‘Waarom een Akwasi-omroep? We hebben M toch?’

Geplaatst op do 24 sep 2020 om 14:00

Özcan Akyol denkt dat de omroep ZWART van rapper Akwasi helemaal niets toe zou voegen aan het publieke bestel. Hij wijst erop dat de woke-kijker al op zijn wenken bediend wordt met de dagelijkse talkshow van Margriet van der Linden. Dat is vandaag te lezen in het AD. Critici vinden de plannen van omroep ZWART polariserend. Zo wijst Fidan Ekiz erop dat het land op zijn achterste benen zou hebben gestaan als iemand omroep BLANK had opgericht. Ook Özcan is kritisch.

Özcan moest grinniken toen hij over de plannen van de ‘b-rapper’ hoorde, sneert hij in het AD. Het is volgens hem groteske onzin dat de woke-fanatiekelingen niet genoeg zouden worden gehoord bij de NPO.

De columnist merkt op: “De vooravond bij de NPO werd ten tijde van de Black Lives Matter-protesten bijna een clubhuis voor activisten uit de progressieve hoek. Talkshow M veranderde in een propagandistisch mediaprogramma dat onverzadigbaar leek in zijn bekeringsdrang.

Net als Fidan vindt ook Özcan dat Akwasi polariserend bezig is. “Door een omroep te beginnen die zich alleen op zijn eigen achterban richt, werkt b-rapper Akwasi segregatie alleen maar in de hand.

Met zijn rijmelarij van likmevestje wilde Akwasi zogenaamd mensen verbinden, maar tegenwoordig is hij het boegbeeld van polarisatie geworden.

De column van Özcan Akyol kunt u lezen op de AD-site.

Foto: NPO
63 Reacties op “‘Waarom een Akwasi-omroep? We hebben M toch?’”


 1. Flip de Beer

  Ik ben blank en gek op !

 2. M.

  Carlo Bozhard is vanavond te gast bij BLVD op late Avond met Eva Jinek, Jinek wil zogenaamd serieus journaliste zijn, ze kan er niet omheen door Carlo stevige te ondervragen naar de overschrijdende beschuldigingen van Bram Wijs: Bram zegt te zijn betast in zijn intieme lichaamsdelen, Carlo zou over zijn billen hebben geaaid, Jinek moet en gaat Carlo om uitleg vragen…

 3. Karbonade

  Hij hep gelijk.
  Dat we uitgerekend hierop gewezen moeten worden door twee mensen met Turkse roots: Eus en Fidan.

 4. M.

  Al wakker?! Word lid… Omroep Zwart, gaat het verschil maken hopelijk… op Instagram hebben ze al 34,4 K volgens in 2 dagen, ongekend!!!

 5. S.M. Kelders

  Margriet is niet alleen voor zwart.

  Zeer neerbuigend naar collega.

 6. Robert van Dam

  Die naam ook, OMROEP ZWART…hoezo wil hij mensen verbinden..zoals hij zegt. Noem dan niet je oproep Zwart, sluit je een hoop mensen al uit

 7. Tanja

  Door een omroep te beginnen die zich alleen op zijn eigen achterban richt, werkt Akwasi segregatie alleen maar in de hand !

 8. Ali C

  We hebben opsporing verzocht toch ook al!

 9. Klaas Flink

  Het grappigste is wel dat Akwasi de omroep Zwart noemt omdat daar alle kleuren in zitten. Als je alle kleuren mengt en flink rond draait dan krijg je namelijk WIT!! Verder, hij doet maar, komt van de kouwe kermis thuis want dan komt puntje bij paatje en wie gaat dat financieren, zijn BN-er vriendjes? Dat denk ik niet. Want vreselijk verontwaardigd lopen doen is vrijblijvend, dat weet Eus ook wel, die zeurt in een kolom van zich af, maar nu de centjes. Dat mag geen zweart geld zijn, moet gewoon wit geld zijn.

 10. Vonzipper

  Eus ramt maar even een spijker boven op zijn kop
  Opkk uit onze samenleving met gore racisten als akwasi… All lives matter

 11. Karbonade

  @Klaas Flink,
  Bij additieve kleurmenging is het resultaat wit.
  Bij subtractieve kleurmenging is het eindresultaat zwart.

 12. Margriet

  Ik ben tegen omroep Zwart!
  Zo raak ik al mijn kijkers kwijt.

 13. Jan

  Het Nederlandse omroepbestel is uniek in zijn soort. 3 openbare tv kanalen voor omroepen en hun achterban. Achterban werd gemeten (wordt?) door het aantal leden. Maar we hebben ook natuurlijk nog de Artikel 5 omroepen. Naast dit initiatief zijn er al 7 nieuwe omroepen die staan te trappelen om te mogen uitzenden voor hun achterban. Dit zijn: Ongehoord Nederland, M24 (gericht op Moslims) Omroep Groen, LoveTV. Belangstellenden hadden zich voor 1 juli 2020 moeten melden bij het CvdM waar op de minister uiterlijk 1 augustus 2021 een besluit neemt.

  In onderstaande post zet ik een link naar het NRC artikel, maar dat wordt vast vastgehouden door de moderatie. Google maar op “Artikel 5 omroepen + NRC”

 14. Jan

  https://www.nrc.nl/nieuws/2020/06/30/zeven-nieuwe-omroepen-willen-in-het-bestel-a4004546

 15. Soufian

  Vrij vertaald naar vandaag: burgers zijn zichzelf gaan zien als mensen die na het werk, in hun vrije tijd, het publieke debat consumeren, commentaar leveren op de politiek die zich ergens in Den Haag bevindt, en vervolgens op televisie geprepareerde cultuur in ontvangst nemen. M is daar een toonbeeld van.

 16. Guttegut

  Die Akzan heeft wel humor en slaat vaak de spijkers op zijn kop

 17. Jewish4life

  Deze man is tegen de emancipatie van de zwart medemens. Waarschijnlijk ook antisemitisch hoewel hij niet Arabisch is naar mijn weten. Misschien Armeens of Koerdisch?

 18. Jewish4life

  Deze man is tegen de emancipatie van de zwarte medemens. Waarschijnlijk ook antisemitisch hoewel hij niet Arabisch is naar mijn weten. Misschien Armeens of Koerdisch?

 19. Jewish4life

  @Soufian, als je het woord Israël hoort wordt je plots net zo antisemitisch als de NSB.

 20. Kuis

  Zolang mensen de NOS nog serieus nemen is alles wat de NPO uitzend verdacht…

  https://www.youtube.com/watch?v=9ji2BSKRY_A

 21. Joris

  Juist, Ozkan Akyol. Dat is exact hoe de vork in de steel zit. Dat hele idee van een omroep zwart slaat nergens op, omdat de NPO met niets anders bezig is dan diversiteit, en allochtonen op tv plenzen. Maar Akwasi is dan ook helemaal niet geinteresseerd in het helpen van mede allochtonen. Ben je gek. Het gaat alleen maar om zijn eigen hysterische macht en roem. Of denkt hij nu dat mensen hem nu nog niet doorhebben.

 22. bert

  Akwasi wordt gedreven door haat. Daar gaat hij echt niet ver mee komen.

 23. MolTalk

  Akwasi? Of is het Zwarte Piet?

 24. JEWISH

  Özcan Akyol moet zijn grote racistische mond houden. Zwarte hebben het zwaar in dit land. Maar dat snappen veel mediterrane moslims niet zoals Akyol en Fidan Ekiz.

 25. Johan

  @JEWISH,

  Uhhh…?… Wat zit je toch allemaal te beweren man !

 26. Daytrader

  @Joris,

  Ja. Al tientallen jaren lang is de NPO met voorkeursbeleid en zogenaamde positieve discriminatie allochtonen aan het pushen op tv. Eindeloze series over helemaal niets hebben we te verstouwen gekregen. Geen hond die keek naar 13 delige series over domme zogenaamde diverse onderwerpen, en weer een vervolg van weer 13 aflevering waar ook weer geen hond naar keek. Sloeg allemaal nergens op. Allemaal om het overheidsbeleid als domme onnadenkende volgzame honden op te volgen en de subsidie voor die waardeloze programs op te strijken. Tientallen jaren zitten we die shit nu al te bekijken. Als er 1 groep al die tijd bevoordeeld is op Nederlandse TV, zijn het de zwarte mensen.
  Akwasi, lulhannes, veel succes met je bij voorbaat ook alweer mislukte project. En dan weer op naar de volgende, he. Als je je geld en je publiciteit weer gescoord hebt, mongool.

 27. Yeah

  Gelijk heeft ´ie. Ozkyan Akyol. Klopt als een bus.

 28. scott_0

  Laat die omroep maar komen. Dan krijgt zelfs het verstokte linksgekkie een hekel aan die darkies.

 29. ano@niem.nl

  Het is opvallend hoe ook Jinek alleen maar kritisch is wanneer het de om rechts gaat. Alles wat enigzins links is kruipt ze in de kont. Zie ook gisteren weer klimaatdrammer Klaver.

 30. iemand

  Goed zo Eus gelijk heb je. Humberto Tan zal ook wel bij Zwart gaan kan hij lekker klagen dat ze geen zwarte bondscoach genomen hebben. Trouwens ik snap Humberto ook niet zelf n…t hij alleen blanke vrouwen nooit zwarten.

 31. Marijke

  Klopt Özcan, b-rapper. Laatst uit interesse toch gekeken naar North Sea Jazz in concert om te horen of hij een aardige muzikant is. Ik vond Zwart Licht destijds wel goed. Wat een teleurstelling bleek Akwasi solo. Rap lauw, repetitief, geen flow, simpel taalgebruik en dus totaal geen taalspitsvondigheden die je van een beetje een nederrapper mag verwachten. Ik hoef hem dus ook in muziek niet meer te horen. Er zijn zo veel betere nederrappers dan Akwasi.

 32. Wendy

  Het is eigenlijk een vorm van apartheid was Akwasi wil. Iedere kleur zijn eigen voorzieningen.

 33. Gerda

  Ach het zet de zaken op scherp. Wie bij M en Zwart de boventoon gaat voeren.. Wie zich zoetjes zal laten verleiden.. Wie zich zal verzetten.. Wie het gaat negeren..

 34. Pàkme van Agteren

  Een Omroep Zwart is voor mij net zo onlogisch als een Omroep Blond. Ook zwarte mensen zijn gewoon individuen met verschillende meningen, geloofsovertuigingen en politieke voorkeur. Wat verbindt deze mensen met elkaar behalve hun huidskleur?

 35. Dries Roel Vink

  Akwasi, rot op naar de binnenlanden van Afrika en ga je daar nuttig maken. Zo’n gore, opruiende zwartjoekel als jij kunnen we missen als kiespijn!

 36. Fons

  Akwasi is knettergek.
  Hopelijk gaat hij door zijn zender in no time failliet.
  Dat is voor iedereen het beste.

 37. f8

  Laat maar gillen. Gaat vanzelf wel over. Doen ze in de inrichtingen waar onze beste Akw. thuishoort ook. Negeren is het beste.
  Hij kikt op onze verontwaardiging, zie je.

 38. ferdinand

  die gaat echt geen omroep leiden hoor. Kan ´ie niet eens, ben je gek. Hij kan ook helemaal niet rappen. Het is gewoon 1 grote domme bek. Geen aandacht aan besteden, daar gaat het juist om, sufferds.

 39. Pieter

  Dit komt er, let maar op samen Sylvia Simons
  NPO wil dit gaan doen, dus verbaasd niet als dit er komt

 40. B.Olle

  We hebben toch al een zender voor de zwarte medemens? Ik dacht dat die EXITE heet.

 41. Lies

  Bij het Commissariaat voor de Media (CvdM) hebben zich zeven nieuwe aspirant-omroepen aangemeld. Daaronder zijn Ongehoord Nederland, dat zich richt op „Nederlanders die nu niet gehoord worden” en M24, een omroep „voor moslims, die tegelijkertijd toegankelijk is voor iedereen”. Zij hopen vanaf 1 januari 2022 programma’s te kunnen uitzenden bij de publieke omroep. In januari sprak minister Arie Slob (Media, ChristenUnie) van „zo’n elf potentiële aspirant-omroepen” die bij het ministerie hun belangstelling hadden laten blijken. Behalve Ongehoord Nederland noemde Slob toen „Moslim24”, „Omroep Groen” en „LoveTV”.

 42. Mappy

  B.Olle
  do 24 sep 2020 om 16:30
  Nee je bedoeld opsporing verzocht

 43. L. Koopmans

  Op de site van OZ is nu een filmpje te zien. Daarin komen o.m. Typhoon, Willy Wartaal (van de Jeugd) en Adriaan van Dis langs. Het lijkt erop dat ze er al een tijd mee bezig zijn en van veel kanten praktische steun krijgen.

 44. Arseen

  S.M. Kelders
  do 24 sep 2020 om 14:08,

  Margriet is ( omdat ze ook zo last heeft van het feit dat ze tot minderheidsgroepering behoort) er wel hoofdzakelijk voor zwart omdat ze zich zo ontzettend tekort gedaan voelen. En daarmee is het dus niet bepaald neerbuigend.

  Het failliet van de NPO is in gang gezet. Nog meer meningen en een nog grotere verzuiling zullen uiteindelijk leiden tot de ondergang.
  Misschien moet het hele bestel op de schop. Puzzel eens mee hoe het beter en anders zou kunnen. wellicht zouden bestaande omroepen die een historie hebben van soms wel 90 jaar kunnen worden ontzien maar moeten aspirant omroepen aan nieuwe (2021) criteria ( lees: veel strengere) voldoen.

 45. Ome Cor

  Zwart is altijd negatief: zwartrijder, zwartkijker, op zwart zaad zitten, zwart geld, de zwarte piet toegeschoven krijgen etc etc …lees maar verder op internet.
  Alleen Zwarte Piet himself is een vrolijkerd die je, dat dan weer wel, het liefst in de zak stopt.

 46. Bromsnor

  Zwart is geen kleur. Iets wat geen kleur kan reflecteren is zwart. Zakwasi reflecteert alleen zijn eigen vooroordelen over niet zwarte mensen.

 47. Probleem afgedaan

  Akyol is een beetje jaloers

 48. Derksen

  Als een echte turk betaamd is de reactie van koert Akyol

 49. Fred

  Een ander woord voor zwart is negro

 50. Mr. Theo

  Het enige doel van dat zwarte fascisme is het scoren van een makkelijk verdienmodelletje. Met hulp van hun witte helpertjes.

 51. aammehoela

  Ik ben zo benieuwd hoe de kijkcijfers van M straks zullen zijn. Zeker nu De Vooravond toch wel een redelijk succes blijkt te zijn. Zelf zal ik M amper gaan bekijken, hooguit als Jeroen Disselbloem er zit voor de Brexit of als het over de Amerikaanse verkiezingen gaat. Voor de rest zal ik M niet gaan kijken. Ben helemaal klaar met haar vooringenomenheid.

 52. Rotterdammer

  Aykol heeft weer eens volledig gelijk…. en die Akwasi is knettergek én gevaarlijk…

 53. margriet

  Akwasi, een hele slimme jongen, wil een omroep starten om op een legale manier heel veel belastinggeld te kunnen innen.

 54. Tycho Graagnat

  Maar er zijn ook nieuwe kansen voor formats, al dan niet gestoeld op betaande programma’s.

  – De Zwarte doos. Over allerlei ( ernstige) gebeurtenissen in de wereld en het onderzoek daarnaar. Gepresenteerd door Sylvana ( zij weet immers wat een ramp is) . De Zwarte kip, boerderij programma a la Yvon Jaspers met Natasja Harlequin….praren als een kipzonder kop.
  – Typhoon….Black songs matter, op volle toeren met Typhoon.
  – Akwasi met een parodie op ‘ De nieuwe dag’….genaamd, de ‘Zwarte dag’….enz enz.

 55. jan

  @margriet,

  Wat je maar slim noemt. Ik vindt het een regelrechte crimineel…

 56. soares

  Het enige goede commentaar komt van Ozkan Akyol.

  Niet te geloven. Akyol heeft volkomen gelijk.

 57. anoniem

  Kende die hele meneer Akwasi nog niet, totdat alle media er bol van stonden..

  En nu heb ik nog steeds niet naar zijn muziek geluisterd.. :-)

 58. y

  De brutaliteit van die Akwasie verbijsterd me echt. Een totale sociopaat.

 59. willem

  Zwart is geen kleur, en kleuren verbind mensen.

 60. OMROEP ZWART IS ALLEEN MAAR EEN VERDIENMODEL VOOR AKWASI EN CO. HIJ LEEFT HIERVAN

  Die hele omroep zwart is alleen maar een verdienmodel voor Akwasi en co. Hij leeft van dingen schreeuwen, her en der, en er dan geweldig veel geld voor vragen. ALLES wat die man doet is hierop gericht. Ga de teksten van die zogenaamde ´raps´ van hem maar eens na. Uitsluitend en alleen maar haat naar blanken.

  Nu deze zogenaamde omroep zwart weer. Het is een verdienmodel, mensen.

  Journalisten, ga al die geldvragerij van Akwasi eens onderzoeken. Alles op een rij zetten. Hij leeft van subsidies, giften, Soros gelden, etc.

 61. iver

  @omroep etc

  Ja en dan te bedenken dat hij met huisjesmelkerij (hij bezit 6,5 miljoen aan vastgoed) ook al heel veel geld uit de Nederlandse maatschappij slurpt.

  Daar lijkt inderdaad alles op gericht te zijn. Geld opzuigen uit onze maatschappij, met geschreeuw , haatdragende en geweldoproepende teksten.

  We zijn ook gek ook, dat we dit laten gebeuren…

 62. Teuntje

  Akyol heeft helemaal gelijk

 63. Het Ware Woord

  JEWISH Serieús, iemand die het géén goed idee vindt dat deze agressíeve opruier (nazaat van beruchte Ghanese slavendrijvers/-handelaren) een omroep met de naam ZWART wil oprichten, is tégen de ehhh….’emancipatie’ van een volledig geïntegreerde, zéér mondige bevolkingsgroep?! Uw logica ontgaat me. Dit ónvervalst racistische plan van een rapper die de weg kwijt is, is nl. SEGREGEREN OP BASIS VAN HUIDSKLEUR….!!! O wéé, als een blanke met een soortgelijk plan zou komen….

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.