzending van RTL Late Night waarin ze hun verhaal vertelden. Dat vertelde een van hen, Ferry Zandvliet, donderdag in Beau.

RTL Late Night Bron: RTL

Het is vandaag precies vijf jaar geleden dat de aanslag op de Bataclan-concertzaal in Parijs werd gepleegd (zie NOS-artikel). Slechts drie dagen na de aanslag zaten de vier vrienden die de aanslag overleefden aan de talkshowtafel van Humberto Tan: Ferry Zandvliet, Bob de Zwart, Frank de Wilde en Dexter Sillem.

Feestend dronken

De vier jongens hielden een dermate aangrijpend en emotioneel verhaal, dat het interview werd bekroond met de Sonja Barend Award voor beste tv-interview van het jaar. Terwijl de kijker met bedrukte gevoelens achterbleef, blijkt nu dat de vier vrienden zelf na de uitzending flink hebben lopen feestvieren.

Ferry Zandvliet (foto: rechts) heeft een boek geschreven over zijn traumatische ervaring en die kwam hij gisteren pluggen bij Beau. Daar werden de beelden van hun optreden in RTL Late Night herhaald. Beau van Erven Dorens vroeg aan Ferry hoe hij terugkijkt op dat tv-optreden.

‘Het was een feestje’

Het was een fijne avond, herinnert Ferry zich. “Dat programma, Humberto Tan en zijn team hebben ons zó integer behandeld die avond. We hadden nog nooit in een talkshow gezeten, dus we dachten: dat gaat altijd zo. Nou, inmiddels weet ik dat dat niet zo is, maar dat is niet belangrijk voor nu.”

Ferry: “Het was gewoon – het klinkt gek – ook een leuke dag voor ons. Wij werden daar echt vertroeteld en zijn backstage na de uitzending héél erg dronken geworden. Het was ook een beetje een feestje, omdat we voor het eerst ons verhaal hadden verteld. Heel veel familie van mij hoorde mijn verhaal daar, op tv, en niet live.”

Luuk Ikink reageert

Luuk Ikink, destijds de sidekick van Humberto, kan zich de uitzending met de vier vrienden nog goed herinneren. “Ferry Zandvliet nu bij Beau”, twitterde hij gisterenavond tijdens de uitzending op RTL 4. “Hij overleefde de aanslag op Bataclan en was met z’n vrienden twee dagen later bij RTL Late Night.”

“Een van de meest indrukwekkende afleveringen van ons programma die ik mocht bijwonen. Tijdens het gesprek kon je een speld horen vallen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen