KRO-NCRV geeft toe: Yvon Jaspers bijna ontslagen

Bijna twee jaar na dato geeft KRO-NCRV-directeur Peter Kuipers vandaag in het AD alsnog toe dat zijn omroep op het punt heeft gestaan om Boer Zoekt Vrouw-presentatrice Yvon Jaspers te ontslaan. Dat is te lezen in de kiosk. Yvon Jaspers is een typisch voorbeeld van een tv-ster die in haar programma’s sympathiek lijkt, maar achter de schermen op een bezemsteel zit. Vlak voor de kerst van 2018 was KRO-NCRV zó klaar met haar, dat haar ontslagbrief al uit de printer was komen rollen.

Het nieuws werd na de jaarwisseling onthuld door Albert Verlinde in 6 Inside. Het conflict zou te maken hebben gehad met Yvons gejank over haar weggevallen schnabbels; ze zou meer geld hebben geëist.

Een dag later zat ze in de talkshow van Eva Jinek, toen nog een KRO-NCRV-collega, en besloot ze er glashard over te liegen: “Ja, ik ben aan de beurt, hè. Sjongejonge. Ik heb gewoon een contract, ik ga gewoon Boer Zoekt Vrouw doen, ik ga gewoon Onze Boerderij doen. Niets aan het handje.

Een paar maanden later erkende Yvon in de talkshow van Jeroen Pauw – dat optreden waarin ze zich enorm zat aan te stellen tegenover de ouders van een vermoord meisje – alsnog dat er stront aan de knikker was.

Nu geeft ook KRO-NCRV-baas Peter Kuipers dat toe: “Er waren spanningen tussen de omroep en Yvon. Die zijn wat opgelopen, maar ook weer opgelost. Dat heb je in een goed huwelijk. Dan denk je soms: dit wil ik niet meer. Waarna je jezelf afvraagt of dat wel verstandig was om te denken en te zeggen.”

We zien haar terug, niet alleen in bekende titels als Boer Zoekt Vrouw. Daar kan ik nog niet alles over zeggen, maar ze zullen goed passen bij ons scherpere profiel.”

Foto: KRO-NCRV

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen