Sander Schimmelpenninck bij Beau op matje vanwege ‘lekkere Alexia’

De Alexia-rel blijft Sander Schimmelpenninck achtervolgen. Drieënhalve maand na zijn geruchtmakende uitspraken, werd hij er woensdag opnieuw mee geconfronteerd in de talkshow Beau.

Sander Schimmelpenninck en Jaap Reesema Foto: Beau

Sander Schimmelpenninck veroorzaakte eind juli een enorme rel door de 15-jarige Alexia te omschrijven als het ‘lekkerste‘ prinsesje van het koningspaar. Hij vindt haar dus ‘lekkerder’ dan Amalia (16) en Ariane (13). Door pedo-roepers moest Sander zelfs zijn huis uit vluchten; rechtse media zouden een lastercampagne voeren.

De presentator deed zijn uitspraken in De Zelfspodcast, de podcast die hij samen maakt met Jaap Reesema, die een showbizzgezin vormt met Kim Kötter. De twee heren zaten gisteren samen aan tafel bij Beau van Erven Dorens (fragment op de RTL-site) om te praten over hun schandaalpodcast.

‘Uit de context’

Beau van Erven Dorens tegen Jaap: “Jij vloog uit de bocht door iets te zeggen over het uiterlijk van Yolanthe en (tegen Sander, red.) jij vloog uit de bocht omdat jij een van de prinsessen tot ‘lekkertje’ maakte. ‘De lekkerste’, zei je. Hoe kijk je daarop terug?”

Jaap: “Voor mij was dat anders. Sander is het op zich wel gewend. Voor mij is het nieuws, want ik maak muziek en geef niet echt mijn mening, maar het wordt allemaal helemaal uit de context getrokken. Als je niet de podcast luistert, als je niet daadwerkelijk drie kwartier hebt geluisterd, dan is dat heel gek als je dat zo ziet in de krant.”

‘Kom op nou zeg!’

Dat ‘je moet de hele podcast luisteren!!!!’-excuusje hangt Beau van Erven Dorens ook goed de keel uit. “Wil je dat ik even herhaal wat er over Yolanthe is gezegd? Kom op nou zeg”, riep hij.

Sander vervolgens: “Wat heel belangrijk is bij een podcast is dat je moet begrijpen dat het de authenticiteit van het medium is. Wij praten echt zoals twee vrienden met elkaar praten.”

Beau: “Ja, maar je doet het voor een groot publiek. Je weet wat je doet. Zou je met terugwerkende kracht dat nogmaals hebben gezegd?”

‘Zoiets zeg je niet over 15-jarige’

Sander: “Nou, we zouden het er nu uit hebben gehaald. We luisteren inmiddels met een team van vijf mensen die uitzendingen. Dat Alexia-verhaal is daar doorheen gekomen. Dat vond niemand erg en de 200.000 luisteraars die die week hebben geluisterd ook niet, totdat bepaalde mensen daarover begonnen te zeuren.”

Beau: “Ja ja precies, het was een soort manier om jou even onderuit te halen een paar dagen na dato?”

Sander: “Ja, precies.”

Beau: “Maar toch kun je zoiets niet zeggen over een 15-jarige prinses.”

Jaap: “Ik zou het ook niet meer doen nu.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen