Ellen ten Damme vindt muziekkeuze 3FM onvolwassen

Foto: PREllen ten Damme vindt de muziekkeuze van radiozenders als 3FM erg onvolwassen. Dat vertelt de zangeres aan Nieuwe Revu. Ten Damme, die naar eigen zeggen nauwelijks gedraaid wordt op de radio, ergert zich aan de eentonige muziekkeuze. “Bij 3FM merk je dat heel goed. Daar moet een nummer echt precies aan een bepaald format voldoen, anders wordt het niet gedraaid: zoveel seconden intro, een niet te lang eerste couplet en meteen daarna een catchy refrein.”

Over het algemeen voldoet haar muziek daar niet aan. “Het Nederlandstalige lied – of eigenlijk is het popmuziek dat ik maak – wordt heel snel geschaard onder kleinkunst. En dat draaien ze op de radio niet of nauwelijks.”

Sommige collega’s voldoen wel aan de ‘radioregels’, meent ze. “Bij Miss Montreal, Ilse Delange of VanVelzen hoor je die formule er dwars door heen.”

De jongeren die naar 3FM luisteren trappen daar in denk je dan, maar ze draaien die festivalmuziek bijna op elke zender. De muziekkeuze mag wat dat betreft wel iets volwassener worden.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen