‘Radio op telefoon moet net als radio in auto worden’

Menno Koningsberger, directeur van Talpa Radio, hoopt dat onderweg radio luisteren via de smartphone straks net zo gebruikelijk wordt als radio luisteren in de auto. Dat zegt hij in gesprek met Nederlands MediaNieuws. Rijden in de auto gaat vaak gecombineerd met radio luisteren, daarom zijn de ochtendspits- en de middagspits-shows zo gewild onder radio-dj’s. Maar Koningsberger hoopt mensen aan te sporen om straks ook gewoon een radiozender aan te zetten via de smartphone. 

Radio is volgens Koningsberger ‘springlevend’. “De uitdaging wordt om het bereik en de luistertijd op het huidige hoge niveau te houden. De behoeftes van de luisteraar veranderen niet, maar het gedrag en de wijze van mediaconsumptie wel.”

Live naar radio luisteren is met 76 procent van de totale audioconsumptie nog altijd het grootst, terwijl muziekstreaming via bijvoorbeeld Spotify volgt met 12 procent, aldus Koningsberger.

Koningsberger ziet dat mensen nu steeds meer onderweg via de smartphone luisteren. “Dat wordt nu meer en meer gebruikers onbeperkt mobiele data hebben.”

Talpa heeft een eigen Spotify gelanceerd: JUKE. Via die app kan men ook gewoon radiozenders als 538 aanklikken. “Zo logisch als het is dat je in de auto naar radio luistert, zo logisch moet het zijn dat je onze content beluistert vanaf je smartphone.”

Op deze manier wil Talpa beide registers bespelen. “JUKE maakt het mogelijk om overal radio te luisteren én on demand muziek te streamen.”

Het volledige interview met Menno Koningsberger kunt u hier lezen.

Foto: Talpa Radio

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen