Beau van Erven Dorens naait Sander Schimmelpenninck

RTL 4-talkshowhost Beau van Erven Dorens heeft de twee sterren van de Zelfspodcast, Sander Schimmelpenninck en Jaap Reesema, een behoorlijke naaistreek geleverd.

Beau van Erven Dorens, Sander Schimmelpenninck en Jaap Reesema © RTL

Sander en Jaap waren drie weken geleden te gast bij Beau van Erven Dorens om te vertellen over het aanhoudende succes van hun Zelfspodcast, die in een mum van tijd is uitgegroeid tot ’s lands populairste podcast. Dat is volgens Sander mede te danken aan de relletjes rondom de podcast. Er is echter één rel waar hij nu wel een beetje moe van begint te worden: de Alexia-rel.

Bij Beau op het matje

In de zomer veroorzaakte Sander Schimmelpenninck een enorme rel door de 15-jarige prinses Alexia te omschrijven als het ‘lekkerste‘ prinsesje van het koningspaar. Die onhandige uitspraak werd door een heel trollenleger aangegrepen om hem pedofilie te verwijten. Groteske onzin natuurlijk, maar hij moest daardoor naar eigen zeggen wel zijn huis uit vluchten.

Sander sluit dit hoofdstuk dus liever af, maar Beau besloot het onderwerp na drieënhalve maand tóch weer op te rakelen in zijn veel bekeken talkshow op RTL 4. De presentator merkte op dat je ‘zoiets niet kunt zeggen over een 15-jarige prinses’, waarna Sander aangaf dat hij de uitspraak er achteraf gezien uit zou hebben gehaald.

Genaaid

Nu blijkt dat Jaap en Sander de talkshowhost vooraf hebben verzocht om niet over dit onderwerp te beginnen. Ze voelen zich dus behoorlijk genaaid door de presentator. “We vonden het niet leuk dat hij wéér begon over dat hele relletjesverhaal. Dat was gewoon niet oké”, vertelt Jaap in de Zelfspodcast.

Sander: “Dat was niet oké, dat vond ik ook.”

Jaap: “Wij vonden dat niet leuk, hè?”

Sander: “Nee, dat vonden we niet leuk.”

Jaap: “We hadden van tevoren gezegd: ‘Doe dat nou even niet.’ En dan begon hij tóch een beetje erover te vragen.”

Ellende

Vanuit journalistiek oogpunt begrijpt Sander het best, maar hij had het fijn gevonden als Beau rekening had gehouden met de consequenties die de aandacht voor dit onderwerp met zich meebrengt. “Ik begrijp het wel dat zo’n redactie dat googelt en denkt: daar moeten we iets over zeggen, maar zij hebben niet door wat voor ellende dat oplevert voor ons.”

Jaap: “Het is ook helemaal niet meer relevant.”

Sander: “Het is gewoon veel te lang geleden. Het is een oude koe en laat die lekker in de sloot wegrotten.”

Zanger

Overigens bleek deze maand dat de sidekick van Sander Schimmelpenninck in het dagelijks leven zanger is. Hij heeft een behoorlijke hit te pakken in België en is nu ook Nederland aan het veroveren:

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen