Ruud de Wild gniffelt om luistercijfers Radio 538

Ruud de Wild heeft vanochtend met enig plezier kennisgenomen van de luistercijfers van Radio 538, de zender die hem vorig jaar ontsloeg om in zee te gaan met radioduo Coen & Sander. Dat laat de dj blijken op Twitter. De luistercijfers van Radio 538 zijn in de meest recente meetperiode februari-maart behoorlijk ingezakt. De Wild wijst erop dat het marktaandeel nu onder het niveau zit van een jaar geleden, toen hij nog bij 538 zat. “Waarvoor al die moeite denk ik dan stiekem hardop“, zegt hij.

Naast zijn opmerking plaatst De Wild een knipogende smiley én de tabel met de meest recente luistercijfers. En die cijfers liegen er niet om: Radio 538 daalt van 11,9 procent marktaandeel in januari-februari naar 11,3 procent marktaandeel in februari-maart. In februari-maart 2015 was het marktaandeel nog 11,9 procent.

Overigens blijft Radio 538 met kop en schouders de meest beluisterde radiozender van Nederland. Op een gedeelde tweede plaats staan Qmusic en Sky Radio met beide 9,4 procent marktaandeel.

De Wild is na zijn 538-exit niet meer teruggekeerd op de radio. Gesprekken tussen hem en Radio 2 liepen in februari stuk.

Lees ook: Qmusic weer tweede radiozender van Nederland (vandaag)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen