‘Radio 2 niet meer de zender van je ouders’

Zendermanager Jurre Bosman van NPO Radio 2 heeft vandaag de nieuwe programmering van zijn radiostation onthuld, met als grote verrassing de komst van Ruud de Wild. Volgens Bosman sluit het nieuwe schema beter aan bij de luisteraars. “NPO Radio 2 is allang niet meer de zender van je ouders. Het is belangrijk om te blijven vernieuwen. De behoeftes van luisteraars blijven veranderen, dus de inhoud van NPO Radio 2 ook“, legt hij uit in een reactie.

NPO Radio 2 richt zich op luisteraars tussen de 35 en 55 jaar. “En onze dj’s voelen deze doelgroep haarfijn aan. Zowel op muzikaal gebied als op het gebied van nieuws, actualiteit en cultuur. We geven onze radiomakers de ruimte om meer te doen dan enkel hitjes draaien. We maken publieke radio met programma’s die écht inhoud hebben.

De Wild, die radio gaat maken tijdens de middagspits, past volgens Bosman goed binnen deze nieuwe programmering. “Veel van onze luisteraars zijn opgegroeid met Ruud de Wild. Op 3FM maakte hij onnavolgbare radio met ruuddewild.nl. Je blijft naar hem luisteren: je wil weten wat hij gaat doen, wat hij zegt.”

Hij kan alle onderwerpen aansnijden op een manier die een grote groep aanspreekt. Of het nou gaat om vluchtelingenproblematiek of een mislukte taart bij Heel Holland Bakt: hij weet er zijn eigen draai aan te geven. Hij maakt radio tot een kunst.

Er wisselen ook behoorlijk wat dj’s van zender binnen de publieke omroep. “Dat is het mooie van de publieke omroep: luisteraars groeien met de dj’s mee. Zo gaan onze oudere luisteraars van NPO Radio 2 naar NPO Radio 5. Daarom verhuist Hans Schiffers nu ook naar NPO Radio 5.”

Alle veranderen in de programmering van Radio 2 zijn op de website van de radiozender op een rij gezet.

Foto: NPO

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen