Parkeerhorror in Amsterdam voor Qmusic-sterren

Mattie Valk en Wietze de Jager hebben aan den lijve ondervonden hoe auto-onvriendelijk Amsterdam is. Dat hebben ze laten weten in hun radioshow op Qmusic. De in Rotterdam woonachtige Valk was vorige week samen met De Jager op pad in Amsterdam, maar ze konden maar geen parkeerplek vinden. Het is echt niet te doen in de hoofdstad, vindt hij. “Ik ben een beetje bevooroordeeld want mijn hart ligt in 010, maar het is toch echt verschrikkelijk als je wil parkeren in Amsterdam.”

Valk vond het zonde van zijn tijd. “We hadden vorige week een afspraak en hebben minstens een half uur rondgereden. Ik heb zeven keer dezelfde gracht gezien. Het was echt niet normaal.

Collega De Jager is wél gecharmeerd van Amsterdam, maar verbaasde zich dit keer ook. “Ik zat bij jou in de auto en we hebben gewoon een half uur rondgereden zonder plek te vinden. Zelfs ik verbaasde me van: dit is me nou nog nooit gebeurd.

Uiteindelijk vond het duo een plekje, maar daar paste de auto van Valk maar net in. Valk: “Ik was blij dat mijn bumper er nog op zat toen ik weer bij de auto kom.

Het was al met al een horrorervaring voor het duo. “Ze ruiken dat ik uit Rotterdam kom, volgens mij.

De studio van Qmusic is ook in Amsterdam, maar dan op een relatief rustig bedrijventerrein.

Foto: Qmusic

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen