Angela de Jong zet Arie Boomsma op één lijn met censuurmoslims

Angela de Jong vindt dat we niet alleen naar censuurmoslims moeten kijken als we het hebben over de vrijheid van meningsuiting. Die staat ook onder druk door types als Arie Boomsma, schrijft de AD-diva in haar column.

Angela de Jong Foto: NPO

Er was deze week veel ophef over de Rotterdamse leraar die moet onderduiken vanwege een spotprent over een jihadist, die al vijf jaar in zijn klaslokaal hangt. Verdedig de vrijheid van meningsuiting met hand en tand, riep ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers in Op1. Daar dacht de imam die tegenover hem zat anders over; hij hekelt het beledigen van de islam.

Angela de Jong ergerde zich suf toen ze de imam zijn verhaal zag houden. Ze kreeg er naar eigen zeggen een ‘stijgende bloeddruk’ van. “De vrijheid van meningsuiting kalft al in rap tempo af in dit land”, briest de professionele tv-kijkster.

VI-sloper Arie

De AD-ster wijst er echter op dat die vrijheid van meningsuiting niet alleen onder druk staat door censuurmoslims, maar ook door types als Arie Boomsma die probeerden om de financiering onder Veronica Inside vandaan te halen toen Johan Derksen een grapje maakte over Akwasi. Hij werd gesteund door usual suspects als Glennis Grace.

“Onze vrijheid van meningsuiting staat net zo goed onder druk als bekende journalisten en andere prominenten luidruchtig applaudisseren zodra adverteerders weglopen bij VI, in de hoop dat het vervelende programma stopt”, aldus Angela.

NOS-haat voor Fidan

Maar ook de NOS doet er net zo hard aan mee, aldus Angela, namelijk ‘als de NOS De Vooravond boycot omdat hoofdredacteur Marcel Gelauff de mening van Fidan Ekiz afkeurt‘. “Maar ondertussen wel klagen dat zijn eigen journalisten geen respect meer krijgen.”

“Het recht om beledigd te zijn wint het tegenwoordig van de vrijheid van meningsuiting”, besluit ze. “Het probleem gaat zoveel dieper dan alleen de moslims.”

De column van Angela de Jong kunt u lezen op de AD-site.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen