Radiozenders draaien tegelijk You’ll Never Walk Alone

Veel Nederlandse ochtendshows draaien vrijdag om 8.45 uur gelijktijdig het lied You’ll Never Walk Alone van Gerry & The Pacemakers vanwege de coronacrisis. Dat laat BNNVARA weten. Een 3FM-dj van die omroep, Sander Hoogendoorn, opperde dit idee dinsdagochtend bij zijn collega Jeroen Kijk in de Vegte van NPO Radio 2. Andere radiostations als Veronica, NPO Radio 1, NPO Radio 2, NPO Radio 4, NPO Radio 5, Radio 10 en 100% NL zijn enthousiast en doen vrijdag mee.

Hoogendoorn vindt het geweldig dat de andere radiozenders meedoen. Als alleen 3FM meedeed hadden immers wel héél weinig mensen het liedje gehoord.

De dj laat weten: “Deze crisis laat zien dat het mensen bij elkaar brengt. We moeten met zijn allen, Mark Rutte zei het al, de schouders eronder zetten om hieruit te komen. Toen dacht ik, kunnen we niet met alle ochtendshows van Nederland op dezelfde tijd een plaatje draaien?

De suggestie om voor You’ll Never Walk Alone te kiezen is omdat het kan slaan op mensen in de zorg, mensen die ziek zijn of even niet naar buiten kunnen.

In Nederland is het liedje vooral bekend van de uitvoering van Lee Towers.

Foto: BNNVARA

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen