Patrick Kicken niet enthousiast over nieuw 3FM

Geplaatst op di 08 nov 2016 om 14:40

Patrick Kicken, tot voor kort werkzaam bij Radio Veronica, is niet bepaald enthousiast over de nieuwe programmering van 3FM. Dat laat hij weten op Twitter. Domien Verschuuren is de nieuwe ochtendspits-dj, terwijl Frank van de Lende de middagspits-dj blijft. Kicken denkt niet dat dit luistercijferkanonnen zijn. “Ik denk dus dat de nieuwe 3FM-programmering te weinig ervaring en grote namen telt en te veel gebabbel op muziekuren. Maar ik bemoei niet :)“, aldus de dj.

Maandag werd bekend dat de wegen tussen Kicken en Radio Veronica definitief scheiden. De dj ziet al ruim een jaar ziek thuis. Hij krijgt nu een vertrekpremie mee.

Kicken is niet zo blij met de manier waarop de regionale omroep 1Limburg hierover bericht. Die heeft een foto van een juichende Kicken bij het nieuws geplaatst.

En dan gebruik je juist die foto. Béétje ongepast heren/dames bij 1Limburg.

Kicken heeft in het verleden voor 3FM gewerkt. Wat zijn volgende werkgever wordt is niet bekend.

Foto: Radio Veronica
17 Reacties op “Patrick Kicken niet enthousiast over nieuw 3FM”


 1. Meneer Kaktus

  Goeie dj, krijgt wel weer ergens een plek. Waarschijnlijk Radio 10 o.i.d.

 2. Thcer

  Heb je die sukkel ook weer.

 3. Daniel

  Die Kicken gaat helemaal nergens meer te horen zijn. Behalve in wat podcasts over nondualiteit. Zweverig gastje die Patrick.

 4. Otto Groeneveld

  Humor slimpie. Hoe programmamakers constant iedereen in de zeik nemen worden ze zelf genageld beginnen ze te janken, ga ZP peten engerd.

 5. Anoniem

  Hij heeft wel gelijk. Het nieuwe 3FM is veel luisteraars kwijt. Die komen nooit meer terug. De huidige dj’s moeten een jonger publiek aantrekken. Die zijn al verzadigd in dit genre bij de commerciëlen. Met Frank en Domien als boegbeelden gaat 3FM het niet redden. Ook zo sneu dat Giel blijft. Heen van de commerciële radiozenders wil hem hebben dus kiest hij maar voor de weekend avonden. Voor Giel niet goed en voor de zender niet goed.

 6. piet

  Hij wil zich er niet mee bemoeien. Hou dan liever je mond dicht over dit.

 7. Marcel

  Hij heeft wel gelijk. Het op jongeren richten is faliekant mislukt, en dat gaat in de toekomst ook niet meer lukken. De jongeren hebben andere bronnen om naar muziek te luisteren tegenwoordig. En de jongeren die radio luisteren, luisteren niet naar 3 FM maar naar Slam of 538 en Q. En wil je die nu ineens wel naar 3 FM bewegen ben je jaren verder, ik geef het ze te doen… En de techniek om nieuwe muziek te ontdekken en te beluisteren is binnen een aantal jaren zo verder gevorderd dan dat het nu al is. Ik zeg…succes met de missie 3 FM, maar vrijwel kansloos…

 8. Anoniem

  Ze luisteren ook niet naar Slam ,Marcel. Stond hier een artikel over dat de gemiddelde leeftijd 30 is en onder 20 hadden ze nauwelijks marktaandeel.

 9. Marcel

  ..ik bedoel maar…

 10. Anoniem

  @Marcel Ze hadden een mooi en groot luister en kijk publiek tot voor 2 jaar geleden ongeveer. Na waarschuwingen uit verschillende hoeken (ga niet te veel elkaar na doen met ook iemand bellen,singeltjes, badeenden (badhanddoek) en ons kent ons kent geneuzel. Ik wij zijn van 3FM (dat sfeertje komt bij BNN vandaan) en kijk eens hoe gezellig en tof wij zijn en wat we allemaal durven) in de wins te hebben geslagen is dit nu het resultaat. En nog zullen ze het niet toe geven. Als iemand dat blad van 3FM over 50 jaar radio thuis heeft, lees dan even dat interview met Domien. Hij omschrijft daarom zonder dat ie het zelf door heeft het hele probleem van 3FM. En uitgerekend deze 13 in een dozijn radio dj krijgt de ochtend show. Gaat faliekant mislukken. Radio 2 is goed bezig. Serious Request vanaf volgend jaar daarheen en 3FM omtoveren tot Pop/Rock (3voor12) zender.

 11. Vincent Lamme

  Zou Giel niet gewoon aanblijven omdat hij nog een (duur) contract heeften ze hem voor dat halve miljoen per jaar wel willen laten werken tot dat contract us afgelopen? Is speculeren natuurlijk, maar ik snap ook niet waarom hij anders vanuit de voorhoede akkoord is met een plek waarop hij minimaal publiek trekt?

 12. Marcel

  Helemaal mee eens.

 13. Dennis

  Met verkapte hitradio, want dat is 3 FM toch gewoon zeker overdag, de meute volgen en gewoon ook de doorsnee niemendalletjes die je elders ook al hoort, blijven draaien ga je het niet redden… Daar moeten ze echt van af. 3 FM wijkt overdag s’avonds alleen af van de rest. De avond zou dus wat meer richting dag moeten, maar ik krijg het idee dat die ‘urban-sfeer’ juist de boventoon gaat voeren, zoals nu eigenlijk al het geval is. De alternatieve gitaarmuziek is zowat helemaal verdwenen overdag en hoor je alleen nog in de avonduren. Die urban sfeer willen ze ook in het weekend blijven doorvoeren dat blijkt maar weer dat ze DJ Angelique Houtveen van Fun X hebben aangetrokken. Dan weet ik al weer voldoende…Hopelijk valt het resultaat vanaf maandag mee. Maar heb het idee dat het format zoals we dat nu al horen, dat dit het is…nou dan heb ik er niet veel vertrouwen in eerlijk gezegd…

 14. Anoniem

  Kicken zat niet één jaar ziek thuis maar twee jaar.

 15. Rutger

  Ook in de muziekkeuze merk je die associatie met festivals ook niet terug. Het lijkt vooral te gaan om het mee willen liften op successen en niet op de muziek zelf. En als daar al wat mee gedaan wordt dan alleen met de grote, uitgekauwde namen die op Pinkpop en Lowlands staan tegenwoordig. 3FM geeft een onduidelijke, gemengde boodschap af op die manier. Wat dat betreft hebben Q en 538 hun marketing beter op orde.

 16. peter

  hij moet zijn mond houden.

 17. Marcel

  Die festivals zijn ook heel erg mainstream geworden. Ik bedoel maar, als je Robbie Williams en Lionel Richie contracteert voor Pinkpop….need I say more? Dan ben je als festival ook niet geloofwaardig wat ooit een festival was voor kwaliteits alternative rock/pop.
  Lowlands is wat dat betreft iets alternatiever maar ook daar veel mainstream bandjes op het program. Dus ja of dat het verschil gaat maken op een radiozender wat juist meer met festivals wil doen, valt te betwijfelen…

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.