Loretta Schrijver fel tegen Akwasi-omroep

Geplaatst op vr 25 sep 2020 om 10:05

Loretta Schrijver is fel tegen het plan van rapper Akwasi voor de nieuwe publieke omroep ZWART. Ze vindt het idee heel erg polariserend. Dat heeft ze gisterenavond gezegd in de talkshow Jinek. Waar haar RTL-collega Angela Groothuizen de omroep volop steunt, is Loretta fel tegen. “Ik ben benieuwd wat voor programma’s ze willen gaan maken en waarin ze zich willen gaan onderscheiden van de Nederlandse televisie, de witte televisie of omroep Wit. Ik weet het niet.

Loretta is sceptisch. “Ik weet helemaal niet hoe ik erin moet staan. Nou ja, ik weet het eigenlijk wel. Ik zou zeggen: zet Omroep ZWART dan ook inderdaad op zwart. Laat het een zwart beeld zijn, dán is het omroepzwart.nl.”

Gastvrouw Eva Jinek: “Je bedoelt dat het er niet moet komen?

Loretta: “Nee, natuurlijk niet. Omdat het inderdaad een bevestiging is van zoeken naar de differentiatie die er is, maar die willen we juist niet. We willen één zijn, we willen géén onderscheid maken en dan moet je ook geen Omroep ZWART maken. Je moet ook geen homo-omroep maken of lesbo-omroep maken, je moet gewoon een omroep maken. We zijn allemaal mensen en moeten ons juist níet willen onderscheiden.”

Protest tegen wit

De racismeproblematiek wordt al genoeg aangekaart op televisie, denkt Loretta. “Ik denk dat we veel bewuster zijn geworden. Dat er nu wel over nagedacht wordt. Maar ga dan niet nog die extra stappen zetten. Ja, van mij mag iedereen een omroep beginnen, maar het is meer een tegenbeweging.

Het lijkt wel een protest tegen wit, zegt ze. “Ik voel dit als een soort statement tegen mij en ik wil dat helemaal niet. Ik wil niet zwart-wit-denken. Dat gebeurt dus nu. Het wordt ons weer opgedrongen op een of andere manier. Ik dacht dat we die stap al lang gezet hadden.”

Andere BN’ers die zich hebben uitgesproken tegen de Akwasi-omroep zijn Özcan Akyol en Fidan Ekiz.

Foto: RTL
46 Reacties op “Loretta Schrijver fel tegen Akwasi-omroep”


 1. RECHTSvanhetMIDDEN

  200% eens!!
  Hij is tegen verdeeldheid, maar doet hier nu juist net waar die zelf tegen is..

 2. Zalmneusje

  Loretta slaat de spijker op de kop. De Akwasi-achtigen van deze wereld willen niet meedoen of verbinding zoeken, maar zich verzetten tegen onze maatschappij en ons iets betaald zetten middels het maken van anti-witte statements.

 3. Zomaar

  Nog te vermelden dat Jinek wel een voorstander is.

 4. Dries Roel Vink

  Akwasi, rot op naar Ghana en ga daar bananen plukken! Gore rotaap!
  En ik mag dit zeggen, want ik ben een woordkunstenaar!

 5. Karbonade

  Heeft die n3ger van een Humberto Tan misschien ook weer wat presentatieklusjes.
  Lekker l ullen hoe slecht ze het hebben in Nederland en dat ze nog steeds de pijn van de sl avernij voelen.

 6. Bart

  Helemaal met Loretta eens!

 7. Bart

  Als het Akwasi en consorten echt om die verbinding gaat (wat niet zo is natuurlijk) dan is dit 10 zo niet 20 stappen terug.

 8. jaja

  Helemaal mee eens ! En dan ook nog Omroep ZWART noemen ! Bah…

 9. Koe Man

  Als iemand een Blank omroep zegt op te richten, dan liggen de ingevulde aangifteformulieren al klaar.

 10. Achtmet

  Eens met Loretta ! dat gedonder moet afgelopen zijn ! Het is al begonnen met Denk ,gevolgd door Slangvana ,het gedonder om Zwarte Piet ,Airfryer en nou die achterlijke Achbassi …Wie is er van hogerhand zo groot en flink om het een halt toe te roepen?

 11. Falco Buteo

  De rechten van ROOTS zullen niet echt duur zijn.

 12. OMROEP ZWART GAAT ALLEEN MAAR OM GRATIS GELD. HET ZIJN GELDWOLVEN

  Akwasi is een geldwolf. Dit is al heel lang bekend. dit is ook weer een gratis geld van de belastingbetaler-vehikel van Akwasi.
  Het is allang bekend dat Akwasi 5000 of daaromtrent subsidie heeft gekregen voor zogenaamde ´optredens´ in Ghana, terwijl het gewoon vakantie was.
  Zo is deze man bezig.

  Journalisten, doe je werk eens een keer, en zet al die zogenaamde verdiensten, lees subsidieslurperij van Akwasi eens op een rij. Ik denk dat we dan van onze stoel vallen allemaal.
  Alles op een rij zetten, al het geld dat hij met zijn zogenaamde actietjes en geschreeuw overal weet te verkrijgen.
  Dit is zijn verdienmodel, mensen.

  Voor de dag ermee.

 13. Deep throat

  Racist en kapitalist Akwasi vraagt niet de gebruikelijke 5.72 euro per lid, maar 10 euro. Als hij besluit geen omroep te starten mag hij het volledige opgehaalde bedrag zelf houden.

 14. Dennis

  Helemaal eens met Loretta. Weg met die omroep, een waardeloos initiatief wat mij betreft.

 15. jaja

  IK GA DE OMROEP BLANK STARTEN, kijken hoe snel ik als racist aangemerkt wordt

 16. Teuntje

  Die rot Akwasi hier schelden op Nederland en alles wat wit is maar wel zn zakken vullen ga terug naar Ghana secreet en neem Tan Freye Simons enal je aanhangers mee

 17. Lachgas

  Zwarte Sinterklaas met witte Pieten.

 18. Henry

  Hij gaat geen omroep beginnen. Hij wil alleen zijn zakken vullen met het geld dat leden moeten storten. Hij lacht zich een bult

 19. maatje te groot

  Topvrouw die Loretta..

 20. Martini Blanco

  En weer gaat deze pigmentverwende vent aan de subsidietiet van de Nederlandse staat hangen. Het is eigenlijk een heel slimme jongen die allerlei manieren weet te vinden om gratis geld te krijgen op basis van zijn uiterlijk. Helaas ben ik Blank en moet ik oewerken voor mijn centen.

 21. Wyatt

  Akwasi is de verkeerde persoon niemand neemt hem nog serieus. Hij kan zich maar beter terug trekken uit de media.

 22. Rotterdammer

  Ik hoop dat ZWART leuke oude zwart/ wit series gaat herhalen zoals Madam Mikmak met de jonge Donald Jones…cynisch bedoeld hoor, ben het volkomen met Loretta eens en hoop dat die afgrijselijke Akwasi binnenkort met de staart tussen zijn benen naar Ghana oprot!

 23. Bart

  @Jaja Expres om te provoceren

 24. Boris

  Alle omroepen zijn toch op een bepaalde manier polariserend. Zie het probleem niet zo als ze het voor elkaar krijgen om genoeg leden te krijgen.

 25. gtstfites

  Loretta heeft helemaal gelijk. Echt een voorbeeld van iemand die echt zich zelf blijft.

 26. zwart

  Lekker wijf die loretta. Zou ze ook een zwarte tollie willen?

 27. Momo

  Goh, Loretta, je hebt wat dit betreft gewoon gelijk.

 28. L. Koopmans

  Let op: deze omroep wordt een hit. Na 1 dag al 6.000 leden, meldde marketingsite Adformatie gisteren. En al 41.000 volgers op Instagram zag ik net.

 29. Abij

  Ja helemaal gelijk Loretta! Gaat nergens meer over Omroep ZWART.

 30. Lariekoek

  De blanken hebben wel eeuwenlang onderscheid gemaakt tussen blank en zwart. In Zuid-Afrika, maar ook in Amerika, waar zwarten achterin de bus moesten plaatsnemen. In Suriname hebben de blanken ook onderscheid gemaakt. Zo hadden de Javaanse contractarbeiders een eigen woongebied, en de Creolen, en Hindoestanen ook een eigen wijk. Dat is het verdeel-en heers-politiek die werd toegepast. De blanken die naar Amerika, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland, na de Tweede Wereldoorlog, trokken, waren in feite ook bootvluchtelingen!

 31. Hannie

  Wat mij verbaasd is dat in de media met geen woord gerept wordt over het totaal afschaffen van Sinterklaas feest. Er wordt nu gekeken naar een alternatief feest in de zomermaand Juli. Geen Sinterklaas meer, daar hoor je de linkse deugneuzen niet over. Let op, over een jaar zelfde verhaal hier in Nederland

 32. Deep throat

  Lariekoek@ De blanken in Australië stammen in meerderheid af van blanke criminele slaven omdat Engeland criminelen naar deze strafkolonie stuurde. In de VS waren tienduizenden Ierse slaven en Schotten die door de de blanke (protestante) elite én de Afrikaanse slaven als minderwaardig werden beschouwd. Wel hebben als Afrikaans bekende activisten ook Ierse voorouders zoals Rosa Parks, Martin Luther King en Malcolm X.

 33. AKWASI IS EEN GELDWOLF, DIT IS ZIJN VERDIENMODEL !

  Dit gaat alleen maar om gratis geld. Niet om verbinden, niet om andere zwarten te helpen, echt niet. dit is het zoveelste verdienmodel van Akwasi, die met zijn 6,5 miljoen gewoon een bureau in dienst neemt om subsidies voor hem te organiseren. Dan komt hij met zijn domme kop gewoon wat domme dingen schreeuwen, kassa.
  Denk maar niet dat hij andere mensen wil helpen, zwarten ook niet. Alleen maar haat bij die man.

  Journalisten duik eens op zijn inkomsten, al zijn subsidies bij elkaar. Ik denk dat we dan schrikken van de meedogenloosheid waarmee hij de Nederlandse staat en de burgers tilt, en hoe hij onze maatschappij leegzuigt kwa geld. Zou een stop op gezet moeten worden.

 34. Blinde Herdershond

  Die omroep gaat er komen hoor. Genoeg deugers in dit land die graag een paar punten scoren met een lidmaatschap. Maar gaan er ook mensen naar kijken?! Haha, wat denkt u zelf? Akwappie z’n zwarte zakken gevuld en Zwart of de fles.

 35. onzin

  En zo is het! Loretta heeft gelijk. Dit gaat echt nergens over. Omroep Zwart, Omroep Groen, Omroep Roze, Omroep Racist, Omroep Linksdragend, Omroep Poesje Mauw, De Porno Omroep…. opheffen die onzin allemaal.

 36. Sliepuit

  @AKWASI IS EEN GELDWOLF, DIT IS ZIJN VERDIENMODEL !

  Geld(t) uiteindelijk voor de hele linkse televisie hoe*renkast. Maar ’t zou inderdaad positieve ontwikkeling kunnen zijn om eens te achterhalen waar dergelijke typetjes hun zogenaamde ‘witte’ centjes gescoord hebben. Toch werkelijk “echt waar” niet gescoord in de witte poederindustrie? Op z’n minst moet het zijn gekomen uit door de staat & Soros co. gesubsidieerde, corrupte zwarte piet bureautjes.

  Waarom anders zou Kwasi de linksedeuger zich zo vreselijk druk maken, om een simpele zwarte piet??…Omdat de huis, tuin en keukendealer ook toen al zo was begaan met z’n zwarte clientèle?? LOL Net als Ali B, de ex straatdealer, spijt als alle kamelehaar op z’n sterretje, omdat hij mensen met drugs in de vernieling heeft geholpen. Ja, wat hebben de ‘gereformeerde’ brave borsten het goed voor met hun medemens.

  De clubleden van de ho*er van Babylon (tv en witte doek).

 37. Djengis

  @Sliepuit,

  Akwasi is een miljonairszoon, die 6,5 miljoen heeft georven van zijn ouders, hij heeft het in vastgoed gestoken en heeft een inkomen daardoor uit huisjesmelkerij. Zodoende kan hij gemakkelijk een bureau inhuren dat subsidie na subsidie voor hem binnensleept, hij komt dan ergens opdraven om een radikaal dom haatpraatje tegen blanken te houden, kassa.

  Het is gewoon een dik verdienmodel, waar wij ons als maatschappij voor lenen, blijkbaar. Er wordt hem geen duimbreed in de weg gelegd, terwijl hij onze maatschappij leegzuigd qua geld op een oneigenlijke manier, die je rustig deels crimineel kunt noemen, en oplichterij. Onze journalistiek weigert tot nu toe dit te onderzoeken.

  Inderdaad zijn er ongelooflijk domme blanke deugmensen, die deze witteboorden crimineel die als miljonair geboren is, nog helpen ook met het leegzuigen en kapotmaken van onze maatschappij.

  Journalisten, belicht al die inkomsten van Akwasi eens. Ook het buitenlandse geld, waar iedereen het al maanden over heeft in zijn geval. Doe jullie werk eens, lamzakken.

 38. jaapww

  Lariekoek wat vertel jij een lariekoek.
  Één van de grootste plantagehouders in Suriname was een zwarte vrouw en daarmee was ze ook een slavenhandel.

 39. gtstfites

  Aangifte doen vanwege racisme.

 40. ICU

  Jankzwarten als Sylvana en Akwasi zijn niet gedwongen om in het land van de witte meerderheid te wonen, dat is een keuze.

 41. Lariekoek

  @jaapww
  Bedankt voor de inlichting! Er was een zwarte vrouw, die ook slaven had!!! En daarmee klopt mijn uiteenzetting niet meer!!!

 42. Tuk

  Hij lokt juist hiermee uit dat Nederland nog steeds racistisch is
  Hoe meer hierop wordt geregeerd hoe sterker hij wordt, zo dat er meer hersenloze volgers hem gelijk gaan geven

 43. Lana

  Ja je vraagt je af hoe die ouders van Akwasi aan 6,5 miljoen Euro kwamen? Denk je nou echt dat het eerlijk verdient geld is. Het antwoord is nee. En nu gaat hij verder in dat criminele wereldje en zuigt hij de Nederlanders leeg.En iedereen laat hem ongestoord door gaan. Straks komt hij nog op de stoel van Mark Rutte te zitten. Nou dan zijn de rapen gaar. Zou zo graag zien dat deze crimineel voor dat het November is opgerot is. Dan kunnen wij echte Nederlanders gewoon weer het Sinterklaas feest met onze kinderen en klein kinderen vieren. Wat van ons is blijf je met je Gore poten af. En ga anders lekker bij je zwarte zender zitten. Dat wil je toch zo graag discrimineren.

 44. Wil van Bil

  Totaal nietszeggend taletloos figuur die Akwasie waar allerlei domme leeghoofden achteraan hobbelen. Gewoon doodzwijgen deze figuur en dan zakt ‘ie weg in de verre vergetelheid!

 45. Wil van Bil

  Talentloos bedoel ik

 46. Renze

  Ze willen zwart een positieve betekenis geven, maar doen dat op zo´n intens negatieve, agressieve , verkeerde manier, dat het juist inktzwart wordt. het lijken wel een stel duivels die het land zwart en negatief willen overspoelen, als je hun site bekijkt zowel als je die aartsduivel van een Akwasi hoort en ziet met zijn oerstomme agressieve en strafbare tot geweld en haat oproepende teksten.

  Positieve betekenis aan zwart geven, he, ammehoela. Het tegenovergestelde zul je bedoelen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.