Radio 538 trekt stekker uit traditioneel Koninginnedagfeest

Foto: Radio 538Radio 538, het radiostation van John de Mol, heeft na overleg met de gemeente Amsterdam besloten om haar populaire Koninginnedagfeest dit jaar niet door te laten gaan. Dat heeft het station gemeld. Amsterdam wilde op de nieuwe locatie, het RAI-plein, een maximum van 60.000 bezoekers. “Daarvoor was een vorm van toegangscontrole nodig, bijvoorbeeld door kaartverkoop. Radio 538 vindt dat het 538 Koninginnedagfeest van het volk is en daar geen kaartverkoop bij hoort“, meldt een zegsvrouw.

Met pijn in het hart, zegt radiodirecteur Jan-Willem Brüggenwirth. “Maar aan de andere kant ligt er ook weer een mooie uitdaging om na te denken over een nieuw concept. Alle luisteraars met leuke suggesties, zijn welkom om dit met Radio 538 te delen.”

Al eerder werd duidelijk dat het feest van het Museumplein af moest. “We hebben in goed overleg gekeken naar de mogelijkheid om Radio538 een andere locatie te geven. Maar veiligheid staat voorop. Koninginnedag in Amsterdam is altijd een groot Oranje-feest geweest. Dat moet ook zo blijven“, zegt burgemeester Eberhard van der Laan.

Radio 538 hoopt in 2013 wel weer met een Koninginnedagfeest te komen.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen