Angela de Jong spuugt opnieuw op Maurice de Hond

Het tv-debat tussen Maurice de Hond en Ab Osterhaus, gisteren in de talkshow Op1, heeft voor ergernis gezorgd bij Angela de Jong. Ze vindt de opiniepeiler niet deskundig genoeg om op zo’n podium over dit onderwerp te praten. Dat laat ze weten in haar column in het AD. Angela, die deze maand zélf debuteerde als tv-viroloog in Op1, haalt weer eens stevig uit naar Maurice. Ze vindt het ‘onzalig’ dat Op1 ervoor heeft gekozen om hem op te voeren voor een debat met Ab Osterhaus.

Het is een redactionele blunder, vindt Angela. “Geen idee wie ze daar een plezier mee dachten te doen, behalve natuurlijk de verkopers van ventilatiesystemen.”

Ze vervolgt: “Terwijl er nauwelijks ruimte was voor normale argumentenuitwisseling, zag De Hond wel herhaaldelijk z’n kans schoon zijn stokpaardje ‘ventilatie’ te bestijgen.”

Angela vindt dat Maurice zijn geloofwaardigheid volledig verloren heeft. “Voor de goede orde: dit is dus de bijklussende opiniepeiler die heel zeker wist dat er géén tweede golf kwam.”

Nu roept hij aan tafel bij Op1 dat het virus in de winter harder toeslaat, briest Angela. “Niemand die hem aan de Op1-tafel met deze ogenschijnlijke draai van 180 graden confronteerde.”

Het is volgens Angela een van de redenen dat zoveel Nederlanders de coronapandemie serieus weigeren te nemen.

De AD-column van Angela de Jong kunt u hier lezen.

Lees ook: Angela wil Maurice weer terug naar Ikea-bureautje (1 juli)

Foto: NPO

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen