Mattie en Wietze nieuw in de ochtend op Q-music

Geplaatst op Fri 06 Apr 2012 om 11:32

Mattie Valk en Wietze de Jager gaan de ochtendshow van Q-music presenteren. Ze zijn de opvolgers van Jeroen Kijk in de Vegte, die te moe werd van het ‘s ochtends werken, en Kristel van Eijk, die eerder naar de avond verhuisde. Dat heeft de zender vrijdag laten weten.  Met Mattie (27) en Wietze (23) kiest Q-music voor jong talent uit de eigen kweekvijver. “Q-music werkt aan een balans tussen bekende dj-namen als Jeroen van Inkel en Gijs Staverman en vernieuwing voor de toekomst.”

Mattie en Wietze zullen als kick-off stunt vanaf zaterdag drie dagen lang plaatsnemen in een speciale etalage van de Bijenkorf in Amsterdam.

Luisteraars kunnen de jongens tijdens de paasdagen bezoeken of live contact opnemen en vragen stellen via een speciale chat op q-music.nl.
36 Reacties op “Mattie en Wietze nieuw in de ochtend op Q-music”


 1. Peter

  Dan heb je Gijs Staverman en Jeroen van Inkel in huis, en dan toch kiezen voor deze nietszeggende jochies…? Wat een beleid!

 2. Joost

  Nu nog even meer variatie in de muziek brengen…

 3. NG

  Ik had gehoopt op Wietze Kenemans bij het lezen van de kop ;-)

 4. suzan

  Het is en blijft toch de slechtse zender

 5. Bas

  Wat een ellende. Het is net zo symobilisch als de promo’s op tv over de Titanic actie van ze; zinkend schip!

 6. MichaelDH

  DJ wordt je niet, dat heb je in je. Deze 2 druiven zijn hier een goed voorbeeld van. Ze zijn zo tenenkrommend slecht met hun gemaakte kijk-eens-hoe-hippe-radio-ik-kan-maken-terwijl-ik-niet-eens-weet-waar-die-rode-lamp-voor-dient “presentatie”. Ga zo door Q, des te eerder zijn jullie vet gezakt met jullie luistercijfers.

 7. Colin

  Als je 1 dag naar Q heb geluisterd kun je net zo goed de rest van de week skippen, totaal geen variatie. En daarnaast weet ik hoeveel sms acties…

 8. Peter

  @MichaelDH: helemaal mee eens. Deze twee vallen in de categorie nono’s. In diezelfde categorie valt Domien Verschuuren van 3 FM, om er maar 1 uit te pikken. Verder zijn er nog velen in deze categorie. Het is de nieuwe aanwas DJ’s waar ik niet vrolijk van wordt. Dit is een hele nare lichting. Ik wil niet vervallen in ‘vroeger was alles beter’ maar ik neig er soms wel naar.

 9. RSN

  er is helemaal niks zier bij Q. Ze draaiden hetzelfde als 538. Maar het marktaandeel is lager dan Veronica aan het worden!

 10. sjoerd

  Maakt mij allemaal geen reet uit wie er op Q zit.
  Ik blijf naar veronica luisteren, wordt nog het minst geouwehoerd en de meeste muziek gedraaid.

 11. sjoerd

  Als je veronica na 9 uur ‘s ochtends aanzet bedoel ik dan.
  Voor 9 ‘ s ochtends uur moet je hem niet op veronica zetten.
  Dan is het zeer irritant en wordt er wel veel geouwehoerd door egotripper van vetlthuysen.

 12. Bas

  En dat gejank van die Mattie ook vanochtend. Alsof er iemand overleden is. Suf en zo niet passend op dat moment. Wil de luisteraar helemaal niet horen. Tenenkrommend.

 13. Michel

  @Peter Ja helemaal mee eens. Joey en Wijnand van 3FM vallen ook in deze categorie. Echt heel vervelend. Het had jammer voor 3FM geweest maar, ze hadden moeten proberen om Timur&Ramon van 3FM weg te kapen. Daarnaast hadden ze Eddy Zoey aan kunnen trekken voor b.v. in het weekend. Verder moet Q ind meer gevarieerde muziek gaan draaien pas dan ga ik luisteren. (op het werk staat hij wel eens aan)

 14. MichaelDH

  @Michel: ik denk dat je Timur en Ramon geen dagelijks programma moet geven, krijgen ze denk ik niet vol. In het weekend is het echt top-radio met die 2, denk dat ze dat concept voorlopig aan moeten houden.

 15. kwikjealex

  Toen Gijs in de ochtend zat als tijdelijke vervanger van Ruud de Wild (die toen naar 538 ging) steeg het aandeel flink.
  Laat hem daar dan zitten?1

 16. Michel

  @MichaelDH Je hebt het zeker gemist toen Giel op vakantie was? 3 weken lang vervingen ze hem en ze waren heel populair in de ochtend. Velen luisteraars hebben gereageerd dat Giel op vakantie mocht blijven en dat Timur en Ramon in de ochtend door mocht. Daarbij: Voordat Timur en Ramon in het weekend op 3FM te horen kwamen, waren zij al jaren dagelijks te horen op Yorin FM en CAZ. Dus waarom zouden ze dit niet aan kunnen en 2 van die nono’s als Wietze en Mattie wel?

 17. MichaelDH

  He Michel! Klopt ook dat ze toen ze Giel vervangen dat goed deden, maar dat was voor 3 weken. Mijn angst is dat als ze dat bijvoorbeeld een jaar gaan doen mensen op ze uitgekeken gaan worden en dat willen we natuurlijk niet, zou superzonde zijn. Er is nu geen overkill aan Timur en Ramon en dat maakt ze zo leuk. En tjsa, Yorin en CAZ, dat is niet moeilijk vullen volgens het format plaatje, nog een plaatje, reclame, plaatje, weerbericht, plaatje, file-informatie, plaatje, flutberichtje. Op 3FM word je verwacht je eigen invulling te geven en dat doen ze perfect! En Mattie en Wietze? Tjsa, zonde van mijn toetsenbord als ik daarover nog letters moet typen.

 18. Marco

  Onbegrijpelijk dat zo’n zender met zo’n groot FM kavel er zo’n potje van maakt, geen woorden voor. Zoveel jocks die echt wat bereikt hebben in hun midden. Nee dan kiezen ze liever voor ‘talent’ wat net komt kijken. Onbegrijpelijk. Ze willen zeker geen goede luistercijfers zeker…
  Muziek: het is 1 pot nat en voegt totaal niets toe. Als ik hits wil horen, luister ik wel naar 538 of 3fm want die zijn ook al steeds meer richting hitradio aan het kruipen.

 19. Marco

  P.s. jammer voor iemand als Jeroen Kijk in de Vegte. Hij wilde niet weg, maar nam de beslissing op grond wat er met zijn collega Kristel is gebeurd, verplaatst naar de avond. Nu blijven er een stelletje nono’s over in de ochtend die niets toevoegen.

 20. nathalie

  @marco; Gaat Jeroen niet gewoon weg omdat hij het zat is om om half 4 op te staan?
  Dat zegt hij zelf namelijk, neem aan dat het dan ook zo is.

 21. Maarten707

  Stop eens met zeiken! Mattie en Wietze zijn het beste van Q en zijn precies hetzelfde als Coen en Sander, waar jullie wel zo positief over zijn! Ze zijn dan soms kneusjes, maar dat is juist grappig! Iedereen die er over loopt te zeiken is gewoon te oud voor dit soort radio! Luister dan ook niet naar Q, maar naar Klassiek FM of zoiets! Stelletje ouwe lullen!

 22. Marco

  @nathalie: nee er speelt zeker meer, maar goed hij houdt de eer aan zichzelf, dat is zijn goed recht natuurlijk. Hij heeft in iedergeval wel de humor aan zijn kont hangen dus het komt wel goed, die vind wel een plekje ergens.

 23. Marco

  @Maarten707: met Coen en Sander heb ik het nu ook gehad. Een tijdje elke middag aan gehad, maar ben er klaar mee. Ligt denk ik ook aan de muziek van 3FM die steeds meer richting 538 aan het gaan is, maar kan die laffe radio van hun ook niet meer aan horen. Begint al net zo flauw te worden als bij Robert Jensen destijds.

 24. Michel

  @MichaelDH Ja misschien word het dan een overkill maar, vind ze gewoon echt een top duo! Ik vind dat 3FM te veel lift op Giel. Terwijl dat hij helemaal niet zo’n bijzondere dj is. Het format van zijn ochtendshow is ijzersterk maar, hij is hierin als dj vervangbaar. Iets wat b.v. Gerard niet is bij ff Ekdom of Coen&Sander bij hun programma. Als een van de twee er niet is dan is de show meteen een stuk minder leuk. Verder mag van mij Domien ook vervangen worden op de zender.

 25. Michel

  @Maarten707 Dat heeft niets met leeftijd te maken maar, met hoe mensen op de radio doen. Je hebt dj’s die gewoon een leuk programma maken afgewisseld met muziek en je hebt dj’s die radio maken vauit het principe Joo ik ben dj en ga nu heel anders praten, veel lachen vooral om mezelf en doe alsof ik veel met muziek heb en er veel over weet. In deze laatste categorie vallen Wietze&Mattie Joey en Wijnand en Domien Verschuren!

 26. Marco

  @Michel: precies!

 27. ADHDJMichel

  Ten eerste voor de mensen die zich afvragen waarom Timur niet 5 dagen te horen is, hij is de drijvende kracht van de Coen & Sander show. Timur zal egt niet meer weg gaan bij 3fm. Zeker niet als ooit Giel het pand verlaat wordt hij de opvolger. Over Q music gesproken, Mattie en wietse horen nu nog niet als prime time ochtend jocks. Q had beter Gijs & wout in de ochtend kunnen zetten, aangezien van Inkel geen ochtend meer wil doen bij Q helaas.

 28. Bout

  Dit is gewoon een Qut zender

 29. Andre

  Q is enorm versnipperd. Aan de ene kant veel nieuw talent (leuk), maar in de middagshow z’n 60 jarige van inkel. past niet

 30. Robert

  Als ik Timur en Ramon hoor snap ik goed dat er op de PO bezuinig kan worden. Stelletje kleuters zijn het.

 31. Noxue

  Q-music is een prima zender, niks mis mee. Veel sms-acties inderdaad, maar jah ze hebben nou eenmaal minder luisteraars. Maar de muziek is niet storend. M&W zijn goede dj’s waar ik wel om kan lachen.

 32. Michel

  @ adhdjmichel Ja weet dat hij een van de krachten achter de Coen Sander show is en dat het niet leuk zou zijn als Tikje weer weg zou gaan bij 3FM. Echter is niets zeker in het leven. Hij en Ramon hebben nog geen contract voor onbepaalde tijd en daarbij moet de POW meer dan 200 miljoen bezuinigen. BNN zal daar ook aan mee moeten werken en ze hebben wel een erg groot dj en.presentatoren bestand. Daar gaan er echt wel een paar sneuvelen het komende jaar dus als Timur en Ramon een goed aanbod krijgen van Q music of 538 dan moeten ze dat hun geval zeker niet laten.

 33. Maarten707

  Helemaal met Noxue eens! @Michel: Maar M&W kunnen echt wel radio maken, ze zijn dan een beetje kneusjes, maar dat maakt ze juist grappig!

 34. wauter

  Misschien een idee om Robert Jensen de ochtendshow te laten doen?

 35. Michel Steevens

  Wat zijn die gasten slecht zeg !! Ongelooflijk !! En de muziek is ook kut !!

 36. wim

  mattie en wiete ga zo door echt top van mij een 10
  erg leuk !!!!!!!!!!!!!!!!!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.