Radio 1-ster Jurgen slaat terug naar Jean-Pierre Geelen

Jurgen van den Berg, die sinds dit jaar de ochtendshow van Radio 1 presenteert, kan zich niet vinden in de kritiek van mediakenner Jean-Pierre Geelen op het radiostation. Dat laat hij weten op Twitter. Geelen stelt vandaag in de Volkskrant dat het vernieuwde Radio 1 hem doet denken aan het vroegere radioprogramma ‘Kleutertje luister’. “Jarenlang tv kijken doet kennelijk iets met je gehoor. Smaken verschillen. Maar geen hele en halve waarheden svp Jean-Pierre“, reageert Van den Berg.

De Radio 1-dj vindt dat Geelen geen recht doet aan Radio 1. “De oogst aan mooie repo’s alleen al vanochtend: ZZP’er in koor, Turkse kustwacht, Xandra Brood, Vespa’s in Genua, milieuzone Utrecht en Veen.

De kritiek van Geelen dat Radio 1 steeds meer vermaakt brengt, slaat Van den Berg in de wind. “Nog steeds zijn meeste minuten gevuld met nieuwsaanbod. Daarnaast is er net als bij de Volkskrant ruimte voor ook een beetje ‘leuk’.

Geelen heeft het idee dat Radio 1 steeds meer op NPO 1 wil lijken met een mix van nieuws en amusement. “Het resultaat: de hele dag door sport, spelletjes, meningen, muziekjes en rubriekjes“, zegt hij.

Luuk Ikink, de sidekick van Humberto Tan in RTL Late Night, heeft ook een mening. “Wel grappig dat de man met een eigen rubriekje in de krant vindt dat er teveel rubriekjes zijn“, zegt hij.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen