Vlaams radiostation succesvol met Eternal Moonwalk

De website Eternalmoonwalk.com, die vorige week werd gelanceerd door het Vlaamse radiostation Studio Brussel, is een groot succes. Dat heeft Studio Brussel laten weten. Op de site kan men deelnemen aan de grootste moonwalk ooit. “De site groeide de voorbije dagen uit tot een fenomenaal succes. De site werd ondertussen al meer dan een half miljoen keer bezocht door mensen uit heel de wereld, waarvan er meer dan 1500 een filmpje met hun versie van de moonwalk plaatsten.” 

De 512.000 bezoeken komen uit 188 verschillende landen. “De internationale top 5 wordt aangevoerd door Brazilië (dat vorig weekend al massaal op de boot sprong), vóór de USA, België, Nederland en Duitsland“, aldus Studio Brussel. “De site werd al snel opgepikt door de Vlaamse media en kreeg ook aandacht in de journaals van de RTBF en NOS. Maar het was vooral op het internet zelf dat www.eternalmoonwalk.com zich razendsnel verspreidde. Vorige zondag was Eternal Moonwalk al het meest getwitterde onderwerp ter wereld en de volgende dagen verscheen de site op honderden sites en blogs worldwide, onder andere die van Britney Spears en Justin Timberlake. Op Google geeft de Eternal Moonwalk momenteel 108.000 resultaten.

Op de website van NBC Chicago wordt het initiatief “the most appropriate and by far the coolest tribute to Michael Jackson” genoemd. Jan Van Biesen, netmanager van Studio Brussel, zegt over de Eternal Moonwalk: “Het is op zich een eenvoudig idee, maar dat zijn zoals bekend vaak de beste. Met de Eternal Moonwalk wilden we de vele fans van Michael Jackson de kans geven hulde te brengen aan hun idool. Ik denk dat het zo’n succes is omdat het zo aanstekelijk werkt. Het is fascinerend om te zien hoe al die mensen op hun eigen manier en in een universele lichaamstaal inspelen op iets wat typisch Michael Jackson is. En dat zet de bezoekers aan om ook zelf een filmpje te posten. Het moet helemaal niet perfect zijn. Zo lang ze maar van rechts naar links stappen en een soort moonwalk doen, vinden wij het goed.”

De website is te vinden op Eternalmoonwalk.com.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen