‘Waarom een Akwasi-omroep? We hebben M toch?’

Özcan Akyol denkt dat de omroep ZWART van rapper Akwasi helemaal niets toe zou voegen aan het publieke bestel. Hij wijst erop dat de woke-kijker al op zijn wenken bediend wordt met de dagelijkse talkshow van Margriet van der Linden. Dat is vandaag te lezen in het AD. Critici vinden de plannen van omroep ZWART polariserend. Zo wijst Fidan Ekiz erop dat het land op zijn achterste benen zou hebben gestaan als iemand omroep BLANK had opgericht. Ook Özcan is kritisch.

Özcan moest grinniken toen hij over de plannen van de ‘b-rapper’ hoorde, sneert hij in het AD. Het is volgens hem groteske onzin dat de woke-fanatiekelingen niet genoeg zouden worden gehoord bij de NPO.

De columnist merkt op: “De vooravond bij de NPO werd ten tijde van de Black Lives Matter-protesten bijna een clubhuis voor activisten uit de progressieve hoek. Talkshow M veranderde in een propagandistisch mediaprogramma dat onverzadigbaar leek in zijn bekeringsdrang.

Net als Fidan vindt ook Özcan dat Akwasi polariserend bezig is. “Door een omroep te beginnen die zich alleen op zijn eigen achterban richt, werkt b-rapper Akwasi segregatie alleen maar in de hand.

Met zijn rijmelarij van likmevestje wilde Akwasi zogenaamd mensen verbinden, maar tegenwoordig is hij het boegbeeld van polarisatie geworden.

De column van Özcan Akyol kunt u lezen op de AD-site.

Foto: NPO

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen