Ophef: Georgina Verbaan vindt Sywert van Lienden ‘een zak’

De van televisie bekende opiniemaker Sywert van Lienden zet behoorlijk kwaad bloed met een tweet over dikke mensen. Steractrice Georgina Verbaan noemt hem zelfs ‘een zak’.

Sywert van Lienden en Georgina Verbaan © WNL, NTR

Volkskrant-columnist Asha ten Broeke heeft een column geschreven waarin ze stelt dat het ‘hoog tijd wordt dat artsen gaan ­accepteren dat dikke mensen zelden dun worden’. “Iemand die dik is op dieet sturen, is ongeveer net zo behulpzaam als iemand die een uitkering komt aanvragen een Staatslot meegeven”, schrijft ze.

‘Zeur niet zo!’

Het leidde tot een behoorlijk felle reactie van Sywert van Lienden. “Ach zeur niet zo. Je eet fors minder en je beweegt wat meer. Zo ingewikkeld is het ook weer niet. Het is niet alsof de mensheid al duizenden jaren obesitas heeft. Mens sana in corpore sano”, twitterde hij. ‘Mens sana in corpore sano’ betekent ‘een gezonde geest in een gezond lichaam’.

Er volgde kritiek vanuit alle kanten. “Wel, zo werkt eet- of stofwisselingsproblematiek dus niet. Kunnen we lang of kort over lullen, maar zo is het nou eenmaal”, merkte tv-ster Tim Hofman op.

En Stella Bergsma: “Het is treurig wat Sywert hier doet en ook nog eens ongefundeerd.”

‘Wat een zak’

Het is vooral Georgina Verbaan die heel woest reageert. “427 mensen vonden deze weinig invoelende, slecht geïnformeerde tweet van Sywert leuk. 33 mensen hebben het zonder commentaar geretweet. #makemededogengreatagain”, schrijft ze.

Schrijver Jan Kuitenbrouwer daarop: “Inderdaad. Vooral die laatste zin.”

Georgina: “Ja, wat een zak.”

Wat een niveau, vindt Sywert, die vorige week nog in het nieuws was vanwege zijn optreden bij WNL op Zondag: “Probeer het eens met argumenten. Elke voedingsdeskundige zal hetzelfde zeggen tegen gezonde mensen.”

https://twitter.com/Sywert/status/1332348035393855491

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen