‘Schuiven met poppetjes bij Radio 10 en Radio Veronica’

Foto: RTLRadio 10-dj Edwin Diergaarde weet niet wat er gaat veranderen als Talpa Holding straks de scepter zwaait bij de zender. Dat zegt hij tegen Radiofreak.nl. Talpa Holding heeft Radio 10 overgenomen en wordt daarmee straks een zusterzender van zijn grote concurrent Radio Veronica. “Het is afwachten hoe het gaat uitpakken. Ik denk dat de kans best wel bestaat dat er geschoven gaat worden met poppetjes. Dus dat mensen van Radio 10 naar Radio Veronica gaan, of andersom“, aldus de presentator.

Diergaarde weet niet of de verkoop van Radio 10 consequenties heeft voor zijn eigen radiotoekomst. “Het is afwachten wat zij gaan beslissen. Ik heb eerlijk gezegd nog geen idee wat de plannen van Talpa zijn.

Diergaarde is sinds november elke dag tussen 10.00 en 13.00 uur te horen op Radio 10. Daarvoor presenteerde hij tien jaar lang bij 3FM en jarenlang bij Radio 2. De overstap van publiek naar commercieel bevalt hem goed. “Wat ik fijn vind aan een commerciële zender, is dat je aan één product werkt.

Het commerciële spreekt me aan omdat je ook veel meer kunt met luisteraars, prijzen, acties en ideeën. Bij de publieke omroep is dat veel lastiger. Daar zijn ze lijnen vaak niet zo kort en zijn er drie of vier baasjes met ieder een eigen mening.

Diergaarde heeft naar eigen zeggen niet de ambitie om op prime time te zitten, wat bij radio de ochtendspits en de middagspits betekent. “Ik houd van lekker veel muziek draaien. Muziekradio, dat is echt mijn ding”, besluit hij.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen