Peter van der Vorst heeft in Abcoude last van homofobie

De sympathieke RTL-baas Peter van der Vorst heeft in zijn woonplaats Abcoude erg veel last gehad van homofobie. Er is zelfs eens een ruit bij hem ingegooid. Dat heeft hij laten weten in Kunststof op NPO Radio 1. Abcoude is een dorp onder de rook van Amsterdam, waar BN’ers miljoenenvilla’s bewonen: die van Peter was 2,4 miljoen, die van Arie Boomsma 2,2 miljoen en die van Najib Amhali 1,4 miljoen euro. Naast steenrijke BN’ers loopt er in het dorp ook ook schorriemorrie rond.

Peter heeft heel erg veel last gehad van dat tuig. Met name een incident twee jaar geleden vond hij heel erg pijnlijk. “Wij wonen in een dorp niet ver van Amsterdam en we liepen met onze zoon op straat en er komt een auto voorbij en er wordt keihard ‘flikkers’ geroepen, op een heel nare toon. Het is afschuwelijk.”

Het is lang niet het enige incident waar Peter last van heeft gehad. “Ik weet ook niet of ik dit allemaal moet vertellen, maar we hebben best wel veel gedoe gehad op de plek waar wij wonen.”

De presentatrice van dienst: “In zo’n vredig villadorp?

Peter: “Nou, Abcoude is gewoon een heel normaal dorp met heel veel leuke mensen, maar daar gebeuren dit soort dingen ook en dat realiseren mensen zich niet altijd.”

Ruit ingegooid

Tuig had het gemunt op de woning van Peter. “Er is bij ons ook weleens een ruit ingegooid en ik heb ook weleens meegemaakt dat ik ’s avonds thuiskwam van een tv-opname en dat er een clubje jongeren voor de deur stond en echt nare dingen op dit vlak riep.”

Hoe reageert hij daarop? “Ik word woest. Ik ben weleens een keer achter zo’n clubje aangerend, omdat ik het zo dichtbij vond komen en bedreigend. Ik denk: why? Leg het me uit.”

Al met al is homofobie voor Peter niet iets abstracts. “Ik heb ook weleens meegemaakt dat ik uit een bouwmarkt kwam en toen zaten er een paar mannen in een auto. Ik hoorde hen zeggen: ‘Daar is die vieze homo van tv.’ Toen heb ik gewoon de deur opengetrokken en gezegd: ‘Wie zei dat verdomme?’ En nog erger. Dan schrikken mensen ook wel. Niet reageren is ook niet de manier.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen