Sidekick verlaat Radio 10-dj Tim Klijn: ‘Weinig chemie’

Foto: MAXRadio 10-dj Tim Klijn verliest zijn sidekick Nicolas Ruis. Er was te weinig chemie tussen beide heren. Dat heeft Ruis laten weten in een verklaring. Ruis stapte in februari over van Qmusic naar Radio 10. Na acht jaar nieuwslezen was de nieuwe rol van sidekick voor hem een ‘enorme nieuwe stap’. Nu komt er alweer een einde aan zijn sidekick-avontuur. “De broodnodige chemie was wat ons beiden betrof in de uitzendingen niet voldoende aanwezig“, zegt Ruis in een officiële verklaring.

Dan kun je beter besluiten om de boel om te gooien en aangezien het programma niet ‘Nicolas in de Morgen’ heet, is het logisch dat ik dan opstap“, vervolgt hij.

Ruis zal dan even niet meer in de ochtend te horen zijn. “Hoe jammer ik het ook vind dat dit niet heeft gewerkt, ik vind het heerlijk om met kerst uit te slapen en dat ik daarna wel weer zie wat ik doe met eventuele ochtenden.

Radio 10 heeft zojuist in een persbericht al de opvolger van Ruis aangekondigd: Cobus Bosscha. Deze radiomaker, nu nog werkzaam bij Radio M Utrecht, begint op 16 november.

Bosscha, die lange tijd onderdeel was van Evers Staat Op, zegt: “Ik heb er bijzonder veel zin in om met iemand als Tim weer in mijn rol van sidekick te kruipen en ochtendradio te gaan maken. Ik zat eigenlijk al veertien jaar op zijn telefoontje te wachten, haha.”

Radio 10 is een vrolijke en frisse zender waar ik mij ongelooflijk thuis voel als ik er naar luister. Ik vind het erg leuk om aan deze sfeer een bijdrage te mogen leveren en ervoor te zorgen dat nog meer luisteraars Radio 10 in de ochtend blijven ontdekken.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen