Sidekick vindt straf voor Kaj van der Ree ‘fiks’

Geplaatst op di 11 feb 2020 om 17:15

De straf die Kaj van der Ree heeft gekregen voor seksueel overschrijdend gedrag met jonge meisjes is fiks. Dat heeft Ruud Smulders, die sidekick was in zijn 3FM-show Skaj is the Limit, gezegd in Miss Podcast op Radio 1. Smulders, bekend als ‘hufter’ uit Hufterproef, vindt het pittig dat Van der Ree zijn hele mediacarrière lijkt te zijn kwijtgeraakt. Het nieuws kwam voor hem heel plotseling. “Ik vond dat schrikken. Ik was in Belgrado, dus ik had de hele mediarel niet meegekregen.”

Hij was daar aan het draaien. “Ik werd ’s ochtends geappt door de redactrice van: ‘Kunnen we bellen?’ Dat is een heel normaal appje om te krijgen. Toen kreeg ik één telefoongesprek om al twee dagen mediastorm te verwerken, van: ‘Dit is aan de hand, dit is gebeurd, dat is gestopt, die is erbij betrokken, die heeft dat verteld en die wordt bedreigd.’ Iedereen ondervond schade aan alle kanten van het verhaal, dus je weet niet waar je in belandt, dus het is zo’n groot mediacircus.”

Nooit eerder is Smulders om zijn mening gevraagd. “Nergens ben ik benaderd, waar ik heel dankbaar voor ben, maar dat is ook spannend, van: oh, straks komt de vraag! Wat ga ik zeggen?! Nu is de vraag er alsnog.”

Vindt hij de straf die Van der Ree gekregen heeft terecht? “Ehmmm. Ik weet ook niet alle ins en outs van wat hij allemaal gedaan zou hebben. Ik weet vaak dingen niet helemaal als het ergens in de media verschijnt, dus dat weet ik niet. Wat ik weet is dat het veel complexer is dan in twee zinnen te kunnen beantwoorden.”

Eén ding is zeker: de straf is pittig. “Ik vraag me af of de strafmaat van iemand al zijn programma’s ontnemen en alle mogelijkheden om ooit nog eens werk te gaan doen, dat vind ik een fikse strafmaat. Je zegt tegen iemand: ‘Dat leven wat je nu hebt en voor ogen had, dat stopt. Maak een nieuw leven, want je loopt hier nog even rond.’ Dat vind ik een heftige strafmaat voor wat je ook doet.”

Heeft hij begrip voor de keuze van BNNVARA om hem voor de radio te halen? “Ik snap wel dat je als zender heel andere belangen hebt. Als er sprake is van wangedrag, dan moet je het stopzetten en een voorbeeld stellen, ja. Je zit in de media altijd in een voorbeeldfunctie en dan liggen dingen onder een vergrootglas.

Het is heel complex, er zitten zo veel facetten aan. Ik vond dat Sander Hoogendoorn het perfect zei: ‘Dit hele verhaal kent alleen maar verliezers.’ Dat is de hele omschrijving in één zin. Er is niemand die hier lekkerder van slaapt.”

Foto: Annemieke van der Togt
40 Reacties op “Sidekick vindt straf voor Kaj van der Ree ‘fiks’”


 1. Erwin

  Okee.

 2. Glow

  vd Ree heeft gewoon pech dat hij in deze tijd is geboren.
  Zijn voorliefde voor jongere vrouwen was eeuwenlang geaccepteerd en aangemoedigd standaardgedrag. Alleen de laatste 50 jaar niet meer.

 3. Menno

  Fiks maar terecht. Maar ik vraag me toch af wat iemand überhaupt in deze jongen zagen? Hij is allesbehalve charismatisch of enigszins in de buurt van aantrekkelijk? Wat een griezel. Van binnen en van buiten

 4. Zo is het, en niet anders

  Fiks? Ik vind het een peuleschilletje vergeleken met wat hij die meisjes heeft aangedaan. Als-ie straks in de bajes zit, daarna TBS krijgt en een enkeltje longstay krijgt. Dat komt in de richting! Maar geen enkele straf is fiks genoeg als het gaat om kindermisbruik.

 5. Thom du

  Wow that’s amazing!

 6. Zo is het, en niet anders

  Als ik vroeger naar m’n moeder geluisterd had, was ik nu Officier van Justitie en had ik Kaj zelf kunnen opsluiten (en wat ontlastend bewijsmateriaal kwijtgemaakt omdat ik een haat tegen pedo’s heb). Maar nee, ik verkoos het mediavak………

 7. Senna

  @Zo is het, en niet anders
  Schoonmaker van toiletten op het mediapark is geen mediavak

 8. That's the question.

  Wat ik gelezen heb is dat ie om wat naaktfotos heeft gevraagd maar hij heeft toch niemand verkracht of wat?

 9. Zo is het, en niet anders

  @Senna, kantinewerk bij MediArena in Amsterdam wel dan? ;-)

 10. Zo is het, en niet anders

  Ps. Senna, wat kijk je lief (L)

 11. Lies

  Fiks?
  Is dat niet straattaal voor jeugd die verkering met elkaar hebben?
  OMG ik word hier echt te oud voor….. Lord help me Jesus!

 12. Peter R. Te Vies (speurneus in talkshows)

  Ik heb uitgezocht dat Zo is het en niet anders iets heeft gedaan, dat heel erg is. Hij zal zijn baan(tje) er weldra door verliezen. Hij is veel te ver gegaan en er zijn getuigen.

 13. Patricia Paay

  “Je zit in de media altijd in een voorbeeldfunctie en dan liggen dingen onder een vergrootglas.”

  Hij bagatelliseert het nu wel héél erg.

  Kaj heeft zijn roem gebruikt om minderjarige meisjes te misbruiken. Daar is niks ‘onder een vergrootglas’ aan.

 14. Bart

  Deze zaak kent alleen maar verliezers?
  Daarmee zeggen Sander en Ruud dus eigenlijk dat ze het wel erg vinden voor Kay.
  Maar Kay had het toch gewoon niet moeten doen? Dan had hij zijn carrière nog gehad. Dat hij deze kwijt is dat is nog wel het minst erge van het hele verhaal.

  De afgelopen jaren komt de ene na de andere online amateur om aandacht vragen. Zonder te kijken naar wie deze personen nu eigenlijk zijn word alles klakkeloos overgenomen en word er met contracten gesmeten. En wat vinden deze mensen zichzelf toch tof. En dan ineens komt de ware aard naar boven. Deze Kay is nog maar het begin. Kay Gorgels vinden ze ook allemaal zo leuk. De jongen kan niets en heeft een veel te grote mond. Meer niet!

 15. Dries Roel Vink

  Laten we gvd ophouden om die viespeuk met de naam Kaj vd Ree steeds als slachtoffer neer te zetten! Het is een smeerlap die zich vergreep aan te jonge meisjes. Die meisjes, dat zijn de slachtoffers en niet Kaj.

 16. Hans

  Glow 1739 bewaar je de moeite. Op de waarheid zitten ze hier niet te wachten.

 17. Fikser

  Iets fiksen is geen straattaal hoor.
  Hoe oud ben jij Lies?

 18. RaymondVL

  Wanneer wordt 3FM eens van de subsidietiet gehaald? Er luistert bijna geen normaal mens meer naar.

 19. Pakkme van Agteren

  Kaj wordt nu al langzaam neergezet als slachtoffer, over een paar maanden doet hij zijn verhaal bij Jinek en daarna mag hij gewoon weer aan het werk. Walgelijk!

 20. VOC-humor

  @ Paay
  Pedeu-sod0mieten wrorden kennelijk snel gebagetalisseerd. Begrijp nooit zo goed waarom>?

 21. Ralf

  winnaars zijn er genoeg
  al die 13 en 14 jarige meisjes die nu niet worden misbruikt döor kaj van der ree bijvoorbeeld

 22. Verwachtingspatroon

  Plus 1 voor Ralf!

 23. T

  Het kan dat je je aangetrokken voelt tot jonge meisjes. Ik denk dat dat meer voorkomt dan we willen denken. Maar om er vervolgens wat mee te doen is een stap te ver.

  Regels en wetten zijn er niet voor niks.

 24. De Heer

  Hij mag bij mijn zijn verhaal doen, zijn zonden vertellen. Of bij Jinek ofzo is ook prima want ben aardig druk.

 25. #Moderator#

  @lies 18.14 Je bent niet alleen heel oud maar ook vreselijk dom.

 26. manon spermakanon

  Die Kaj mag wat mij betreft echt langzaam wegrotten in een cel.

  Dit is dus waarom je moet oppassen met “influencers” en social media, de meest gestoorde lui kunnen zich anders voordoen dan ze werkelijk zijn….

 27. manon spermakanon

  Ik bedenkt mij net, dit is natuurlijk prima voer voor de NPO!!

  Na het kalifaatmeisje is Kaj de pedo prima spul om even een special over te maken, en dan ZEKER het hele gebeuren uitzenden op een of andere herdenkingsdag voor slachtoffers van sexueel geweld. Prima format voor de NPO om het “plebs” een goede snotroggel in het gezicht te geven….

  En dan enkel kaj aan het woord laten met een dramatisch muziekje eronder en hem een dikke onkostenvergoeding geven!

  Prima toch? Iedereen weer blij!

  En de slachtoffers…… Ach, wie geeft er nou wat om die “normale mensen”!

 28. ome H

  Giovanca laat Eva een poepje ruiken

 29. Piet Pannelap

  Smulders??? Is dat familie van die vuilnisbakken-fotograaf en het mediag3ile vrouwtje Anouk? Pfff…. snapt zeker niet dat die Joe Troep jongen er genadig vanaf komt als alleen z’n TV-carrière naar de maan is. Mag blij zijn dat ie nog vrij rond loopt. Smerige randdebi3l.

 30. Jan Hoekstra

  Van der Ree zou in chatgesprekken om naaktfoto’s hebben gevraagd en naaktfoto’s hebben gestuurd naar meisjes die toen 13, 14 en 15 jaar oud waren – Ruud Smulders vindt de straf fiks….wat is er mis met zo’n iemand om een pedofiel te beschermen. Als de leeftijd klopt van de slachtoffers natuurlijk.

 31. Bert

  Jezelf bekeren tot de islam en ga bij FunX presenteren. Daar is het nog cultuur en zwijgt men tot in het graf over kindermisbruik.

  Gewone Nederlanders en politieke partijen hebben daar respect voor.

  Opgelost.

 32. Henriette

  Hoe kan u daar over oordelen Jan? Er zitten meerdere kanten aan dit verhaal. Als het je eigen dochter is dan ben je er niet blij mee, dat staat vast. Maar er was ook een verhaal van een meid van 17 die bij hem in bad was gestapt. Wat verwacht je dan?

 33. Sandra

  Als iemand uit zichzelf niet kan of wil begrijpen dat iets niet kan dan moet het op een andere manier duidelijk worden gemaakt.
  Minderjarigen moeten hoe dan ook hiertegen beschermd worden.

 34. Manon spermakanon

  Bert, als je bij funX wilt gaan werken moet je eerst een toelatings examentje doen zodat ze daar kunnen bepalen of je wel zwakzinnig genoeg bent voor hun doelgroep.

  Allejezus wat is dat een tyfus zender zeg, echt intens dom dat het gewoon pijn doet…..

 35. Manon spermakanon

  Sandra, dat is nou het probleem, iedere mongoo l kan een youtube kanaal beginnen en wat views pakken (zodanniet gekocht). Ik vind het echter ook kwalijk dat de NPO kennelijk niet verder kijkt dan “aantal abo’s en views”.

  Maarja de NPO geeft geen zak om de mensen en hun veiligheid, die vinden het denk ik alleen maar leuk en grappig dat iedereen nu een PEDO heeft aanbeden; kunnen ze denk ik wel om lachen, om dat naieve gedrag van het “domme volk”.

  Bovendien, kaj is betaald van uw belastinggeld…. denk daar maar eens over na!!

 36. Suzy Wang

  Door de goot moet hij lruipen. Niet meer en niet minder.

 37. Claire

  Ruud Smulders, het is niet zo complex hoor. Deze pedofiel heeft minderjarige meisjes misbruikt voor om zijn geilheid te bevredigen. De meisjes zijn slachtoffer en Kaj de pedofiel is dader, heel eenvoudig hoor Ruud. Dat deze pedo vervolgens zijn baan verliest lijkt me nogal voor de hand liggend.

 38. HBaz

  En die ouders van die meisjes mogen voor straf hun hele leven niet meer naar BNN/Vara luisteren. Dat is een gepaste straf voor het niet opletten wat je dochter van 13 op Internet allemaal uitspookt.

 39. De Boeddhistische Non (en we noemen haar: Plus Ultra genaamd)

  Ze moesten die vuile pedo zijn knop laten afbijten door een hongerige terrier.
  Sterf vuile pedo, sterf!

  Dat zei een verwarde man ook al gistermiddag laat.

 40. Paul Grijpstra

  Kay vander Ree iz géén slachtoffer.
  Laat dat duidelijk zijn.
  Hij genoot van zijn bekendheid en buitte dat uit.
  Dat maakt hem een dader.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.