Fidan Ekiz vindt Akwasi-omroep ZWART polariserend

Geplaatst op wo 23 sep 2020 om 12:40

Fidan Ekiz vindt de nieuwe omroep ZWART van rapper Akwasi nu al polariserend. Als er een omroep kwam die Wit of Blank heette, stond het land op zijn kop. Dat zei de talkshowpresentatrice gisteren in De Vooravond. Het is een slecht idee, vindt Fidan. “Het mag en het kan natuurlijk, maar stel nou dat het Wit had geheten of nog erger: Blank. Wat mijn probleem er een beetje mee is, is dat Akwasi die het initiatief neemt zich altijd uitspreekt tegen verdeeldheid.

Een omroep die ZWART heet, stimuléért juist verdeeldheid, roept Fidan. “Daar dreigt hij op deze manier in zekere zin ook gewoon aan bij. Alleen al door die titel te kiezen, maar zeker ook door zijn uitspraken waarvoor hij vervolgd zou worden.

Ze wijst op zijn gewelddadige uitspraken over Zwarte Piet. “Dat ging over niet zomaar iets. Dat ging over opruiing. Er zijn ook berichten opgedoken van nogal gewelddadige aard. Dan denk ik wel: ik zou die mensen die strijden tegen racisme een gematigdere frontman wensen.”

Fidan zou het leuk vinden als Akwasi in haar talkshow over zijn nieuwe omroep zou komen vertellen. “Ik zou het perfect vinden, graag, ik ga het gesprek graag aan met Akwasi.”

Haar collega Renze Klamer vindt het wél een goed idee. “Dit is een groep mensen die klagen over hoe het onderwerp racisme in de media wordt behandeld. Dan denk ik: laat ze dan ook maar onderdeel uitmaken van die media, dan kunnen ze laten zien hoe het anders moet.

Foto: BNNVARA
37 Reacties op “Fidan Ekiz vindt Akwasi-omroep ZWART polariserend”


 1. Marq

  En gelijk heeft ze!

 2. roevka

  Ben benieuwd wie dit mag gaan betalen.

 3. scott_0

  Gewoon alle n9gers naar NPO3. Kunnen normale mensen gewoon naar 1 en 2 kijken.

 4. Chantal

  Fidan wordt er binnenkort wel uitgegooid bij onze überdeug staatsomroep.

 5. delta

  Een soort Powned voor zwarten. Powned van de beginjaren dan.

 6. Boerenverstand

  Niet eens omroep bij1?

 7. Jordao

  Akwasi blijkt er totaal niks van te begrijpen. Zwarte Piet mag niet meer en is al haast verdwenen, een “zwarte gaper” bij een drogist wordt ook al weggehaald , alles waar maar ‘zwart’ in voorkomt wordt tegen geprotesteerd , maar een Omroep Zwart wordt geen probleem gevonden. Was er een blank persoon die met een Omroep Blank begint wordt meteen als racist neergezet. Dat is ook wat Fidan probeert uit te leggen.

 8. Nou ja zeg!

  Dan zal het stroomverbruik van die n3gerzender wel hoog uitvallen.
  Al die zw@rte koppen moeten toch een beetje goed uitgelicht worden.
  Anders zie je alleen een gebit en het wit van hun oogballen.

 9. Go Fidan

  Fidan is een topper.

 10. L. Koopmans

  Ik keek net even op de site van Ongehoord Nederland. Zij hebben toch wel een probleempje: zo’n 20.000 mensen die eind vorig jaar lid zijn geworden hebben dit jaar hun contributie (nog) niet betaald. Dus het aantal leden staat nu op slechts 31.000.

 11. Martosaurus

  Kost weer handenvol geld. Er is al een specifieke NPO-radiozender (FunX) voor deze (Antiliaans/Surinaamse) doelgroep. De zwarte lijst (voor zwarte muziek) op radio2 (van vroeger Sylvana), Nieuwe Maan (weliswaar ander gekleurde doelgroep). Naar deze zenders wordt nauwelijks gekeken dan wel geluisterd en is alleen een verdienmodel voor de zenderbaasjes en hun vriendjes. Straks gaan we voor alle 200 verschillende culturen een zendertje maken. Lesbische Vietnamese vrouwen met een Boeddhistische levensfilosofie zijn ook niet vertegenwoordigd in het TV-landschap, dus: Zendertje erbij.

 12. Henry

  Ik vind Fidan een absolute topvrouw

 13. Juist

  Krijg wel eens het idee als ik zo zie wat er allemaal gebeurt met b.v. Akwasi, Famke L en noem maar op dat vandaag of morgen Frans Bauer in beeld komt en het allemaal een grote aflevering is van Bananasplit.

 14. Cornelia

  Akwasi, de meeste mensen hebben je ware gezicht gezien. Een zender “zwart” noemen is de verkeerde keuze. Man man man, wat moet jij je ongelukkig voelen. Wat de bedoeling van leven is, je hebt totaal geen idee. Wat een samenleving is? Dat is voor je vreemd. Je toont dictoraal gedrag en dat is wat je wilt. Blanken mensen, jij hebt het recht niet om te zeggen dat wij ons zelf “WIT” moeten noemen, moeten naar jouw maatstaven gaan leven. Droom verder. Dat zal nooit gebeuren. Jij bent een onderdeel van de maatschappij, niet meer en niet minder. Jouw wil, niet netjes maar mag in privé sfeer. Je hoort je eigen verantwoordelijkheid te nemen. Je bent een volwassen man, gedraag je daarnaar. Slachtoffertje blijven spelen is zó kinderachtig. Jouw keuze is de mijne niet. Laat de mensen met rust die jou helemaal zat zijn.
  Luister naar Fidan, zij is een top journaliste met héél véél kennis. Van haar kun je gigantisch veel leren. Zij kent het leven: zowel het licht van liefde als het donkere van de hel.
  De keuze die je maakt.

 15. Briefje van x

  De vader van Akwasi had Nederland een grote dienst bewezen door het kwakkie in de openhaard te spuiten.
  Heb nog nooit een man gezien die het blanke ras zo haat.
  En het vuurtje maar blijft opstoken.
  Vertrek uit Nederland en neem alle randdebielen die het met je eens zijn mee.
  Pak je hobby het tegen elkaar opstoken van mensen in je geliefde Ghana weer op.

 16. Koos

  Ik vind het onbegrijpelijk dat idioten als Akwasi steeds maar weer een podium krijgen om hun onmetelijke frustraties te uiten. Luister vriend ik kan er niks aan doen dat jij als zwarte geboren bent. Waar ik wel iets aan kan doen is elk mens als gelijke zien en behandelen. Dat is iets waar jij enorme problemen mee hebt. Als jij in de spiegel kijkt haat je wat je ziet. Ga eens van jezelf houden. Alleen dan kan je ook van een ander houden. Een tv zender zwart noemen is te misselijk voor woorden. Het oud Hollandse spreekwoord zegt de pot verwijt de ketel. En dat is precies wat jij doet. Fidan jij bent de beste. Wil je met me trouwen?

 17. ICU

  schijthekel aan ghanezen gekregen dankzij akwasi en airfryer.

 18. Leo knots

  Dat is het ook

 19. maatje te groot

  Ik heb genoeg aan Opsporing Verzocht, 040, criminaliteitsprogramma’s en andere programma;s die misdaad tonen. Hier zijn genoeg zwarten aanwezig? Dus waarom nog een omroep ZWART??

 20. Boosterrolla

  Het wordt dringen bij de NPO en dat zal de gevestigde orde niet leuk vinden. Denk wil nog een moslim omroep, dan hebben we NPO en dit gedoe en ik heb begrepen dat er ook nog een andere spllnteromroep in de pijplijn zit. Wederom een reden om niet meer te kijken naar de NPO.

 21. ferry

  Akwasi is een door en door verwende gek. Voor mijn gevoel is zijn intentie bij nu weer een omroep beginnen die zwart heet, helemaal niet dat hij wil verbinden, of wat ook waar welke groep ook maar wat aan heeft.
  Zijn bedoeling is uitsluitend om zichzelf te profileren. Het gaat alleen om hem. Hij wil onrust zaaien, stoken tussen groepen mensen, geld krijgen uit subsidies hiermee en Nederland onleefbaar maken voor iedereen. En , watch my words: hij is gek. dus hiermee is de kouw nog steeds niet af. TOT hem eens een halt wordt toegeroepen. Hij is in zijn megalomanie tot alles in staat, als het hem zelf maar meer macht en roem geeft. Jullie zijn gewaarschuwd. Een gek is een gek.

 22. Ferry

  de kous is hiermee nog niet af, typefout.

 23. Lies

  @ferry: Goed gezien Ferry. Denk er net zo over.

 24. M.de Jong-Beekers

  FIDAN, jij durft het te benoemen wat veel mensen denken !!!!
  Hopelijk krijg je de ruimte om dit te blijven doen🍀

 25. yahoo

  Een totaal overbodig initiatief, uitsluitend ter meerdere glorie van meneer Akwasie zelf. Expres een naam zo gekozen, dat onmiddelijk mensen wel in het verweer moeten komen. Inderdaad denk ik hetzelfde als Ferry hierboven: het gaat meneer A. om geld en macht.

  Verder is meneer A. nogal een sociopaat, dus wat de effecten zijn van wat hij zogenaamd opricht, of dat de halve maatschappij stukmaakt, of wat ook, interesseert hem niet.

  Derde punt is: wat vinden andere gekleurde mensen hier nu eigenlijk van. Hebben die uberhaupt het idee dat ze ook maar iets aan gaan hebben? Heb het donkerbruine vermoeden, dat deze mensen terecht vrezen dat dit alleen maar alles op scherp zet en dat de enige die iets aan de omroep zwart heeft, Akwasi zelf is. De rest van de gekleurde bevolking wordt beschadigt…

 26. WEST*

  eerste artiest is al besteld voor de start , AL JOLSSON

 27. Norvo

  @WEST*: Een Al Jolson reference in 2020… Complimenten voor die kennis van klassieke entertainers.

 28. Lies

  @West: we wisten al dat je oud was, hier op dit forum. Maar dat het zo diepgeworteld zit, jongen toch. Dan heb je mij echt niet begrepen.

 29. 😷Paulus

  😷1 ding is duidelijk, mooie Fidan moet niks hebben van zwarte mannen.Tja! Zulke vrouwen heb je ook.

 30. Bart

  Ze heeft gelijk

 31. Pàkme van Agteren

  Hoop dat ze een docu gaan maken over slavenhandel in Ghana. Dan kan Akwasi mooi vertellen hoe zijn familie een groot aandeel had in de handel daarvan.

 32. Een bezorgde oma

  Een topper is Fidan ,

 33. Rechtse Labbekakken

  @Koopmans
  wo 23 sep 2020 om 13:13
  Ik keek net even op de site van Ongehoord Nederland. Zij hebben toch wel een probleempje: zo’n 20.000 mensen die eind vorig jaar lid zijn geworden hebben dit jaar hun contributie (nog) niet betaald. Dus het aantal leden staat nu op slechts 31.000.

  Slappe rotmentaliteit. Dit mag met recht domrechts genoemd worden.
  Krenterige Hollanders die zich liever laten bestelen en bedriegen door de boven hen gestelden, dan dat zij een fooitje aan ON moeten betalen.
  Met zulke flapdrollen win je geen enkele oorlog.

 34. Bart

  Is een top vrouw deze presentatrice

 35. Wang

  Omroep Zwart is een cash cow voor huisjesmelker Akwasi, met 50.000 leden die 500.000 euro opbrengen. Als de omroep wordt afgewezen op inhoudelijke gronden, dan gebruikt @antonkarel die 500k om zichzelf alsnog een factuur te sturen voor 'maatschappelijke content'. pic.twitter.com/eUTFZjLkwg— Vizier Op Links (@VizierOpLinks) September 23, 2020

 36. Jewish4life

  Zijn omroep is hard nodig in deze tijd midden in de strijd tegen racisme en antisemitisme aangesticht door Europeanen, latino’s, Arabieren EN Turken.

 37. Tonny p

  Goed idee..Omroep zwart…lekker daar met je zwarte medemens klagen over de blanken…en umberto tan…voortaan met je poten van blanke vrouwen afblijven..gewoon je eigen kleur neuken…ps..ben blij dat we een blanke bondscoach hebben…is er tenminste nog iemand bij het Nederlands elftal die blanke roots heeft.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.