Meer corona op NPO 1: korte verhalen na Journaal

De meeste Nederlanders hebben nog nooit een crisis meegemaakt met meer impact dan de coronacrisis waar we nu in zitten. De publieke omroep wil zijn kijkers het gevoel geven dat ze niet alleen staan: vanaf vanavond brengt NPO 1 daarom elke avond, direct na het Achtuurjournaal, het programma We Houden Vol. Van maandag- tot en met donderdagavond zijn in zeven minuten durende afleveringen korte verhalen te zien van mensen die een tik hebben gehad van de coronapandemie.

Ondanks persoonlijk verlies, financiële tegenslag of eenzaamheid geven de hoofdpersonen niet op. “Juist in deze moeilijke tijd komen ze tot een inzicht, ontdekken iets nieuws in hun eigen leven of omgeving.”

NPO 1 wil de kijker dus overduidelijk moed inspreken. “Hun inventiviteit om de moraal hoog te houden is hoopvol en inspirerend en daarmee is We Houden Vol een ode aan de veerkracht.

Voorbeeldjes van vier afleveringen die voorbijkomen:

  • Een vrachtwagenchauffeur uit Maastricht belandde met COVID-19 op de IC. Hij overleefde het virus, maar staat nu voor een zware revalidatieperiode. De liefde van zijn vriendin is zijn houvast.
  • Een jonge vrouw uit Arnhem was 24/7 op pad. Altijd aan het werken of aan het feesten, drinken en roken. De lockdown heeft haar het laatste zetje gegeven om te proberen haar alcoholgebruik onder controle te krijgen.
  • Een leidinggevende van een kringloopwinkel in Apeldoorn is tijdens de lockdown eindeloze wandelingen gaan maken door haar stad. Ze komt oorspronkelijk uit Turkije en kwam vanwege de liefde naar Nederland. Door de wandelingen is ze zich hier steeds meer thuis gaan voelen.
  • Een succesvolle food-fotograaf met grote internationale klanten gaat het voor de wind totdat de coronacrisis toeslaat. Hij belandt zelfs in de bijstand. Dan realiseert hij zich dat hij zowel financieel, als fysiek – hij heeft een zwak hart en overgewicht – kwetsbaar is en besluit het roer om te gooien.

We Houden Vol (EO, KRO-NCRV en VPRO) wordt vanaf vanavond in elk geval drie weken lang van maandag- tot en met donderdagavond uitgezonden na het Achtuurjournaal op NPO 1.

Foto: NPO

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen