‘Raar dat Máxima niet praat in koninklijk sorryfilmpje’

Koning Willem-Alexander heeft de media vandaag getrakteerd op unieke beelden vanuit het paleis, waarin hij en zijn autocue twee minuten lang door het stof gaan terwijl Máxima zwijgend de camera inkijkt met een intens droevige blik. Op de socials circuleert nu een filmpje waarop je twee minuten alleen de expressies van Máxima te zien krijgt en dat roept bij veel mensen de vraag op: waarom moest die vrouw daar zitten om twee minuten lang haar koninklijke waffel te houden?

Mediamevrouw Renske Holwerda op Twitter: “Zou het nou zo gek zijn als zij ook even iets zou zeggen? Ik vind dit eigenlijk best eh ja, suf.

Communicatiedeskundige Lars Duursma daarop: “Ja, het gaf het statement wel wat ongemakkelijks. Ook omdat de koning haar niet noemde. Zijn eerste zin: ‘Met spijt in het hart richt *IK* mij tot u.’ Nergens betrok hij expliciet zijn vrouw (‘Máxima en ik’, ‘Mede namens Máxima’).

RTV Dordrecht-journalist Alexander Eleveld: “Na al die jaren mag ze nog niet eens één zinnetje zeggen in dit toneelstukje.

Jan de Hoop vindt het ook een wanvertoning. “Beste koning: presenteren doe je uit het hart en niet door het houterig en onnatuurlijk voorlezen van door anderen bedachte teksten. Gelukkig is er nog één plaats voor onze VIP-dag ‘Natuurlijk presenteren’“, zegt de nieuwslezer.

Story-baas Guido den Aantrekker: “Ik ben republikein maar ik zou serieus met alle liefde (gratis en zonder het bekend te maken) de koning zinnig advies willen geven over hoe te communiceren met den onderdanen. Mijn tenen krommen zich en mijn handen jeuken bij het zien van die video.

Tv-producent Marc Dik: “Wat zou het de Koning toch goed doen als ie ‘t eens uit zijn hart doet. Daar is zoveel winst te behalen. Zelfs in de 5 Uur Show wordt de autocue beter gelezen. En daar wordt de onderkant al aangetikt.

Topfotograaf William Rutten: “Ik zie een enorm slecht toneel stukje met een fantastische Elise Schaap als Máxima.

Een twee minuten lang zwijgende Máxima:

Foto: RVD

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen