Fidan Ekiz vindt Akwasi-omroep ZWART polariserend

Fidan Ekiz vindt de nieuwe omroep ZWART van rapper Akwasi nu al polariserend. Als er een omroep kwam die Wit of Blank heette, stond het land op zijn kop. Dat zei de talkshowpresentatrice gisteren in De Vooravond. Het is een slecht idee, vindt Fidan. “Het mag en het kan natuurlijk, maar stel nou dat het Wit had geheten of nog erger: Blank. Wat mijn probleem er een beetje mee is, is dat Akwasi die het initiatief neemt zich altijd uitspreekt tegen verdeeldheid.

Een omroep die ZWART heet, stimuléért juist verdeeldheid, roept Fidan. “Daar dreigt hij op deze manier in zekere zin ook gewoon aan bij. Alleen al door die titel te kiezen, maar zeker ook door zijn uitspraken waarvoor hij vervolgd zou worden.

Ze wijst op zijn gewelddadige uitspraken over Zwarte Piet. “Dat ging over niet zomaar iets. Dat ging over opruiing. Er zijn ook berichten opgedoken van nogal gewelddadige aard. Dan denk ik wel: ik zou die mensen die strijden tegen racisme een gematigdere frontman wensen.”

Fidan zou het leuk vinden als Akwasi in haar talkshow over zijn nieuwe omroep zou komen vertellen. “Ik zou het perfect vinden, graag, ik ga het gesprek graag aan met Akwasi.”

Haar collega Renze Klamer vindt het wél een goed idee. “Dit is een groep mensen die klagen over hoe het onderwerp racisme in de media wordt behandeld. Dan denk ik: laat ze dan ook maar onderdeel uitmaken van die media, dan kunnen ze laten zien hoe het anders moet.

Foto: BNNVARA

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen