Mark Rutte: ‘Giel Beelen heeft mijn leven begeleid’

Geplaatst op Fri 11 Nov 2016 om 10:14

Foto: SBSMinister-president Mark Rutte heeft Giel Beelen vrijdagochtend bedankt in zijn laatste ochtendshow op 3FM. Dat was te horen in de slotuitzending van GIEL. Rutte was de laatste gast in het item De Giel Mobiel. Beelen wist in het begin nog niet wie er aan de andere kant van de lijn zat. “Goedemorgen Giel, ik wil toch even zeggen dat ik je enorm zal gaan missen op de vroege morgen. Dat geldt voor heel veel mensen in Nederland. Dit is echt het eind van het tijdperk“, sprak de premier van ons land.

De dj moest even goed luisteren wie hij nou aan de lijn had. “Ik dacht heel even dat je Sinterklaas was. Je begon zo laag in je stem.”

Rutte: “Inderdaad, met Mark. Heel bijzonder om even met je te mogen praten, want ik zei het net: ‘Heel veel mensen zijn er groot mee geworden.’ Toen jij begon, was ik al groot, maar je hebt wel 12,5 jaar ook mijn leven begeleid.”

Ik ben ook een heel aantal keren bij jou in de uitzending geweest, soms ook onverwachts. Van dat vroege wakker bellen ben ik nu af, maar verder waren het altijd heel leuke dingen. Ik heb het onwaarschijnlijk gewaardeerd. Het is het einde van een tijdperk.”

Beelen sprak ook zijn dank uit aan Rutte. “Ik heb het ook altijd zo bijzonder gevonden dat je gewoon de minister-president kan bellen op het moment dat het echt nodig was. Ik denk dat er geen land ter wereld is waar je dat kan uitleggen.”

Maandag wordt Beelen in de 3FM-ochtend opgevolgd door Domien Verschuuren. Rutte: “Ik wil van de gelegenheid gebruikmaken om ook Domien even succes te wensen.”

Rutte mocht een verzoeknummer doorgeven. “Ik vind alles van Bruno Mars geweldig, dus als je daar iets van hebt, doe je mij een groot plezier. Dat is heerlijke muziek om bij te werken.”

Foto: Rijksoverheid/Arenda Oomen
20 Reacties op “Mark Rutte: ‘Giel Beelen heeft mijn leven begeleid’”


 1. Wendelien

  Super sympathiek van de MP!

 2. Remi

  Positief, en gewoon erg fijn !

 3. Sjaak

  Die pauper minister spreekt niet namens mij.
  Hij doet wel vaker van dat soort idiote uitspraken waarin hij denkt namens veel mensen of iedereen te spreken.
  Die gast moet zijn mond houden zolang hij het associatie akkoord niet heeft verworpen.

 4. Arie

  Lul toch niet zo om allemaal. Bij 538 is hij een vaste luisteraar van mister lachzak , bij Q is je een vaste luisteraar, bij 2 is hij een vaste luisteraar, hebben jullie met je enorme IQ nog niet door dat hij je in de maling neemt.

 5. David

  Mijn hemel. Het is allemaal zo nep bij Rutte. Hij doet dit bij iedere BN’er die stopt met tv of radio. Het is altijd een ‘einde van een tijdperk’.

  Mark weet dat die BN’ers niet doorhebben dat ze in de maling genomen worden door hem. Zieltjes winnen, zeteltjes scoren. Balkenende deed dat ook altijd, aanpappen met schaatsers en medaille-winnaars. Misselijkmakend…

 6. Willem

  Was een ontroerende laatste uitzending. Douwe Bob sloot het fantastisch mooi af. Tranen in mijn ogen.

 7. Marcel

  Pff, wat een pathetisch gedoe allemaal.

 8. frisk

  Dus ook de smeerpijperij!

 9. Otto Groeneveld

  Wat een namaakzooitje zeg, zijn hier Einstein figuren te vinden die in Mark Trappen?..

 10. Sven L.

  Leuk toch dat de MP op je ‘laatste werkdag’ even een praatje met je maakt. Snap de zure reacties niet.

 11. Graaf Duckula

  Onze MP maakt praatjes met iedereen die hem op dat moment goed liggen. Om nou te zeggen dat hij de MP van alle Nederlanders is? Nou nee, hij is erg selectief. Leuk dat hij belt, jammer dat hij alleen naar een bepaalde mensen belt.

 12. Otto Groeneveld

  IMAGEBUILDING Noemen Zij Dat dat doet iedere achterbakse politici dus ook Pinokkio

 13. Snoezepoes.

  En weer was die Rutte aan het liegen, overal is hij vaste luisteraar, echt om te kot.sen die vent.

 14. Michelle Mostardt

  Toen Albert Verlinde vertrok was het dankwoord van de premier nog namens ‘gans het Nederlandsche volk’, maar dat zat er voor Beelen schijnbaar niet in. Wat heeft Albert wat Giel niet heeft?

 15. Reinardus

  Heel aardig van MP Rutte. Dat zag ik Wim Kok niet doen, maar dat was ook een heel andere tijd.

 16. anoniem

  Ach Rutte, het schoothondje van die geschifte Fascist Trump en Wilders… Zullen we ons land weer eens proberen wat beschaafder te krijgen? Want dat is de afgelopen jaren wel wat mislukt.. :-P

 17. andre de burk

  anoniem 19.50, pardon Rutte is zo links als de pest man, 500.000 raketwetenschappers naar binnen gehaald die alleen een hekel hebben aan homo’s, joden vrouwen en christenen zien als varkens. Militairen die pangpang roepen met hun geweertje en broembroem zeggen als zij in een jeepie zitten.
  dat is Rutte een schijnheilige theedrinkende namaak liberaal.

 18. anoniem

  @andre de burk: Onze dhr. Rutte is rechtser dan de democraten in de USA..
  De VVD is niet meer wat het geweest is……
  Maar natuurlijk voor extreem rechtse WOII aanbidders, is alles natuurlijk links..

 19. Anonymous

  @andre de burk

  Weer zo eentje die zijn ‘nieuws’ van Facebook haalt. Hef je account op en leer je hersenen te gebruiken.

 20. Anonymous

  Heel aardig van die Rutte inderdaad .. laten nou net de verkiezingen eraan komen .. de VVD zendt nu al regelmatig een reclame-spot uit met Mark Rutte. Dit is dan mooi meegenomen natuurlijk: gratis zendtijd. Het kost helemaal niets, het lijkt heel,sympathiek en veel simpele zielen trappen er nog in ook.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.