Linda de Mol haalt wederom uit naar oud-RTL-collega’s

Linda de Mol heeft gisteren tijdens haar optreden in De Vooravond wederom uitgehaald naar haar oud-tv-collega’s. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Na haar overstap van RTL 4 naar SBS 6, ging Linda ervan uit dat ze haar shows Weet Ik Veel en Oh Wat Een Jaar gewoon mocht meenemen. RTL hield er echter aan vast en respectievelijk Beau van Erven Dorens en Chantal Janzen hebben die titels ingepikt, zonder het Linda te melden. Al eerder liet Linda weten ‘not amused’ te zijn.

Zonder hun namen te noemen, deelde Linda gisteren opnieuw een sneer uit aan haar ‘oud-tv-collega’s’. “Er zijn wel wat dingen gebeurd die ik als kwetsend ervaren heb. Er zijn wel een aantal dingen gebeurd waarvan ik dacht: dat had ook vriendelijker, collegialer en leuker gekund. Mensen met wie ik gewerkt heb, ja. Er zijn wel dingen die teleurstellend waren, laat ik het zo zeggen.

Linda laat haar humeur niet meer verpesten door de Chantallen van deze wereld. “Ik werk, ik heb een schat van een vent, twee heel leuke kinderen en ik ga een leuke film maken. Ik ga me toch niet door een recensent of een ex-collega of door whoever helemaal van slag laten maken?

Tv-koningin

Ook had Linda het weer even over haar titel van tv-koningin. “Daar heb ik al zo vaak van gezegd dat ik het zo’n rottitel vind. Dat plakken mensen je op en op het moment dat dingen dan iets minder gaan, dan ligt daar ook ontzettend de focus op. Veel meer dan bij andere mensen. Eigenlijk probeer ik de druk niet toe te laten, want ik vind dat een heel vervelend soort stress.”

Nu staat die titel onder druk, omdat haar kijkcijfers afnemen. Dat komt door haar overstap naar SBS 6. “Ik dacht gewoon: er is iemand uit mijn familie waar ik heel veel van hou en die vraagt om mijn hulp. Ik kon me wel voorstellen dat dat zou kunnen betekenen dat sommige programma’s wat minder gaan scoren, maar you take one for the team.”

Het is ontnuchterend, aldus Linda. “Het is soms best wel heel goed dat het niet meer alleen om jou draait, maar dat je met z’n allen probeert iets te bereiken. De laatste tijd is er best een hoop negativiteit in de pers enzo en dat probeer ik dan gewoon van me af te laten glijden.”

Als water van een eend zeggen wij altijd bij ons in de familie. Loslaten. Dat lukt best wel heel goed, helemaal in deze tijd, waarin mensen met zo veel grotere problemen te kampen hebben.”

Geen spijt

Linda herhaalde geen spijt te hebben van haar vertrek bij RTL. “Nee, nogmaals: bij ons in de familie is het zo dat je elkaar helpt. Ik heb ook heel veel te danken aan mijn broer, vooral in het begin van mijn carrière.”

Weet je, ik heb al zo veel prijzen gewonnen en goed scorende programma’s gemaakt, het gaat een keer gebeuren dat het een keer ietsje minder is. Het geeft ook wel weer een soort drive om iets nieuws te bedenken. Nee, echt niet, ik heb er echt geen grote last van.”

Lees ook: Linda vloekend voor de buis: Chantal in ‘haar’ studio (22 september)

Foto: NPO

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen