Radio 1-ster Jurgen sluit eigen tv-programma niet uit

Jurgen van den Berg, vrouwenverslinder en presentator van de ochtendshow van Radio 1, sluit een eigen tv-programma niet uit. Dat vertelt hij in de Metro. Van den Berg staat open voor tv. “Ik heb me onlangs laten verleiden om mee te doen aan De Slimste Mens en eerder was ik wel eens te gast bij Dit was het nieuws. Maar in de kern ben ik een echte radionerd. Als er een fantastisch voorstel komt voor een kook- of muziekprogramma, dan ga ik daar serieus over nadenken.

Tv zou hij alleen willen doen náást radio. “Maar radio helemaal opgeven? Dat zeker niet.

Van den Berg is bezeten van radio. “Ik verzamel jingles, luister veel naar muziek en als ik naar mijn moeder in het noorden rij, luister ik gerust een Amerikaanse radioshow terug van iemand die ik heel goed vind.

De dj zit sinds kort op het meest begeerde tijdstip in radioland: tijdens de ochtendspits. Het vroege opstaan valt hem mee. “Het is wel de meest gestelde vraag die ik krijg: vier uur, is dat niet achterlijk vroeg? Ik presenteer nu sinds januari het NOS Radio 1 Journaal, maar het is niet de eerste keer dat mijn werkdag zo vroeg begint.”

Zo was ik eerder jarenlang de nieuwsstem bij Giel Beelen en Rob Stenders. Bij de regionale omroep heb ik ook de ochtendshow gedaan. Ik kan er vrij goed tegen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen