Loretta Schrijver fel tegen Akwasi-omroep

Loretta Schrijver is fel tegen het plan van rapper Akwasi voor de nieuwe publieke omroep ZWART. Ze vindt het idee heel erg polariserend. Dat heeft ze gisterenavond gezegd in de talkshow Jinek. Waar haar RTL-collega Angela Groothuizen de omroep volop steunt, is Loretta fel tegen. “Ik ben benieuwd wat voor programma’s ze willen gaan maken en waarin ze zich willen gaan onderscheiden van de Nederlandse televisie, de witte televisie of omroep Wit. Ik weet het niet.

Loretta is sceptisch. “Ik weet helemaal niet hoe ik erin moet staan. Nou ja, ik weet het eigenlijk wel. Ik zou zeggen: zet Omroep ZWART dan ook inderdaad op zwart. Laat het een zwart beeld zijn, dán is het omroepzwart.nl.”

Gastvrouw Eva Jinek: “Je bedoelt dat het er niet moet komen?

Loretta: “Nee, natuurlijk niet. Omdat het inderdaad een bevestiging is van zoeken naar de differentiatie die er is, maar die willen we juist niet. We willen één zijn, we willen géén onderscheid maken en dan moet je ook geen Omroep ZWART maken. Je moet ook geen homo-omroep maken of lesbo-omroep maken, je moet gewoon een omroep maken. We zijn allemaal mensen en moeten ons juist níet willen onderscheiden.”

Protest tegen wit

De racismeproblematiek wordt al genoeg aangekaart op televisie, denkt Loretta. “Ik denk dat we veel bewuster zijn geworden. Dat er nu wel over nagedacht wordt. Maar ga dan niet nog die extra stappen zetten. Ja, van mij mag iedereen een omroep beginnen, maar het is meer een tegenbeweging.

Het lijkt wel een protest tegen wit, zegt ze. “Ik voel dit als een soort statement tegen mij en ik wil dat helemaal niet. Ik wil niet zwart-wit-denken. Dat gebeurt dus nu. Het wordt ons weer opgedrongen op een of andere manier. Ik dacht dat we die stap al lang gezet hadden.”

Andere BN’ers die zich hebben uitgesproken tegen de Akwasi-omroep zijn Özcan Akyol en Fidan Ekiz.

Foto: RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen