Robert Jensen boos over YouTube-censuur Lange Frans

Robert Jensen vindt het een grove schande dat YouTube het kanaal van Lange Frans heeft verwijderd na de veelbesproken uitzending van Zondag met Lubach, waarin Arjen Lubach opriep tot het ‘fiksen’ van de ‘fabeltjesfuik’ op internet. Dat laat hij weten op Twitter. Net als Lange Frans heeft ook Robert Jensen een YouTube-kanaal dat door veel mensen wordt gezien als discutabel. Ze richten zich beiden op dezelfde doelgroep: coronasceptici. Mogelijk voelt Jensen de bui al hangen.

Jensen vindt dit een kwalijke vorm van censuur. “Gefeliciteerd Arjen Lubach! Mission accomplished! Lange Frans is van YouTube gehaald.

Het is weer typische de mainstream media (MSN), meent Jensen. “Het doel was duidelijk om een ander geluid dan de MSM de mond te snoeren. Als het punt ‘algoritmes’ was dan hadden ze ook andere voorbeelden moeten laten zien. A hit job from A to Z!

Zelf heeft Jensen ook regelmatig te maken gehad met video’s die van YouTube werden verwijderd. “Twitter, Facebook, YouTube etcetera hebben een probleem. Ze zijn wettelijk beschermd tegen juridische claims omdat ze een open ‘forum’ zijn. Maar ze gedragen zich nu met hun censuur overduidelijk als een uitgever. USA-verkiezingen gaan hun toekomst bepalen… en die van ons. Wat een tijd…“, zei hij eerder.

Lange Frans heeft YouTube verzocht om in elk geval zijn muziekvideo’s weer terug te plaatsen.

Lees ook:
Arjen Lubach lacht complotdenker Lange Frans uit (maandag)
Lange Frans nodigt Arjen Lubach uit voor complotshow (maandag)
Lange Frans wil met Arjen Lubach aan Boulevard-desk (dinsdag)
YouTube cancelt Lange Frans: ‘Bedankt Arjen Lubach’ (vandaag)

Foto: RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen