Arie boos over windmolens: ‘Not in my backyard!’

Als het iets te dichtbij komt is Arie Boomsma ineens niet meer zo groen en progressief. Hij is woest over de plannen voor het plaatsen van windmolens in de natuur rondom Abcoude, waar hij een miljoenenboerderij bewoont. Dat laat hij weten op Instagram. Er worden steeds meer afzichtelijke windmolens geplaatst in ons land – met name Flevoland en West-Friesland staan ermee volgeplempt – maar nu krijgen ook de BN’ers in het kleine miljonairsdorp Abcoude ermee te maken.

Abcoude is een dorp onder de rook van Amsterdam, waar BN’ers miljoenenvilla’s bewonen: die van Arie was 2,2 miljoen euro, Peter van der Vorst heeft er zelfs een van 2,4 miljoen euro en Najib Amhali heeft een stulpje van 1,4 miljoen euro. En nu dreigen zij lastiggevallen te worden door groene plannen.

Arie is echt behoorlijk over de zeik. Hij vraagt zijn volgers om een petitie te tekenen. Het is volgens hem ‘echt wel heel moeilijk uit te leggen’ dat de 240 meter hoge windmolens worden geplaatst in een dorp waar de dorpskerk 54 meter hoog is.

De presentator vindt dit niets. “We zijn er in februari komen wonen. Hartelijke buren, een mix van boeren, nieuwkomers en bewoners die er al hun hele leven wonen“, zegt hij. “Vrienden verbaast het landelijke groen, zo dichtbij de stad. Alsof je een oase binnen fietst.”

En nu dreigt Arie’s woongenot te worden bedorven door de windturbines. Not in my backyard, zegt Arie. “In afgelopen maanden trekken de buren samen op tegen plannen van de gemeente om windturbines in dit natuurgebied te zetten. Die hele grote, tot wel 240 meter hoog.”

De overheid moet inzien dat je ‘een natuurgebied niet moet opofferen om milieudoelstellingen te halen’. “En ze nooit in een woonomgeving moet zetten.”

Arie hoopt dat zijn volgers voor hem in de pen klimmen. “Dank, toch ook een beetje namens de buren en andere bewoners van Abcoude, Driemond en Baambrugge.”

Foto: RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen