Beau van Erven Dorens: ‘Linda de Mol gedraagt zich als Bassie!’

De ooit zo warme banden tussen Beau van Erven Dorens en Linda de Mol lijken voorgoed verleden tijd. Waar Chantal Janzen de ruzie met Linda gisteren in Jinek probeerde te sussen, ging Beau er in met de sloopkogel.

Chantal Janzen, Linda de Mol en Beau van Erven Dorens Foto: Jinek

Linda de Mol vónd het al erg dat ze haar zelf bedachte programma’s Oh Wat Een Jaar en Weet Ik Veel niet mee mocht nemen toen ze vorig jaar overstapte van RTL 4 naar SBS 6, maar nóg erger vond ze dat haar oud-RTL-collega’s zich als tv-aasgieren over die shows ontfermden. Beau pakte Weet Ik Veel, Chantal ging ervandoor met Oh Wat Een Jaar.

De tv-koningin heeft deze zakelijke tv-kwestie niet bepaald met kalmte benaderd: Linda gaf onomwonden toe dat ze teleurgesteld was in Chantal Janzen en Beau van Erven Dorens. In het geval van Chantal zei ze dat ze het omgekeerd nooit zo had gedaan, over Beau zei ze vorig jaar teleurgesteld te zijn dat hij niet eens even had gebeld.

Het zit Linda echt heel erg hoog. Ze had het er vorige maand nog over, toen ze aan tafel zat bij De Vooravond. “Er zijn wel wat dingen gebeurd die ik als kwetsend ervaren heb. Er zijn wel een aantal dingen gebeurd waarvan ik dacht: dat had ook vriendelijker, collegialer en leuker gekund”, sneerde ze.

Chantal diplomatiek, Beau niet

De hele Linda-rel wordt opnieuw opgerakeld nu Linda’s kindje Oh Wat Een Jaar vanavond dan ook echt daadwerkelijk van start gaat met Chantal als nieuwe presentatrice. Chantal wordt er in élk interview naar gevraagd, zo ook gisteren toen ze in de talkshow van Eva Jinek zat. Zíj hield het diplomatiek, maar medegast Beau totaal niet.

Chantal Janzen: “Ik heb er wel lang over getwijfeld, natuurlijk wel. Het ligt natuurlijk wel gevoelig, dus daar denk je zeker wel over na. Ik weet ook wel hoe het voelt als je dan een programma kwijtraakt wat je aan het hart gaat, maar ik denk dat het het belangrijkste is dat een programma van RTL 4 wordt gepresenteerd door een presentator van RTL 4. Dat is volkomen begrijpelijk, maar dat iemand die dat daarvoor heeft gedaan daar moeite heeft, is ook volkomen begrijpelijk.”

‘Linda gedraagt zich als Bassie’

Eva vervolgens tegen Beau: “Ja, jij hebt ook een programma van Linda overgenomen.”

Beau: “Jawel, maar Jezus, zij heeft zo veel programma’s gemaakt. Op een gegeven moment heeft iedereen een programma van Linda overgenomen.”

Eva: “Nee, maar goed. Jullie wisten allebei dat ze het niet leuk vond en dan moet je de afweging maken of je het doet. Wat heb je toen tegen Chantal gezegd?”

Beau komt vervolgens met zijn Bassie-uitspraak, waarmee hij Linda als egocentrische vrouw neerzet: “Ik zei: ‘Je moet gewoon doen wat je zelf wil en moet niet rekening houden met de familie De Mol en alles is voor Bassie.’ Wij zijn gewoon onderdeel van RTL 4. Ik zeg het maar zoals ik erover denk. Ik vond het een leuk programma. Ze vragen of ik het ga doen en ik ga het gewoon doen.”

Chantal: ‘Ik doe geen uitspraken’

Chantal schrok duidelijk even toen Beau met zijn Bassie-uitspraak kwam. Zij vervolgde: “Het is ook een geschil geweest tussen de zender en de vorige producent slash presentator. Dan denk je dat je een programma gaat doen wat van je zender is en jij werkt bij die zender.”

Eva: “Dat is de zakelijke kant, alleen Linda heeft zelf gezegd: ‘Ik had het andersom niet gedaan.’ Wat vind je daarvan?”

Chantal: “Ja, dat staat haar volkomen vrij om dat te zeggen. Ik kan alleen maar zeggen dat ik vind dat zij dit programma altijd fantastisch heeft gedaan, net als heel veel andere programma’s. Wat zij er verder over wil zeggen, laat ik helemaal bij haar, maar ook uit respect verder. Ik vind niet dat ik daar verder uitspraken over hoef te doen.”

‘Linda schrijft ons de wet niet voor!’

Het meest pijnlijk is nog wel dat de relatie tussen Beau en Linda kennelijk zo is bekoeld. Jaren geleden, toen ze samen het avontuur van de toenmalige tv-zender Talpa instapten, trokken ze zij aan zij met elkaar op.

Vandaag noemt hij Linda in het AD ‘een aardige vrouw’. Beau: “Linda hoeft dat helemaal niet persoonlijk te nemen. Een aardige vrouw die ik hoog heb zitten en met wie ik fijn samengewerkt heb. Maar ik doe gewoon waar ik zin in heb.”

“Zij vat dat blijkbaar persoonlijk op, maar zij schrijft ons niet de wet voor. Het niet zo dat wij als een soort horigen moeten doen wat de familie De Mol vindt.”

De uitzending van Jinek kunt u terugzien op de RTL-site.

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen