Sander Lantinga begrijpt ophef over tv-optreden niet

Sander Lantinga vindt de ophef over zijn optreden als voetballiefhebber in de voetbalbeschouwing op Veronica overdreven. Dat liet hij woensdagmiddag blijken in De Coen & Sander Show op Radio 538. Veronica zet sinds kort BN’ers in om wedstrijden voor en na te beschouwing. Dinsdag was het de beurt aan Lantinga, maar die kreeg op sociale media de volle laag. “Ik heb natuurlijk iets gedaan wat schandalig is. Wie denk ik wel dat ik ben?“, reageerde hij cynisch in zijn radioshow.

Lantinga liet duidelijk blijken dat hij de kritiek grote onzin vindt. “Het spijt me ook heel erg als ik mensen in diskrediet heb gebracht en het hele land misschien te kakken heb gezet. Ik ben namelijk als liefhebber van voetbal aangeschoven bij een voetbalprogramma. In dezelfde tijd had ik beter iets luchtigers kunnen doen, zoals mijn buurmeisje verkrachten, want dat is minder erg tegenwoordig.”

Ik ben een landverrader, het is goed dat dat gezegd wordt. Het spijt me heel erg dat ik gewoon de arrogantie heb gehad om naast Ronald de Boer aan te schuiven en gezellig een avondje over voetbal te praten. Ik zal het niet meer doen. Ik hoop voor het hele land dat Ronald Waterreus of Johnny Heitinga snel weer aanschuiven, want die hebben wel gevoetbald.”

De presentator gaf ook kort een serieuze reactie. “Het enige wat ik hier serieus over wil zeggen is dat ik niet gevraagd ben als analist, maar gewoon als iemand die het voetbal heel leuk vindt en daar luchtig over wil praten. Ik dacht: waarom ook niet?!

Foto: Radio 538

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen