Albert Verlinde: ‘Sorry kan geen kwaad, Sander Schimmelpenninck’

Albert Verlinde denkt dat Sander Schimmelpenninck er goed aan doet om excuses aan te bieden aan de Thaise gemeenschap voor zijn ‘Thaise hoer’-opmerking. Dat heeft hij donderdagavond gezegd in Shownieuws.

Albert Verlinde en Sander Schimmelpenninck Beeld: Shownieuws

De ophef over ‘Thaise hoer‘ was de opening van Shownieuws. “Opnieuw ophef rondom Sander Schimmelpenninck. De Zelfspodcast staat deze week in het teken van seks en de manier waarop hij dit onderwerp behandelt valt niet bij iedereen in goede aarde, vooral niet bij de Thaise gemeenschap in Nederland”, meldde presentatrice Dyantha Brooks.

‘Geen zelfspot’

Guido den Aantrekker begon het item met de ietwat gepikeerde reactie van Sander Schimmelpenninck op de mediarel. “Ik moet sowieso al zeggen: dat je het een Zelfspodcast noemt en voor de rest totaal gespeend bent van elke zelfspot… Daar hebben we het hier over, hè? We hadden allemaal vroeger wel zo’n irritant ventje op het schoolplein die dan aan het zuigen en etteren was. Op een gegeven moment was je het zat en dan tackelde je hem en dan liep hij huilend naar zijn moeder. Dat idee heb ik een beetje bij Sander.”

Albert Verlinde wijst echter ook op Sanders opponent Wierd Duk. “Maar als we het over jongetjes hebben… Wierd Duk, die schrijft voor De Telegraaf, dat is een beetje het jongetje in de klas dat zei: ‘Meester, hij zei poep.’ Hè, want die zit constant de Zelfspodcast te luisteren en als Sander ook maar één slip of the tongue heeft, dan: hup! Dan tikt hij er een berichtje over.”

Dyantha: “Er zit een beetje een vergrootglas op?”

Albert: “Ja, die zitten de hele tijd met z’n tweeën.”

Guido: “Het is over en weer pingpongen met een aantal mensen. Hij noemt iedereen die hem tegenspreekt ‘domrechts’, hè? Hij vindt zichzelf slimlinks kennelijk.”

Commerciële reuring

Anouk Smulders vraagt zich af of Sander deze commotie niet gewoon bewust veroorzaakt. “Is dit niet gewoon commerciële reuring, want we hebben het er allemaal over?”

Guido: “Uiteraard, Anouk, jij zegt precies waar het nu om gaat. Ik heb vanochtend getweet dat dit alleen maar rumour about the brand is. Wat hij wil is ophef veroorzaken. Dat heeft hij ook bij andere zaken in dit dossier gedaan. Wat krijg je dan? Dat er heel veel mensen gaan luisteren naar je podcast. Hij wil precies dat mensen dat gaan doen.”

Die publiciteit werkt wel, denkt Albert. “Ik moet wel zeggen: het werkt wel, want je gaat toch luisteren en het is wel leuk. Het zijn wel twee jongens die gewoon met elkaar zitten te ouwehoeren over de dingen van het leven en die ‘Thaise hoer’ heeft hij ook echt in een tussenzin gezegd. Er wordt heel veel werk nu van gemaakt, het is ook geen slimme uitspraak, maar om nou alles wat mensen gewoon in een gesprek met elkaar zeggen even uit te lichten en er met de hele gemeenschap bovenop te springen, vind ik ook wel een beetje ver gaan.”

Guido: “Maar dat is precies wat hij wil.”

Gaat Sander te ver?

Natacha Harlequin reageerde op de vraag of Sander juridisch te ver gaat met zijn ‘Thaise hoer’-opmerking. “De grens ligt sowieso bij de wet. De wet zegt dat je eerst moet bekijken of het een discriminerende dan wel racistische uitlating is, of het direct of indirect is uitgesproken, of het in het openbaar is, maar ook of het met opzet is uitgesproken en of het opzettelijk de bedoeling was om een ras, geaardheid of afkomst te kakken te zetten.”

Albert: “Dat is hier niet toch? Wat denk jij?”

Natacha: “Dat is nou juist wat ik wil zeggen: dat kun je niet zo eenduidig zeggen, want wat ik een discriminerende opmerking vind, kan voor jou weer anders zijn. Het kan ook zijn dat het een belediging is, maar ook dat het niets is en alleen maar een onaardige, onhandige opmerking die niet voor herhaling vatbaar is. Dat zou ook kunnen.”

Het is contextafhankelijk, zegt ze. “Ik denk dan: er zijn twee groepen die zich nu mogelijk aangevallen kunnen voelen. Dat is de Thaise gemeenschap, maar ook de prostituees.”

‘Onhandige jongenspraat’

Anouk: “Wat vind jij als vrouw hiervan?”

Natacha: “Als vrouw denk ik: ja, jongenspraat, misschien onhandig. Misschien ook omdat hij met zijn vriend aan het praten is. Vooral als je iets gaat uitleggen en voorbeelden gaat gebruiken, dan moet je opletten of het wel handig is. Het is allemaal niet handig.”

Albert: “Sander heeft iets van: het wordt allemaal groter gemaakt dan het is. Dat is natuurlijk ook zo hè, want waar praten we over? We praten over een tussenzinnetje met z’n allen. Maar het is wel wat Guido zegt: het is altijd van: ‘Zij doen weer lelijk tegen mij!’ Je zou ook kunnen zeggen: ‘Jongens, luister alsjeblieft zelf naar die podcast, dan kun je het zelf beoordelen waarom hier zo’n nummer van gemaakt wordt.’ Ik zou denken: laat lekker zitten.” 

‘Sander, zeg sorry!’

Natacha: “Wat ik interessant vind: hij zit vanavond misschien te kijken, misschien ook niet, of hij kijkt de herhaling…”

Guido: “Ik weet zéker dat hij zit te kijken.”

Natacha: “Oké, dan zit hij te kijken. En als hij nu de reacties heeft gezien van de Thaise gemeenschap, dan is het van belang om het niet over alles eromheen te hebben, maar over de inhoud te hebben. Kennelijk hebben bepaalde mensen zich aangesproken gevoeld, ga daar dan op in.”

Dyantha: “En daar zou hij bij stil moeten staan, van: hé, ik heb wéderom mensen gekwetst. Het is niet de eerste keer.”

Albert wijst erop dat hij zelf recent ook onder vuur lag na onhandige uitspraken. “Ik heb daarna gewoon sorry gezegd. Hij zou ook in plaats van alleen maar zeggen: ‘Ze doen lelijk tegen mij!’, ook kunnen zeggen van: ‘Jongens, dat bedoel ik niet zo naar de Thaise gemeenschap.’ Een sorry naar die gemeenschap zou ook geen kwaad kunnen, toch?”

De uitzending van Shownieuws kunt u terugzien op KIJK.nl.

30 Commentaren
Nieuwste
Oudste Meest gewaardeerde
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Gast
Pieter Daalmsns
november 20, 2020 17:17

Gaat die Thaise hoeren neuker nou nog sorry zeggen of hoe zit dat?

Sander Schimmelpenninck vindt waarschijnlijk zelf dat hij niks verkeerd heeft gezegd.

In zijn beleving is iedereen een debiel en heeft hijzelf altijd gelijk.

Laatst bewerkt 2 maanden geleden door Pieter Daalmsns
Gast
Rammelende Burgemeester
november 20, 2020 14:28

Als Albert beter was in zn mindere uitspraken te beteugelen, zou ie best nog goed zijn. Nu is het ff wat minder.

Gast
Rammelende Burgemeester
november 20, 2020 14:29

Niet refererend aan de thaise h oer uitspraak dan.

Gast
Guttegut
november 20, 2020 13:01

Een hoer uit Thailand is een Thaise hoer. Wat miszegt hij daarmee eigenlijk? Een hoer uit België is toch ook gewoon een Belgische hoer?

Gast
Harry:-D
november 20, 2020 12:21

Mevrouw Harlequin heeft de laatste

maanden wel opvallend veel tijd om op
tv de vleesgeworden onschuld uit te
hangen. Dat pleit niet voor haar…

Gast
wim heitinga [de echte]
november 20, 2020 11:38

Ik wil het hier toch even opnemen voor Sander. Hij heeft het als hoerenloper al zwaar genoeg. En dan pist Ap Verlinde ook nog overheen…

Gast
Cees
november 20, 2020 11:30

Natacha Harlequin is toch advocaat?

Gast
Dave
november 20, 2020 11:18

God, zit die uitgescheten drol van een Natacha daar nog steeds? Wat een aanfluiting. Mevrouw wilde zo nodig tv presentatrice worden, is totaal mislukt, en nu moet ze haar contract uitdienen bij het rioolputje van Nederland. Om je dood te schamen als respectabele advocaat.

Gast
Vincent
november 20, 2020 11:12

En als die hoer nu uit Thailand komt? Dan is dat zo.

Gast
Jeroen Smit
november 20, 2020 10:50

Ego Verlinde zat weer op zijn praatstoel : Ja daar wil ik wel wat over zeggen. Dat hele Shownieuws begint steeds meer op een Poolse Bruiloft te lijken, allemaal andere belangen Anouk staat voor de artiesten, Albert zit vooral zijn mening te verkondigen en zijn ego te strelen, Brard kwekt wat maar uit haar emotie en dat allemaal in een decor waar de barkrukken zweven. Dan die persoonlijke vragen aan elkaar wat geen hond interesseert. Ik haak af.

Gast
Uuuh
november 20, 2020 10:33

O daar is Sander S. weer. Heeft opnieuw een onwelgevallig woordje gezegd in zijn Potkast. Wat een ophef! Allemaal reclame? Mislukt! Ik ga toch niet luisteren!

Gast
Rietlandpony
november 20, 2020 10:24

Albert zit Sander te verdedigen omdat die in de zelfde situatie zit. Albert roept voortdurend negatieve dingen over bn-ers en moest laatst bijna gedwongen worden om sorry te zeggen tegen Connie Breukhoven. Dus hij kiest nu voor Sander. Sander en Jaap lachen zich rot om al die aandacht hoe beledigd ze zogenaamd ook zijn. Die Jaap vind ik wel altijd een beetje zielig op de een of andere manier. Je ziet aan alles dat het een goedzak is die zich door zijn veel bijdehantere rukmaatje van vroeger mee laat voeren in alle publiciteit. Sander lijkt mij een vals type. Die houdt volgens mij ook niet echt van vrouwen. Hij zit ze voortdurend te beledigen. Voor de rest totaal onbelangrijke issue.

Gast
Herbert van den Broecke
november 20, 2020 09:36

Wat ik me dan afvraag..

Hoe kan het dat de Volkskrant vindt dat het oké is dat Dhr Schimmelpenninck dit soort vuilspuiterij de wereld inslingert als verdienmodel?

Ik kan me voorstellen dat je als “landelijk dagblad’ niet geassocieerd wenst te worden met een controverse omtrent één van je broodschrijvers.

Het zet mij wel aan het denken waar het moreel kompas van die krant ligt.

Laatst bewerkt 2 maanden geleden door Herbert van den Broecke
Gast
Luister
november 20, 2020 09:33

Albert Verlinde, jij politiek correct kwalletje, wat is een “sorry” waard onder dwang?

Gast
Prinses Bruine boon
november 20, 2020 09:28

Ik denk niet dat er veel mensen naar dit programma kijken.
Er zitten vier of vijf mensen slap te ouwehoeren.

Wie in deze wereld wil dat zien?

Gast
ome H
november 20, 2020 09:14

Kan die Natacha oprotten?

Gast
Douwe Kwak
november 20, 2020 09:12

Excuses is het minst wat hoe moet doen!

Gast
Smerig Zwijntje Geronimo
november 20, 2020 09:11

Goed verhaal. Lekker kort.

Gast
Pieter
november 20, 2020 08:58

Was kwalbert weer on speaking terms met zijn geestelijk gestoorde buurvrouw?

Of gaat hij haar vandaag of morgen écht nog eventjes alle hoeken van het trappenhuis laten zien?

Gast
Philippe
november 20, 2020 08:47

Was Sander al gevraagd om voor Talpa te komen werken?
Ik denk dat Sander al gevraagd was om voor Talpa te komen werken.
Er wordt meerdere keren gevraagd om even zelf naar die podcast te gaan luisteren.
Kost je VIER EURO of je dat vooraf wil betalen via Ideal of zo, kost niet veel maar dan heb je ook niks.

Laatst bewerkt 2 maanden geleden door Philippe
Gast
Bart
november 20, 2020 09:03
Antwoord op  Philippe

Moet jij 4 Euro betalen om naar De Zelfspotcast te luisteren dan?

Gast
achtmet
november 20, 2020 08:47

Je denkt toch niet dat die graaf sorry gaat zeggen ? Die ongelofelijke eikel heeft een bord voor zijn kop ,het enige wat zou helpen is een pak rammel

Gast
Willem
november 20, 2020 08:43

Het is zo intens sneu. Die gasten maken iedere week een paar uur podcast. Daar zit Guido de Trektzichallesaantrekkert naar te luisteren en als hij één dingetje hoort dat op het randje is, zit hij daar de volgende dag over te huilen in de studio. Kom op man, je bent journalist, prachtig vak, maak er wat van, doe je best!

Laatst bewerkt 2 maanden geleden door Willem
Gast
Albert Verhinderd
november 20, 2020 08:37

WHAHAAHA, wat een lul die Albert. Zelf eens sorry gezegd, achterbakse klootzak?

Gast
Ernestine
november 20, 2020 08:20

Zo Albert weer even een relletje veroorzaken door lekker te stoken! Helaas is dit het enige wat je nog kunt!

Gast
Mark 2
november 20, 2020 08:57
Antwoord op  Ernestine

Albert temperde juist de harde taal die gesproken werd… was juist NI.rT gezegd om een relletje te maken. Typisch gevalletje van niets zien maar wel een mening… hoop voor je dat je dat in het gewone leven niet op dezelfde manier doet

Gast
Boris
november 20, 2020 08:20

Jongens, luister alsjeblieft zelf naar die podcast, dan kun je het zelf beoordelen waarom hier zo’n nummer van gemaakt wordt.’

Dit is dus ook precies wat hij zegt en dat mensen niet blind af moeten op wat Wierd Duk en co te zeggen hebben.

Gast
Philippe
november 20, 2020 08:45
Antwoord op  Boris

Nee Boris.
Ik ga helemaal niet luisteren naar die podcast.
Deze hele “ophef” die gecreëerd wordt is bedoeld om clicks á €4,- per keer te genereren.
We zijn niet helemaal achterlijk.

Gast
Mark 2
november 20, 2020 08:20

Dat shownieuws was gisteren weer erg lekker om te kijken, zo veel beter dan boulevard

Gast
Patty Koot
november 20, 2020 08:18

Zo zie je maar weer: Talpa-medewerkers kunnen amper tot 10 tellen.

Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen