Nieuwe kartrekker 3FM laat zich niet gek maken

Sander Hoogendoorn begint over twee weken als de kop van jut van NPO 3FM. Nu hij de ochtendspits-show gaat doen is hij straks hét boegbeeld van de noodlijdende radiozender. Voelt hij de druk al? “Misschien moet ik de kar trekken, maar ik probeer daar zelf niet zo over na te denken. Als je die druk gaat voelen, word je helemaal gek. Het moet gewoon een fucking goed programma worden waar veel mensen naar luisteren en waar ik veel lol in heb“, zegt hij in VARAgids.

Er luistert tegenwoordig bijna niemand meer naar 3FM, maar Hoogendoorn houdt hoop. “Ja, ik denk echt dat we de weg omhoog weer gaan vinden. Kijk, we gaan nooit meer naar (…) het marktaandeel uit de tijd van Coen & Sander, Giel Beelen en Gerard Ekdom, maar er is in de radiowereld zeker ruimte voor ons als zender.

3FM biedt iets unieks, stelt hij. “Op andere zenders hoor je toch meer van hetzelfde en word je minder uitgedaagd. Dan heb ik het over commerciële zenders, maar ook over Radio 2, wat een brede familiezender is geworden.”

Voorlopig krijgt de 3FM-luisteraar steeds weer iets anders voor zijn kiezen en dat is niet bevorderlijk voor groei. “Radio is een gewoontemedium. Zodra mensen afstemmen op je zender en blij zijn met wat ze horen, staat hij elke ochtend aan. Het is moeilijk om door te dringen tot die routine, dus het is niet wenselijk dat je elk half jaar een nieuw geluid hoort.”

We hebben vrij lang geen zenderbaas gehad. Er miste stabiliteit, zowel in de leiding als in de dj-ploeg. Ik ben blij dat we met Sharid Alles nu iemand aan het roer hebben die de leiding neemt en ook niet weg gaat. In die teruggekeerde rust kunnen we gaan bouwen.”

De dj begint op 3 september met zijn ochtendprogramma. Hij is de opvolger van Domien Verschuuren, die naar Qmusic vertrekt.

Het VARAgids-interview met Sander Hoogendoorn kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen